Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняРибена чорба по мераклийски
Модератор: sapuna
Re: Рибена чорба по мераклийски
Страхотна рецепта ! при първа възможност ще е пробвам (надявам се със собствен улов)
-
- новобранец
- Мнения: 1
- Регистриран на: Пет Авг 10, 2012 2:47 pm
Re: Рибена чорба по мераклийски
Хаха, и на мен, и на мен!nervaa написа:Разбираш ги нещата .Потекоха ми лигите.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 112
- Регистриран на: Чет Фев 03, 2011 9:01 am
- Местоположение: Пловдив
Re: Рибена чорба по мераклийски
опс
Последно промяна от has76 на Нед Ное 30, 2014 3:32 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 112
- Регистриран на: Чет Фев 03, 2011 9:01 am
- Местоположение: Пловдив
Re: Рибена чорба по мераклийски
Да посъбудя темата. Ясно,че вариантите за чорби са много. Всеки,който е правил и е експериментирал и съответно сам за себе си е стигнал до комбинацията,която максимлно го удовлетворява. Дали ще са на скара зеленчуците или ще има картоф си е вече въпрос на вкус. Същинската,тази край реката с вода от нея,ние няма как да я направим. Моята идея подсказана от приятел е с добавянето на лъжица мед и ползването на малко масло ако рибите вътре не са съвсем тлъсти. Идеята е леко да се омекоти леко вкусът на риба. Кат си я правя у дома няма как сам да си я изям,трябва близките да помагат. След като успях да накарам жена ми,която й се драйфаше кат говорим за рибена чорба,да яде с удоволствие,значи рецептата за мен си е добра. Не всички харесват скумрия на скара,нали?
Иначе за мен чорбата е без картоф,с повече лук,морковче,чушка,люти задължително,домат,чесънец,лимон, пипер чер ,девесил,мащерка и целина(не корен). Гореща,кисела и люта.
Иначе за мен чорбата е без картоф,с повече лук,морковче,чушка,люти задължително,домат,чесънец,лимон, пипер чер ,девесил,мащерка и целина(не корен). Гореща,кисела и люта.
- emo vasilev
- сериозен играч
- Мнения: 1943
- Регистриран на: Пон Окт 02, 2006 8:05 pm
- Местоположение: Перник
Re: Рибена чорба по мераклийски
Еййййй, последното изречение сякаш бе 3D, направо се изпотих от прочетеното !
И аз съм на същото мнение -рибената ,шкембето и топлата пача не отговарят ли на тези три точки на са ми вкусни .
Гледам руснаците капват по една чашка водка ,много ми е интересно дали и какъв вкус ще придаде на чорбата .
Иначе миналото лято на Ивайловград Митака (dimitarnikodimov) направи уникална чорба - беше хванал няколко костура ,метна ги в една тенджера със зеленчуци ,през това време обезкостихме малко пържен уклей останал от вечерта ,обезкостихме и костурите , добави още малко мерудии и......както казва has76 - гореща ,кисела и люта !
И аз съм на същото мнение -рибената ,шкембето и топлата пача не отговарят ли на тези три точки на са ми вкусни .
Гледам руснаците капват по една чашка водка ,много ми е интересно дали и какъв вкус ще придаде на чорбата .
Иначе миналото лято на Ивайловград Митака (dimitarnikodimov) направи уникална чорба - беше хванал няколко костура ,метна ги в една тенджера със зеленчуци ,през това време обезкостихме малко пържен уклей останал от вечерта ,обезкостихме и костурите , добави още малко мерудии и......както казва has76 - гореща ,кисела и люта !
Re: Рибена чорба по мераклийски
Абе чорба става и с печена риба ама скоро направих чорба от сьомгови глави и бях очарован,има и рагу а цената си я бива-желира даже....фкусотия стана
Re: Рибена чорба по мераклийски
Само няколко съвета по същество:
Рибен бульон (супа) се вари не повече от 20 -25 мин след завирането.
Сол се добавя след като заври (супа,чорба и тн), а не преди.
Рибните кости (ако са големи) трябва да са насечени на дребно.
Кожата от хищник (калкан) е супер за целта. Колкото повече риба толкова по-добре.
Прудуктите на всеки според вкуса. Добър апетит!
Рибен бульон (супа) се вари не повече от 20 -25 мин след завирането.
Сол се добавя след като заври (супа,чорба и тн), а не преди.
Рибните кости (ако са големи) трябва да са насечени на дребно.
Кожата от хищник (калкан) е супер за целта. Колкото повече риба толкова по-добре.
Прудуктите на всеки според вкуса. Добър апетит!
-
- новобранец
- Мнения: 18
- Регистриран на: Сря Май 09, 2018 9:24 am
Рибена чорба по мераклийски
Ще я напиша малко по късно в полезни съвети.А никога повече не, но скоро няма да си направя целият този труд.Наистина ,сега ми е смешно но снощи ми се плачеше,това ми бе 3то готвене за деня .И то само аз ям рибена чорба.
-
- новобранец
- Мнения: 8
- Регистриран на: Пет Юни 08, 2018 7:38 pm
- Местоположение: Virgin Islands
- Обратна връзка:
Рибена чорба по мераклийски
Баща ми бог да го прости" е приготвяше от главите на рибите.Страхотна вкусотия. Ще попитам майка ми за рецептата ,и рибар съм но до сега не съм приготвял Рибена чорба.Винаги има какво да научиш.