Платикови костури
Публикувано на: Сря Сеп 23, 2009 8:42 pm
Извратена работа , ей...
Обажда ми се вчера един приятел(Makovec) и ме навива да се разкараме нейде близко около София, за няколко часа.
Мислих, мислих и реших , Чепинци. От бая време не съм ходил, тъкмо да видя активни ли са още платиките.
Набързо забърках пакет "Трапер", за язовир, малко галета, половин пакет "Шоколадова бисквита" и царевица, мляна на фуражомелка.
Отделно накиснах и кило кюспе.
На гьола забърках по-горния микс с половината кюспе, добавихме няколко шепи варено жито, 100 гр. изпънат бял и шепа живи бели.
Захраних, пострелях и малко жито и червей на петното и заметнахме. Отначало набързо изкарахме няколко костура и една слънчевка после работата се разсъхна. Аз обаче захранвах непрестанно с надеждата да се завъртят платики. Захранката ми попривърши, остана само малко на дъното на кофата. Тогава се сетих че половината кюспе си седи отзад в торбата. Добавих малкото останала захранка към него и за да е по миризлива я напръсках с спрей за платика, с аромат на ванилия. Колегата реши да напръска и белите червеи със спрея та дано стане нещо.
Такъмите ни лежаха с около 40-50 см. на дъното, стръвта варираше. Бял, жито, торен.
Но неще...
Заметнах няколко топки от новата захранка и накарах Мариян да сложи на куката торен и бял. От ароматизирания. Почти веднага кълване и ... костур.
После още два. А аз до него скучая. На два бели.
Смених и аз на торен с бял и веднага изкарах един костур.
После спря да кълве.
Заметнах нова топка захранка и веднага кълване и на двамата. Пак костури...
И като се почна... Топка захранка, няколко костура, топка захранка, няколко костура
От устата на единия се подаваха няколко изпънати бели от захранката и реших да обърна отново на бял. Нямах пипане!
Заметнах на торен, пак нямах пипане. А до мен Мариян ги вади на торен с бял
Решихме да експериментираме с дълбочината. Само да драска дъното, над дъното, в средните слоеве, под повърхността. Резултата: една малка бабушка.
Върнахме се отново с 40 санта на дъното и се почнаха отново костури.И отново след всяка топка захранка веднага кълване и само на торен с бял.
ЗА целия престой хванахме само една бабушка и една слънчевка. Всичко друго костури, но само при яко лежане на дъното и на стръв торен с бял. За платики ли се мислеха , що ли?!?
Приключихме след два часа с около 50-60 костура, поради свършване на торния червей. Е помъчихме се на бял малко но нещя, ессстественнно
ЛУда работа ви казвам. Някой ако може да ми го обясни това поведение на костурляците, евала му праим!
П.П. Снимки за съжаление нема, че и двамата от бързане си бехме забравили апаратите
Обажда ми се вчера един приятел(Makovec) и ме навива да се разкараме нейде близко около София, за няколко часа.
Мислих, мислих и реших , Чепинци. От бая време не съм ходил, тъкмо да видя активни ли са още платиките.
Набързо забърках пакет "Трапер", за язовир, малко галета, половин пакет "Шоколадова бисквита" и царевица, мляна на фуражомелка.
Отделно накиснах и кило кюспе.
На гьола забърках по-горния микс с половината кюспе, добавихме няколко шепи варено жито, 100 гр. изпънат бял и шепа живи бели.
Захраних, пострелях и малко жито и червей на петното и заметнахме. Отначало набързо изкарахме няколко костура и една слънчевка после работата се разсъхна. Аз обаче захранвах непрестанно с надеждата да се завъртят платики. Захранката ми попривърши, остана само малко на дъното на кофата. Тогава се сетих че половината кюспе си седи отзад в торбата. Добавих малкото останала захранка към него и за да е по миризлива я напръсках с спрей за платика, с аромат на ванилия. Колегата реши да напръска и белите червеи със спрея та дано стане нещо.
Такъмите ни лежаха с около 40-50 см. на дъното, стръвта варираше. Бял, жито, торен.
Но неще...
Заметнах няколко топки от новата захранка и накарах Мариян да сложи на куката торен и бял. От ароматизирания. Почти веднага кълване и ... костур.
После още два. А аз до него скучая. На два бели.
Смених и аз на торен с бял и веднага изкарах един костур.
После спря да кълве.
Заметнах нова топка захранка и веднага кълване и на двамата. Пак костури...
И като се почна... Топка захранка, няколко костура, топка захранка, няколко костура
От устата на единия се подаваха няколко изпънати бели от захранката и реших да обърна отново на бял. Нямах пипане!
Заметнах на торен, пак нямах пипане. А до мен Мариян ги вади на торен с бял

Решихме да експериментираме с дълбочината. Само да драска дъното, над дъното, в средните слоеве, под повърхността. Резултата: една малка бабушка.
Върнахме се отново с 40 санта на дъното и се почнаха отново костури.И отново след всяка топка захранка веднага кълване и само на торен с бял.
ЗА целия престой хванахме само една бабушка и една слънчевка. Всичко друго костури, но само при яко лежане на дъното и на стръв торен с бял. За платики ли се мислеха , що ли?!?
Приключихме след два часа с около 50-60 костура, поради свършване на торния червей. Е помъчихме се на бял малко но нещя, ессстественнно

ЛУда работа ви казвам. Някой ако може да ми го обясни това поведение на костурляците, евала му праим!
П.П. Снимки за съжаление нема, че и двамата от бързане си бехме забравили апаратите
