Личен опит
Публикувано на: Пон Авг 24, 2009 1:19 pm
Не бях писал от много време в този подфорум и най-накрая след доста лични опити реших да съсътавя една статиика за захранка която можеби някои от вас знаят на други ще им се стори безсмислена а трети ще си я приготвят и ще видят успеха от нея.
Захранка за Каракуда
Нужните продукти са:
1 1кг Кюспе (няма значение от къде е закупено от животинския пазар от риболовен магазин..... аз предпочитам от животинския да го закупя,там мога да избирам от дебелина на плочките и техния цвят.За предпочитане ви препоръчвам тъмночерния цвят и големината колкото една длан,дебелина около едно кутре.)
2 500 мл Обикновенно олио (колкото по-тъмно толкова по-добре)
3 200 мл вода
4 200 гр бяло грохано жито (сварено до разпукване)
5 4-5 филиики стар хляб
6 една най0обикнвенна кутийка от сладолед 3-4 литрова с къпак и непрозрачна
7 200 гр Суха царевица (сварена до разпукване заедно с гроханото жито,като за целта почвате да варите царевицата преди да добавите житото и когато царевицата омекне достатъчно,че когато я набодете с нож/вилица да се прободе изцяло без да се спуква след това се добавя житото)
Приготовление
Приготовлението на самата захранка се извършва от 4 до 7 дни преди рибилова,аз лично го правя от Понеделник за Неделя
Взимате въпросното кюспе и го начупвате на 3-4 4асти всяка плочка и започвате да го редите в кутията,като след всеки пласт кюспе добавяте микс от вареното жито и царевица и процеса се повтаря до къто компонентите на свършат.
След като сте ги наредили заливате с 200 мл вода и ако се покрие съдържанието в котията го оставяте 15-20 мин да преседи докъто водата не се усвой от компонентите до толкова,че да можете да добавите и олиото,а ако няма покритие добавяте олиото тъка,че да се покрие сместа и да има 1 пръст разстояние над него.
Ако до тук сте направили всичко както трябва затваряте плътно кутията като под капака е добре да се сложи найлонов плик,който допълнително да хермитизира кутията.След 2 дни отваряте кутията и добавяте малко вода ако видите,че всичко е попито от вече полу готовата захранка,но не прекалявайте с водата защото многото вода разваля захранката!
След отварянето доливането на вода пак затваряме и оставяме на тъмно и прохладно място(Аз държа кутията в килера).
Вечерта преди риболова отваряте кутията и взимате 4-5 филиики стар хляб(под стар разбирайте тъкъв,който може да стане на галета след обработка през блендер)След обработката му го наръсете в кутията тъка,че да покрие цялото количество вече почти готова захранка и затворете наново кутията но този път не слагайте найлонв плик под капака!
Когато отидете на водоема изсипвате съдържанието от кутията в кофа и разбърквате добре тъка ,че да се получи хумогенна смес,ако при стискане не се получава добра топка която лесно да се разпада при достигане на дъното добавете още няколко филиики направеи на галета и разбъркайте пак,тогава вече трябва всичко да е наред.
Захранката има доста силни ароматни свойства и нетрвбва да се прекалява с нея при първоначалното подхранване защото ефекта е обратен.Хвърлете 2-3 топки с големината на голфтопка и после периодично подхранвайте през 15-20 мин с 1-2 с големината на пъдпадъче яйце.
Самата захранка е евтина и лесна за приготвяне у дома изпробвана е на 4 различни водоема на,които даде по-добър резултат от колкото купешка захранка.Поради съдържанието си на някои от най любимите аромата и вкуса за Таранката тя е неустоима за тях,както привилича от малки до средни екземпляри Каракуди тъка привилича и големи та дори и Шаран.
Надявам се да съм ви бил полезен.Рецептата търпи коментари и дори нови съставки,които сами сте добавили и сте видяли,че имат ефект.Все още експерементирам да сложа кастери и накълцан торен,но това е още в процес на проба.
By ExTaZzY за http://www.NaRiba.com
Захранка за Каракуда
Нужните продукти са:
1 1кг Кюспе (няма значение от къде е закупено от животинския пазар от риболовен магазин..... аз предпочитам от животинския да го закупя,там мога да избирам от дебелина на плочките и техния цвят.За предпочитане ви препоръчвам тъмночерния цвят и големината колкото една длан,дебелина около едно кутре.)
2 500 мл Обикновенно олио (колкото по-тъмно толкова по-добре)
3 200 мл вода
4 200 гр бяло грохано жито (сварено до разпукване)
5 4-5 филиики стар хляб
6 една най0обикнвенна кутийка от сладолед 3-4 литрова с къпак и непрозрачна
7 200 гр Суха царевица (сварена до разпукване заедно с гроханото жито,като за целта почвате да варите царевицата преди да добавите житото и когато царевицата омекне достатъчно,че когато я набодете с нож/вилица да се прободе изцяло без да се спуква след това се добавя житото)
Приготовление
Приготовлението на самата захранка се извършва от 4 до 7 дни преди рибилова,аз лично го правя от Понеделник за Неделя

Взимате въпросното кюспе и го начупвате на 3-4 4асти всяка плочка и започвате да го редите в кутията,като след всеки пласт кюспе добавяте микс от вареното жито и царевица и процеса се повтаря до къто компонентите на свършат.
След като сте ги наредили заливате с 200 мл вода и ако се покрие съдържанието в котията го оставяте 15-20 мин да преседи докъто водата не се усвой от компонентите до толкова,че да можете да добавите и олиото,а ако няма покритие добавяте олиото тъка,че да се покрие сместа и да има 1 пръст разстояние над него.
Ако до тук сте направили всичко както трябва затваряте плътно кутията като под капака е добре да се сложи найлонов плик,който допълнително да хермитизира кутията.След 2 дни отваряте кутията и добавяте малко вода ако видите,че всичко е попито от вече полу готовата захранка,но не прекалявайте с водата защото многото вода разваля захранката!
След отварянето доливането на вода пак затваряме и оставяме на тъмно и прохладно място(Аз държа кутията в килера).
Вечерта преди риболова отваряте кутията и взимате 4-5 филиики стар хляб(под стар разбирайте тъкъв,който може да стане на галета след обработка през блендер)След обработката му го наръсете в кутията тъка,че да покрие цялото количество вече почти готова захранка и затворете наново кутията но този път не слагайте найлонв плик под капака!
Когато отидете на водоема изсипвате съдържанието от кутията в кофа и разбърквате добре тъка ,че да се получи хумогенна смес,ако при стискане не се получава добра топка която лесно да се разпада при достигане на дъното добавете още няколко филиики направеи на галета и разбъркайте пак,тогава вече трябва всичко да е наред.
Захранката има доста силни ароматни свойства и нетрвбва да се прекалява с нея при първоначалното подхранване защото ефекта е обратен.Хвърлете 2-3 топки с големината на голфтопка и после периодично подхранвайте през 15-20 мин с 1-2 с големината на пъдпадъче яйце.
Самата захранка е евтина и лесна за приготвяне у дома изпробвана е на 4 различни водоема на,които даде по-добър резултат от колкото купешка захранка.Поради съдържанието си на някои от най любимите аромата и вкуса за Таранката тя е неустоима за тях,както привилича от малки до средни екземпляри Каракуди тъка привилича и големи та дори и Шаран.
Надявам се да съм ви бил полезен.Рецептата търпи коментари и дори нови съставки,които сами сте добавили и сте видяли,че имат ефект.Все още експерементирам да сложа кастери и накълцан торен,но това е още в процес на проба.
By ExTaZzY за http://www.NaRiba.com