Страница 1 от 1
Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 2:28 pm
от ded
Та днес в неделя тръгнахме с един приятел къмто Гложене да ми покажел във Вит каква риба имало.Ставане 4.30 и на път с кафе и редбул.Към 6.20 цъфнахме на уреченото място.Направихме захранка хляб кюспе и някакви неизвестни остатъци и зачакахме.Нивото на реката ниско и дълбочина 0.90см.В началото пробвах на бял и като се започнаха едни риби по 10 грама та свършване няма .Р азбрах че им викат белици.По едно време от другата страна се появи някакъв местен колега и както се бях зазяпъл изведнъж вдигна пръта и метна на брега 1 килограмов скобар.Извади го сякаш беше уклей без водене и т.н.На мен ми стана интересно защото го видях че лови без плувка само държи влакното с пръст.Попитах го как ги хваща и той отговори на помпане с тройка.Не разбрах метода му.След половин час вадене и пускане на 10 гр. белици смених стръвта с френско хлебче е..... и цената 10лева. Но награда 1 скобар 1.00 кило 1 0.900 гр и 1 0.400 който пуснах ама дано оживее че ходеше накриво.Снимки има в галерията ако може някой да ги качи пък и задфотографското устройство малко куцо.Това от мен.А и тъй като за пръв път хващам скобар някаква рецепта че разбрах е с много кости.
Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 4:17 pm
от drebens
Хубави риби.Ето ги:

Предполагам че е това.
Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 4:26 pm
от Живко Василев
Поздрави за излета

Виж тука има няколко рецепти за костеливи риби.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 4:30 pm
от mickata
Рецептата според мен е обратно във водата.
Ай

Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 5:34 pm
от ded
Благодаря на колегата че качил снимките. А обратно във водата малкия скобар и около 2 кила неразмерни рибки.
Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 5:58 pm
от mickata
Не го казах с критика,че си взел рибата... всеки си решава сам... мисълта ми беше, че просто вкусовите му качества + многото кости не го правят много много ядлив, но... това си е вече въпрос на личен вкус. За мене тази риба спада към графата на каракудите и речния кефал... та дори и шарана... по ядливост. Шаранова ... не очаквай много.
Пробвай я за мезе ....

Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Нед Сеп 07, 2008 6:50 pm
от bozhidar_kostov
Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Пон Сеп 08, 2008 12:39 pm
от Бисо
mickata написа:Не го казах с критика,че си взел рибата... всеки си решава сам... мисълта ми беше, че просто вкусовите му качества + многото кости не го правят много много ядлив, но... това си е вече въпрос на личен вкус. За мене тази риба спада към графата на каракудите и речния кефал... та дори и шарана... по ядливост. Шаранова ... не очаквай много.
Пробвай я за мезе ....

Мини да ти ги зготвя,пък после пак ще си приказваме.
Re: Скобар на Гложене
Публикувано на: Пон Сеп 08, 2008 5:26 pm
от bkd
ded написа:Попитах го как ги хваща и той отговори на помпане с тройка.Не разбрах метода му. .
Метода е :да отидеш при него ,да го хванеш за яката и да му направиш многократни потапания в реката
