Страница 1 от 1

риболов на троха-как става

Публикувано на: Сря Мар 22, 2006 4:47 pm
от dimitar baharov
дали всъщност това е намачкан хляб така че да стане на тесто?

Публикувано на: Сря Мар 22, 2006 6:36 pm
от dekata
трохата и тестото са две различни неща :wink: на троха се лови доста трудно,но сполучливо.отчупва се парче от средата на хляба без да се мачка и се слага на кукичката като се притиска и смачква само около лопатката.трябва внимателно да се замята.има специален хляб за риболов на троха.

Публикувано на: Сря Мар 22, 2006 7:20 pm
от gogo3
най-добрия хляб е френския!!
той е мн еласти4ен и са задържа мн добре ка куката дори и при силно кълване така е пробвал сам !!! :)

Публикувано на: Сря Мар 22, 2006 10:17 pm
от barutchiata ©
Става и с пресен заводски хляб.Режа си по филийки като основния го завивам с влажна кърпа да не изсъхва.Като започне да изсъхва не стои здраво на куката и пада .В дадени моменти трохата прави чудеса :lol:

Публикувано на: Сря Мар 22, 2006 10:31 pm
от dimitar baharov
миналота година на Искъра до мен едни китайци ловяха на троха и докато аз на торен хванах 3-4 платики те напълниха живарниците аз също пробвах но постоянно ми падаше тъпата троха
НО СЕГА СЕ ЗАВРЪЩАМ !!!!!!!

Публикувано на: Сря Мар 22, 2006 10:35 pm
от barutchiata ©
Много е важно да стискаш с пръсти по веднъж трохата и тя става като снежинка :wink:

Публикувано на: Чет Мар 23, 2006 3:44 pm
от КрасиПловдив
Ако става вапрос за риболов на шаран..пробвал съм един метод, за който бях чел някъде в специализираната преса.
Преди време ходехме на един язовир на Долна Махала...това е по пътя Пловдив-Карлово.Имаше един платен яазовир,доколкото знам,вече не съществува..Имаше много и все хубави шарани,от килограм до над десет килограма!По принцип, риболова на дъно беше приоритетен,рядко на плувка.Кълвеше си здраво.Почти без паузи.Нещеш ли, изведнъж започнаха валатите.Кво ли не се пробва.Шараните си бяха там!
От чудене се сетих да метода...линия(здрава разбира се) с булдо...повод 50-100 см...кука...а на куката коричка хляб.Още на първото замятане близо до едни шавари....не беше минало и минутка....когато шарана взе стръвта и потегли!Засечка...и след малко-шаран 2.5 кг беше в кепа.Улових и други...,но идеята е за метода!Мисля, че точно както го дават-за летните жеги е супер подходящ!

Публикувано на: Чет Мар 23, 2006 9:29 pm
от Van Helsing
В жегата ШАРКО изплува по на високо и се пече на слънцето!. Затова на дъно е имало валати! :D :D :D

Публикувано на: Пет Мар 24, 2006 6:56 am
от old fox
:lol: Ако по трасето намеря селска фурна - задължително :!: взимам топъл хляб! Но с топъл бял хляб е по-добре :!: :!:

Публикувано на: Съб Апр 15, 2006 6:11 pm
от kilko
gogo3 написа:най-добрия хляб е френския!!
той е мн еласти4ен и са задържа мн добре ка куката дори и при силно кълване така е пробвал сам !!! :)

Е който има връзки във Франция лови на такъв хляб ние които нямаме ползваме топъл заводски и се стремим да го запазим колкото се може по дълго топъл и мек ( понякога някои работи трябва да са меки).

Публикувано на: Пон Апр 17, 2006 9:28 am
от Ванко
Евала че си се сетил и си хванал но този метод с коричката нее нов,на коричка приди 40-50 години дядоми и сигорно още много други рибари са ги спуквали Шарковците.

Re: риболов на троха-как става

Публикувано на: Вто Юни 22, 2010 1:42 am
от titanium
милите шарковци! Изключителен пич е шаранът по мое мнение, добродушен и борбен! Иначе в трохата съм влюбен като стръв! За мен става най- добре от Добруджа! Ако си откъсна малко хлебец и го сложа хубаво на куката без да стърчи с много от нея, успявам дори 2 пъти да заметна с една троха... Просто днеска си направих тест за царевица срещу снежинка (царевица с ванилия) срещу добруджанска снежинка и трохата бие красноречиво, но пък и царевицата е мн гот на нея! Все ми се ще да си хапна от нея, ама не става за хора тая!

Re:

Публикувано на: Вто Юни 22, 2010 7:48 am
от old fox
Ванко написа:Евала че си се сетил и си хванал но този метод с коричката нее нов,на коричка приди 40-50 години дядоми и сигорно още много други рибари са ги спуквали Шарковците.
Е, преди имаше и повече шарковци :wink: На коричка или "На цицацнье" е едно и също :P Важното е коричката да е ароматна - от прясно опечен хляб и да се дебне - когато се образуват ямки във водата от смукането на шарко и там се пуска коричката. Естествено, че си трябва опит и не всеки опит е успешен, но като цяло си е доста по-резултатен и има повече тръпка. То си е един вид лов със дебнене нагазил до кръста във водата :lol: :wink:

Re:

Публикувано на: Вто Юни 22, 2010 10:47 am
от biel
kilko написа: ( понякога някои работи трябва да са меки).
:smt044 :smt044 :smt044