Страница 1 от 2

ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 2:28 pm
от ivailu1986
Здравейте колеги , искам да попитам ако някой има опит в ароматизирането на царевица да сподели как става номера,че искам да си направя и аз.Много тъсих и почти навсякъде и ако някой ми каже как се ароматизира царевица в домашни условия ще съм му много благодарен.Предварително благодаря на всички.

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 2:30 pm
от Wolf_1
здравей новобранецо със сигурност някой ще ти помогне с това, но не сам аз този човек

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 3:15 pm
от balky
Здрасти и аз съм новобранец, но експериментирам различни видове стръв приготвена в домашни условия.Ясно е, че няма да се открие топлата вода, но човек щом има желание...
Та за царевицата, аз я ароматизирам с различни неща: Ягода- накисвам я за едно денонощие в концентрат на ягодов сок( Степ или нещо подобно);Ванилия- ванилин или ванилия за сладкарски нужди;Анасон- разтворени анасонови семена или с малко мастика, но с малко защото е грехота да се хаби мастиката по този начин;Мед-разтвор на пчелен мед с вода..
Пробвай, дано ти провърви да хванеш нещо...

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 4:19 pm
от icho_87
един приятел правеше опити като я остави да се кисне в мента. дали за лошо или добре я беше позабравил и кисна 3 месеца :finga: на едно малко язовирче пробвахме и да ти кажа на нея взимаше най-много. дребни шаранчета, но никой не изкара едро в ония ден. аз все се каня да пробвам ама на... :roll: ще сложа утре другиден да се понакисне 4-5 дни. иначе тази забравената приличаше повече на грах отколкото на царевица :rolleyes: цялата беше зелена :wink:

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 4:59 pm
от kamen
Пробвай по следния начин: първо попари с вряла вода царевицата и я похлюпи с нещо за да има по голям ефект след като истине подбери по едрите зърна и ги полей с аромата който си избрал, в рибарските магазини има много разнообразни ароматизатори, след което ги сложи във фризера за ден, два и след тази операция като ги извадиш си готов!

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 5:59 pm
от Живко Василев
Колега мисля че тука има инфо по въпроса http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=7079

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 8:43 pm
от edd
kamen написа:Пробвай по следния начин: първо попари с вряла вода царевицата и я похлюпи с нещо за да има по голям ефект след като истине подбери по едрите зърна и ги полей с аромата който си избрал, в рибарските магазини има много разнообразни ароматизатори, след което ги сложи във фризера за ден, два и след тази операция като ги извадиш си готов!

Това съм го пробвал-хваща!

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пон Авг 25, 2008 8:52 pm
от sapuna
Тъй като не посочваш за каква риба ще ходиш/шаран,амур,клен,бабушка и т.н./ ще дам и аз едно предложение:

Изображение

Дипваш само стръвта!Моите предпочитания са към карамела! :wink:

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Сря Авг 27, 2008 9:15 pm
от ivailu1986
искам да я исползвам за риболов на шаран на плувка и дъно.

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Пет Авг 29, 2008 10:00 pm
от sapuna
Това са двете крайности при риболова на шаран!Нищо общо няма в методологията!Изключение е само млечната или сладката/консервирана/ царевица! :wink:

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Съб Сеп 13, 2008 12:10 pm
от flyester
Можеш да си ароматизираш царевица с степче тураш си го в едно борканче и пускаш варена царецива вътре и става хубаво аз си взимам степ ягода.Също така можеш да си ароматизираш с течен карамел,ванилия,ягода,мед и други да си го сипеш в едно борканче и пускаш царевичките вътре и да стои един ден и ще се ароматизира това е.

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Вто Сеп 16, 2008 6:35 pm
от achocarp
Пробвай да попариш стара царевиц,но най-добра е така наречената "Месна ",самата царевица, след като е отрониш от кочана люспата отдоло е бяла. След попарването още докато е топла е поставяш в бурканче и поставяш 1-2 скелитки стар чесан,след това вариш бурканчето около 15минути,след около месец си готов. Успех.

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Сря Сеп 17, 2008 10:34 am
от nedved3
И аз съм експериминтирал с царевица и най-добър успех съм имал в бурканче от бебешко пюре слагам царевицата,като съм отрязъл 1/3 направо със кочана и доливам бурканчето със чист мед и го слагам в хладилника,до седмица е готово.А иначе най-добрата стъв за едър шаран на дъно за мен е накисната за 2-3 дни суха царевица във вода и на системата на косъм с три зърна така отсявам дребосъка и знам че ако удари ще е нещо едро.Успех

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Нед Мар 01, 2009 3:33 pm
от asen_mc
колега аз ти предлагам да свариш царевицата , да я изцедиш , предварително да разтвориш ароматизатора в алкохол , да поставиш царевицата в бурканче и да залееш с разтвора алкохол + ароматизатор , затвори бурканчето и му дай време да постои няколко дни.
Ароматизаторите са добре разтворими в алкохол и се използват за консерванти , така и царевицата която си направил ще може да я сахраняваш по далго .
Ако нямаш алкохол и ароматизатор , купи си от магазина мастика саштата работа , анасо и алкохол , метода е сащ. В мастиката мойе да сложиш и мента.
анасона и ментата като аромати са подходящи много за шаране , знаеш това .

Re: ароматизирана царевица

Публикувано на: Нед Мар 01, 2009 9:15 pm
от Бачо Илия
Най- добрия начин за ароматизиране, трайно и в дълбочина, е с фризер :idea: Старата царевица се вари до разпукване на зърната, прецежда се през гевгир и се слага в полиетиленови пликове на "дози" по около 1.5кг. Във всеки плик се сипва по 20-30гр. ароматизатор ( аз ползвам течни ароматизатори МВДЕ 0.5л.), разбърква се яко, пликовете се връзват отгоре....и поне два дни преди риболова се хакват във фризер ( температура "- 16/ -35"градуса). При дълбокото "шоково" замразяване", зърната царевица рязко се обезводняват и остатъка вода в нея приема структура на кристална решетка :idea: Вечерта, преди риболова, се вадят необходимия брой пакети- при бавното размразяване, на стайна температура, царевицата поема обратно отделената при замразяването вода, обаче вече заедно с ароматизатора :idea: :idea: Отделно дето и леко поомеква допълнително, поради това че кристалната структура на леда променя консистенцията на зърната. Няма друг по-добър начин за трайно и "дълбочинно" поемане на ароматизатор, и то- без да се променят качествата на ароматизатора :idea: :idea: :idea:

8) 8) 8)