Страница 1 от 4
Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:32 pm
от ddd82
По личен опит искам да споделя че един от най-привличашите аромати за каракудата е чесънът, добавен добре изтискан в бял хляб и умесени с мако вода до еднородна смес

при риболов на спирала, също така съм забелязал че действа най-вече предимно в големи и незатревени водоеми, в някои случаи даже съм поставял сравнително големи топчта директно върху куките и съвсем малко в спиралата ... а се е случвало да се закачат и по някое друго шаранче 700 -800 гр. както и доста бабушки , явно чеснът като цяло привлича шарановите риби и е достоен съперник на всички скъпарски ароматизатори
Някой от вас има ли опит с нетипични съставки в стръвта

?
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:33 pm
от felippemassa
Е че няма ли да стане чесън на прах? Тези в пакетчетата?
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:35 pm
от ddd82
Незнам за рибата но аз предпочитам "истинското месо"

а и мисля че аромата на пресния е по-силен
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:36 pm
от ExTaZzY
Слагам по една шепа птича тор в захранката на за шарановите риби и незнам дали заради амоняка вътре или заради друго но в затворени водоеми е убиец

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:38 pm
от felippemassa
ddd82 написа:Незнам за рибата но аз предпочитам "истинското месо"

а и мисля че аромата на пресния е по-силен
Де да знам, ще ме е срам да отида на водоема и да стискам чесън за рибите.
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:40 pm
от ddd82

хах ще ги базикнеш че си правиш тараторче
това за чесъна даже го гледах в един руски филм за риболов на каракуда .... явно от братушките се е разпространило и при нас но ме изуми че слагат и газ за запалки като търсят само каракуда

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:50 pm
от kokoparcala
Да и аз съм чувал за чесъна аз лично незнам как ше ви се стори но съм пробвал с утаиката на кафето в торен червеи ми незнам от тва ли беше ма ги разбих едни куркуди по 500 гр. от тогава не съм пробвал но сега доста се замислям дали да не пробвам пак използвах и скоро куркума но нещо не ми даде много добър резултат
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 9:58 pm
от Николай Неделков
Николай Неделков в друга тема написа:От известно време ловя с домашни захранки и в тях имам много тайни , ама сега няма какво да крия.
Та значи преди 4-5 дни смешах 3 степчета ягода , 0.500 царевично брашно , 0.500 кюспе и 0.500 мляно жито.
Разтворих 1 кубче мая в 200 грама вода , смесих всичко и го затворих в кофа , за да започне да ферментира.
Днес добавих още малко нещица и рибата се побърка по аромата на ДЖИБРЕ
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 10:04 pm
от ExTaZzY
Ники докъто четях ми хрумна с тази мая за подобен хляб дали няма да е успешна технология тоест,да ги омеся както е по рецептаата и да ичакам малко маята да се активизира и да го ръгна в фурната да се запече за 10-15 мин но без степчетата,че им е много силен аромата

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 10:08 pm
от felippemassa
Николай Неделков написа:Николай Неделков в друга тема написа:От известно време ловя с домашни захранки и в тях имам много тайни , ама сега няма какво да крия.
Та значи преди 4-5 дни смешах 3 степчета ягода , 0.500 царевично брашно , 0.500 кюспе и 0.500 мляно жито.
Разтворих 1 кубче мая в 200 грама вода , смесих всичко и го затворих в кофа , за да започне да ферментира.
Днес добавих още малко нещица и рибата се побърка по аромата на ДЖИБРЕ
Спокоино отпосни се погледни към клавиатурата и попиши

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 10:15 pm
от Николай Неделков
...минерална вода и жито...
ExTaZzY написа:Ники докъто четях ми хрумна с тази мая за подобен хляб дали няма да е успешна технология тоест,да ги омеся както е по рецептаата и да ичакам малко маята да се активизира и да го ръгна в фурната да се запече за 10-15 мин но без степчетата,че им е много силен аромата

Ще мухляса много бързо. При мен също стана така , но беше малко и явно в това бе разковничето

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 10:17 pm
от felippemassa
Николай Неделков написа:...
минерална вода и жито...

Обърнах внимание на
минералната вода.
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 10:23 pm
от Николай Неделков
ТОЧНО
А обърни внимание и на мухлясването.
Не трябва да е прекалено много , за можеш да разбъркаш хубаво и да прекараш приз сито

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Сря Юли 22, 2009 10:58 pm
от HAZART
Ники,щом слагаш мая слагай и захар за да започне ферментацията.Относно "странните аромати и вкусове",преди 15-20 години един ми се кълнеше на яз,Розов кладенец,че е имал добри резултати на пружина,като е добавял няколко капки нафта.(не му повярвах).На гребната в Пловдив пръскаха захранката на пружината с дезодорант.
Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата
Публикувано на: Чет Юли 23, 2009 7:02 am
от nasco2
HAZART написа: На гребната в Пловдив пръскаха захранката на пружината с дезодорант.
Че ти с какво дипваше на Езерово не беше някакъв парфюм
