Страница 1 от 3
Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 4:22 pm
от Иво Вълов
Колеги написах в търсачката за това тесто от спринцовка но никаде не прочетох какво всъщност е това тесто ?
Нормално или по специално всмисъл как точно с еприготвя и още нещо слага ли му се някакъв ароматизатор или не
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:00 pm
от simo72
Е тука батка ме уцели!!! Чети сега внимателно! В една купичка, сипваш 50-60 мл. вода. после започваш да сипваш обикновенно брашно, като бъркаш същевременно най-добре с лъжица. Когато консистенцията стане гъста и много лепкава, го вземаш в ръце, и разтриваш между двете длани, като ги поръсваш с брашно, докъто спре да ти лепи. Тънкия момент е да не го направиш нито много гъсто нито много рядко. Ако е необходимо, можеш до корегираш съответно с вода или с брашно. Слагаш го в една кутиика, и отиваш за риба. Там, вадиш предварително приготвена спринцовка, вадиш бутача, слагаш вътре тесто и пак слагаш бутача. като натиснеш спринцовката, източваш 1-1.5 см. тесто, и както си виси на спринцовката, го навиваш около куката, като започваш от извивката, и навиваш нагоре по стеблото. Тестото можеш да го ароматизираш и боядисаш по твое желание още докато го месиш. От края на септември, та до края на април, това е една от най-резултатните примамки. Аз лично, почти винаги си боядисвам част от тестото жълто. Тук при нас жълтото работи по-добре от бялото. Съветвам те, когато ловиш на тесто, да захранвеш с кус кус!!! Дано да съм бил достатъчно ясен и изчерпателен!!!
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:12 pm
от sashito
доста полезна информация!
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:13 pm
от simo72
simo72 написа:Е тука батка ме уцели!!! Чети сега внимателно! В една купичка, сипваш 50-60 мл. вода. после започваш да сипваш обикновенно брашно, като бъркаш същевременно най-добре с лъжица. Когато консистенцията стане гъста и много лепкава, го вземаш в ръце, и разтриваш между двете длани, като ги поръсваш с брашно, докъто спре да ти лепи. Тънкия момент е да не го направиш нито много гъсто нито много рядко. Ако е необходимо, можеш до корегираш съответно с вода или с брашно. Слагаш го в една кутиика, и отиваш за риба. Там, вадиш предварително приготвена спринцовка, вадиш бутача, слагаш вътре тесто и пак слагаш бутача. като натиснеш спринцовката, източваш 1-1.5 см. тесто, и както си виси на спринцовката, го навиваш около куката, като започваш от извивката, и навиваш нагоре по стеблото. Тестото можеш да го ароматизираш и боядисаш по твое желание още докато го месиш. От края на септември, та до края на април, това е една от най-резултатните примамки. Аз лично, почти винаги си боядисвам част от тестото жълто. Тук при нас жълтото работи по-добре от бялото. Съветвам те, когато ловиш на тесто, да захранвеш с кус кус!!! Дано да съм бил достатъчно ясен и изчерпателен!!!
Пропуснах да ти кажа, да не пълниш сприцовката до горе, щото трудно се натиска. Куките който ти препоръчвам да използваш са 14, 12. Също за самото поставяне да не се притесняваш ако стигнеш до ухото на куката, завърташ на долу. То във водата си придобива необходимата форма. Добре направеното тесто издържа поне две изтичания. Е разбира се ако не хвърляш в по топла вода!
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:26 pm
от ivoncho
Благодаря,колега simo72 много полезна информация е това,да си жив и здрав и повече успехи през 2010г.

Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:38 pm
от simo72
ivoncho написа:Благодаря,колега simo72 много полезна информация е това,да си жив и здрав и повече успехи през 2010г.

Винаги бих споделил ! Радвам се когато мога да съм полезен с натрапания си опит. Нали това е основната идея на този обичан от нас форум!!!

Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:47 pm
от Иво Вълов
Пропуснах да ти кажа, да не пълниш сприцовката до горе, щото трудно се натиска. Куките който ти препоръчвам да използваш са 14, 12. Също за самото поставяне да не се притесняваш ако стигнеш до ухото на куката, завърташ на долу. То във водата си придобива необходимата форма. Добре направеното тесто издържа поне две изтичания. Е разбира се ако не хвърляш в по топла вода![/quote]
За язовир или езеро става ли ?
Може ли да се комбинира с бел червей или торен ?
и да ти кажа с това кус кус нещо не ми варви ведъж си купих ма много ситно това бре как ще го закача на кукичката ти на половината на оризено зърно ? ако знаеш как са прай и кус кус казваи ?
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:52 pm
от simo72
За да избегна коментари, ще напиша само че има и други по-сложни начини на приготовление, но от опит ви казвам че този начин е най-лесен и бръз. Има колеги който го правят с яйце, други го варят, но трябва да ви кажа че ефекта не е кой знае колко по- различен. Аз спациялно си го приготвям обикновенно на самото място на риболова, с подръчни материали!
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 5:56 pm
от jultopepi
Браво е те тва е обяснение
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 6:04 pm
от a4kana
Благодаря ти за информацията,а за каква риба е най подходящо
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 6:07 pm
от Иво Вълов
simo72 написа:За да избегна коментари, ще напиша само че има и други по-сложни начини на приготовление, но от опит ви казвам че този начин е най-лесен и бръз. Има колеги който го правят с яйце, други го варят, но трябва да ви кажа че ефекта не е кой знае колко по- различен. Аз спациялно си го приготвям обикновенно на самото място на риболова, с подръчни материали!
Ахам, благодаря ти много !!! Написаното от теб ще ми бъде от полза наистина
Значи да е нещо средно нито твърдо нито меко и в купичка кат ида на водоема пълня спринцовката и истисквам сантим сантим и половина може и два и навивам на кукичката от извивката към опашката и на кукичката може да се слови примерну и пинки за цвет а за захранка каквото ми дойде или ... пак някаква тестена захранка такава щото аз знам че примерно ако захранваш с кус кус и хвърлиш на грах примерно няма да стане трябва да е същото нали ?
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 6:14 pm
от boki speca
Ето и една рецепта от мен доказана в практиката.Кипвате на котлона 100-150 гр.вода в която след като свалите от огъня поставяте 4-5 зрънца от подправката карамфил и оставяте да изстине.След като стане нормална за пипане добавяте брашното да се получи максимално рядко без да лепне. Добавяте му един жълтък от яйце и няколко капки олио(за предпочитане нерафинирано,има по силен мирис)Взимате една по-голяма от рода на 40 куб.спринцовка и пълните,поставянето го разбрахте от колегата по нагоре.Друг много ефективен аромат е да го направите с прецеден доматен сок без карамфила,но работи основно за скобар.Първата рецепта работи на Всички зимни риби
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 6:18 pm
от Иво Вълов
Момчета тестото мисля да ползвам веднага щом се испролетее на някой язовир аз на река рядко ходя рецептата на колегата симо72 ще я пробрам както и на боки спеца ама ме интересува дали ще дадът резултат и дветепо порлетно и лятно време и с каква захранка да работя ? туй пак ма интересува дали да фръгам две торби с царевица или да пръскам с пулверизатор отгоре нади водата

майтап Ясно тестото ама ЗАХРАНКАТА ААА б
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 6:23 pm
от simo72
a4kana написа:Благодаря ти за информацията,а за каква риба е най подходящо
Всички мирни, плюс кефал!
Re: Тесто от спринцовка ?
Публикувано на: Пет Яну 22, 2010 6:29 pm
от krasalumin
simo72 написа:simo72 написа:Е тука батка ме уцели!!! Чети сега внимателно! В една купичка, сипваш 50-60 мл. вода. после започваш да сипваш обикновенно брашно, като бъркаш същевременно най-добре с лъжица. Когато консистенцията стане гъста и много лепкава, го вземаш в ръце, и разтриваш между двете длани, като ги поръсваш с брашно, докъто спре да ти лепи. Тънкия момент е да не го направиш нито много гъсто нито много рядко. Ако е необходимо, можеш до корегираш съответно с вода или с брашно. Слагаш го в една кутиика, и отиваш за риба. Там, вадиш предварително приготвена спринцовка, вадиш бутача, слагаш вътре тесто и пак слагаш бутача. като натиснеш спринцовката, източваш 1-1.5 см. тесто, и както си виси на спринцовката, го навиваш около куката, като започваш от извивката, и навиваш нагоре по стеблото. Тестото можеш да го ароматизираш и боядисаш по твое желание още докато го месиш. От края на септември, та до края на април, това е една от най-резултатните примамки. Аз лично, почти винаги си боядисвам част от тестото жълто. Тук при нас жълтото работи по-добре от бялото. Съветвам те, когато ловиш на тесто, да захранвеш с кус кус!!! Дано да съм бил достатъчно ясен и изчерпателен!!!
Пропуснах да ти кажа, да не пълниш сприцовката до горе, щото трудно се натиска. Куките който ти препоръчвам да използваш са 14, 12. Също за самото поставяне да не се притесняваш ако стигнеш до ухото на куката, завърташ на долу. То във водата си придобива необходимата форма. Добре направеното тесто издържа поне две изтичания. Е разбира се ако не хвърляш в по топла вода!
Свалям ти шапка,Симо.Дано повече колеги се поучиме от теб и споделяме по често наученото:prayer: