Страница 1 от 4

Костур

Публикувано на: Чет Авг 11, 2005 6:37 pm
от ribara_bboy
Каква стръв и захранка да използвам за костур и трябват ли ми някакви по специялни такъми?

Re: Костур

Публикувано на: Чет Авг 11, 2005 7:14 pm
от Aglia
ribara_bboy написа:Каква стръв и захранка да използвам за костур и трябват ли ми някакви по специялни такъми?
Червей(бял-торен),рибета,блесни(вьртящи се предимно),може би малки воблерчета,туистери,части от рибета(опашка или нещо друго).За захранка нямам идея :D Другите колеги ще допьлнят пропуснатите неща :D

Публикувано на: Пет Авг 12, 2005 10:38 pm
от legion
Захранка хляб,ако го ловиш на торен или бял червей(малка плувка 1-2гр),но на червей излизат монго малки 10-15см максимум съм вадил.Виж на рибе е друга работа там е истината,кълве на всичко щипоци,мренки,кротушки,малки костурчета,червеноперки бе въобще каквото се сетиш,без захранка пляскаш тежкото и си свиркаш,а и на жабе става(около обяд и след обяд като е по-топло).

Публикувано на: Вто Авг 23, 2005 10:37 pm
от ribara_bboy
На скакалец кълве ли костура? Благодаря за отговорите!

Публикувано на: Сря Авг 24, 2005 10:55 am
от barutchiata ©
Кълве на всичко що се движи .Последно хванах 3 на царевица с придърпване.Ловил съм костури и на око от други риби.А зимата от лода си правя чепаре само с две куки и като ги намеря в дълбокото става оле -ле -майко.

Публикувано на: Сря Авг 24, 2005 7:48 pm
от barutchiata ©
Сакън недей със малки костурчета , нали не си бреакониер! :shock:
Но с малки слънчевки може!!! :lol:

Публикувано на: Пет Авг 26, 2005 12:02 pm
от sa6079
Костура може да го търсиш по няколко начина:
- на плувка-{1,5-3гр.}-а за стръв става бял и торен червей, малки рибета, скакалци а бре всичко що се движи;
- на дъно - стръвта е същата но с малко по-големи размери;
- на изкуствени примамки {лично аз предпочитам последния начин заради големите емоции}-за целта са ти нужни блесни и воблери(там разнообразието е голямо за това е най-добре да се гледа отношението цената/качество)
За повече инфо виж http://forum.nariba.com/viewtopic540.html.
Успех
:wink: :wink: :wink: :wink: [/img]

Публикувано на: Вто Авг 30, 2005 1:13 pm
от 6tukata
На малко рибе или торен червей.Приготви захранка омесена с торни червей да речем и когато извадиш първата риба захрани с 2-3 топчици за да задържиш костурите на едно място.

Публикувано на: Вто Авг 30, 2005 2:13 pm
от bingofish
Ибреее... ко`стяка го изкарахте най-тъпата риба. Опитайте да ловите костури на корем над триста грма по софийските гьолове. Или зимата на "чепаре", да речем феврури месец. При кислороден глад. М-ду впрочем братушките имат теории как се лови костур, точно при кислороден глад през средата на зимата, кога ни шава много ни мърда. Друга опера е там където го има, излиза с чували. Дори и буркани се затвярят. По приемчивите и търговийка връзват. За пример, яз. Батак тази зима. На много хора им останаха празни "чувалите". А костур, бол.. за целият Китаец и праунука му. Едно време по Доспат му се мръщеха и бая псувни отнасяше, сега идат "шопе-те" със сонари да го търсят. Най-стръвната захранка за костур е хиронмус. Естествена храна, както и рибетата. Ако не ви се дават пари, спининга на костур е супер кеф.

Публикувано на: Пон Сеп 05, 2005 5:19 pm
от smadoka
За едър костур се захранва с захранка за дребни риби (да се съберат) ,задължително трябва да се хвърли на рибе.Ако си касметлия може да нацелиш смадок или щука :D

хай

Публикувано на: Вто Сеп 06, 2005 3:00 pm
от Бат Стан
Според мен захранката при риболов на костур не е задължителна. На републиканското по подледен риболов използвахме за захранка хирономус и глина, но това е заради целта да уловиш повече от конкурента. Иначе на свободния риболов костура или го има, или го няма. Ако го има - кълве. Според мен по-важното е да улучим мястото и най-вече - дълбочината. Вероятно знаете, че костурът не може да изпуска въздуха от мехура си през у9стата, а го отделя през кожата, и по тази причина не може рязко да сменя дълбочината на местопребиваването си. И такива други неща.
Много добра риба е, една от любимите ми. Според мен се лови отлично както на рибе, така и на земен червей. Пиниз при закачането на червея - отрязвате му задното крайче и го набождате само там на куката, за да виси от нея свободно. Повишава резултатността.
Да живее костяка - царят на българските гьолове! Ура!

отговор...

Публикувано на: Чет Сеп 08, 2005 1:56 pm
от atanasov2004
Хм,тая риба отдавна не я сбирам в живарника,ако все пак са по едри
става за мезе вечерта за биричката. :D :D :D

Публикувано на: Чет Сеп 08, 2005 2:13 pm
от Stefko
Хм,тая риба отдавна не я сбирам в живарника,ако все пак са по едри става за мезе вечерта за биричката.
Мисля че пренебрежението ти, колега, е незаслужено!!! Едрия костур е чудесен обект за риболов - невероятно красив, силен и ... вкусен противник :wink:

Публикувано на: Чет Сеп 08, 2005 3:09 pm
от 6tukata
Stefko написа:
Хм,тая риба отдавна не я сбирам в живарника,ако все пак са по едри става за мезе вечерта за биричката.
Мисля че пренебрежението ти, колега, е незаслужено!!! Едрия костур е чудесен обект за риболов - невероятно красив, силен и ... вкусен противник :wink:
костура не е по-борбен от кефал да речем :roll:

Публикувано на: Чет Сеп 08, 2005 4:07 pm
от legion
Поне 2 пъти по борбен е от кефал със същите размери е поне докато не си покаже главата над водата и не се успокои,но иначе е голям дзвер особено на тежко,понеже е лакомо говедо налапва много на дълбоко(направо нагълтва) и удри само 1-2 пъти и после спира и ако не си мернал момента в който е ударил може да си чакашш,а той седи си седи мирно и кротко и чак като почнеш да го вадиш започва яростно да се мята във всички направления и ако има трастика по брега почти сигорно е че ще се забие там.Тъй че хич не е за подценяване да не говорим че месото му е много по сладко от това на кефала.
А като казахте че голям костур се лови на малки костурчета,как става магията пробвал съм на няколко пъти с малки костурчета(7-8см закачени за долната устна с единична кука размер 2 или 3),но без успех.Колко голями трябва да са малките костурчета,каде се закачат на каква кука :?: :idea: :?: