Захранване на средна дистанция.
Публикувано на: Сря Юни 03, 2009 5:03 pm
Идеята по принцип я взех от Митака\Сапуна\,но я доразвих по мойте си тертипи на риболов.Когато той сподели за монтаж на косъм замразен с още царевица за хранилка в чашка от кафе ,бях много очарован от идеята
,но този монтаж е добър за не течащи водоеми,щото иначе се търкаля по течението докато не се спре в брега на реката
.Но аз импровизирах и сведох нещата само до хранилка ,без монтажа.Значи системата за приготвяне на дозите риби сладолед
я описвам по надолу,а тук първо приспособлението за мятане на калъпите със сладоледа
Стара макара,прът с акция за 150-300гр,кошничка от мрежа на стар маслен филтър,оловна тежест 25-30гр.,плувка за щука- грамаж неизвестен,вирбел\сериозен\, дебел капрон и малко въображение
.Принципа е на ракетата за захранване



Атук е последователноста с която правя рибя мелба
ВАЖНО
царевицата трябва да бъде накисната предварително,щото когато е замразена суха,калъпа плува
Първо парче кюспе

2
лъжица готова хранилка за шаран\по избор\

3
ароматизатор\по избор\

4
сипваш малко предварително накисната царевица

Итака на няколко слоя повтаряш процедурата до напълване на чашката и заливаш с вода


Накрая мяташ във фризера
.Сега някой ще попита нее ли по добре да замесиш хранилката и царевицата заедно на топки и да мяташ,но според мен по река това е по удачно в образуване на хранителното петно,ама приемам и идеи 
п.п.Според мен съществен недостатък е съхраняването на калъпите,изисква хладилна чанта.Иначе топейки се калъпа плавно разнася царевицата по течението,а топките остават неразтворени по дълго време и на
едно място
преди да заметнеш, махни чашката





Стара макара,прът с акция за 150-300гр,кошничка от мрежа на стар маслен филтър,оловна тежест 25-30гр.,плувка за щука- грамаж неизвестен,вирбел\сериозен\, дебел капрон и малко въображение





Атук е последователноста с която правя рибя мелба




Първо парче кюспе

2


3


4


Итака на няколко слоя повтаряш процедурата до напълване на чашката и заливаш с вода


Накрая мяташ във фризера


п.п.Според мен съществен недостатък е съхраняването на калъпите,изисква хладилна чанта.Иначе топейки се калъпа плавно разнася царевицата по течението,а топките остават неразтворени по дълго време и на




