ХРАНЕНЕ НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ
Публикувано на: Пон Мар 01, 2010 5:50 pm
Нашето тяло е една невероятна машина,има собствен неспиращ двигател(сърцето),собствена горивна система,(храносмилането),собствена филтрираща система(бъбреци и черен дроб),собствен мислещ компютър(мозъкът и нервната система),собственна регулация на температурата(потни жлези) и така нататък.
САМОТО КРЪВООБРАЩЕНИЕ Е РЕКАТА НА ЖИВОТА.!
Основната задача на кръвната циркулация е да осигури на всички наши клетки хранителни вещества, редовно снабдяване с кислород и редовно отстраняване на токсините от клетките,получени при работата им.
За изпълнение на тази жизнено важна функция,по цялото тяло е изградена сложна мрежа от тръби,които ние наричаме кръвоносни съдове.Следователно много е важно в какво състояние са те,ако тези тръби са чисти,те ще доставят всичко необходимо до всяка клетка,ще отстранят токсините и просто нашето тяло ще работи добре.
Учените смятат,че процеса на остаряване не е в резултат на минаване на времето, а е главно в резултат на неправилна кръвна циркулация в следствие на задръстване на кръвоносните съдове,която може да настъпи на всяка календарна възраст
Главните злодеи в случая са излишъкът на неорганични минерали,калций и токсични химикали(чийто основен източник е питейната и минерална вода),в комбинация с излишък от холестерол,напластен в кръвоносните съдове от диета богата на наситени животински мазнини и водене на нездравословен начин на живот.
Повечето хора не познават своето тяло и не се интересуват от холестеролните си нива.Те безгрижно продължават да използват огромно количество маргарин(произвежда се от нефтопродукти) и масло върху хляба.
Пият големи количества мляко и поглъщат големи количества сладолед,тлъсто месо,чипс, понички,бекон,шунка,наденица и други.
Всичко това препълва кръвообращението с излишни мазнини и запушва кръвоносните съдове,което води до високо кръвно налягане (тесни тръби -голямо налягане,широки тръби -малко налягане).
За да не става това, първо е желателно да се прибере солницата.
Единствено човека на нашата планета използва планини от сол.
Причина за тава е че:СОЛТА Е ОТЛИЧЕН КОНСЕРВАНТ.
Поради тези консервиращи свойства на солта,тя присъства навсякъде в хранителните продукти.Като се започне от сиренето и се стигне до всички колбаси,които се продават в супермаркетите.
Солта е неорганичен минерал(NaCl-натриев хлорид),сгъстява кръвта,при което тя става по трудно подвижна,натоварва се сърцето и се вдига кръвното налягане.Някои ще възразят,че солта ни дава така необходимият ни Натрий за организма.За щастие нашият организъм не може да разгради солта на съставните и части: Натрий(той се самозапалва при температура по ниска от телесната) и Хлор(отровно бойно вещество).
Голямото количество сол попаднала в организма ни втърдява(вкаменява) кръвоносните съдове,а също така и ставите..
Диетите с високо съдържание на органичен калий,съдържащ се в: бананите,фурмите,покълнали семена ,печени картофи(с корите),стафиди, сурови ядки,тиквени семки(сурови),пчелен мед и употребата на ябълков оцет(мътен с гъба в него), имат способността да намаляват кръвното налягане,тъй като пречистват кръвоносната система от натрупаните в нея шлаки.
Много от нас имат грешна информация за минералите,които са необходими на нашето тяло за да функционира то добре.
МИНЕРАЛИТЕ СА ОРГАНИЧНИ и НЕОРГАНИЧНИ.
Има строга разделителна линия между тях.Въпреки че химическият им анализ е един и същ независимо дали се намират във въздуха,земята,растение или животно.
НЕОРГАНИЧНИТЕ минерали никога не са били живи и по своята същност,попаднали в човешкото тяло са ИНЕРТНИ,което означава,че те не могат да се абсорбират.Те или трябва да се изхвърлят навън, затормозявайки фиптрите(черен дроб бъбреци) или да се натрупват по кръвоносните съдове. Единствено живото растение има способността да извлича НЕОРГАНИЧНИТЕ минерали от земята и да ги превръща в ОРГАНИЧНИ с помоща на слъцето,въздуха,почвата и водата.
Така неорганичните минерали стават органични,живи и полезни за човешкото тяло.
Никое животно или човешко същество не може да направи това.
Единствено това свойство ЖИЗНЕНОСТТА-отличава например атома на желязото в червените кръвни телца от атома на неорганичното желязо в изделията,които ползваме в бита.
Може да смучете един пирон с години и никога няма да извлечете от него органично желязо за изграждане на кръвта.
Когато ядете например къпини ,вие ще получите органично желязо необходимо за кръвта.
Единствено чрез великата,естествена чудодейна сила на ФОТОСИНТЕЗАТА,живото растение превръща НОРГАНИЧНИТЕ минерали в ОРГАНИЧНИ.
Сами може да си направите извода,какви минерали има във питейната и така рекламираната минерална вода.
Животните инстиктивно лягат в минералната вода да си облекчат болките,но не пият от нея.Те пият изворна или дъждовна вода.
Ако сте на необитаем остров,където няма растения вие ще загинете от глад, въпреки че в почвата под краката ви се съдържат всички 16 важни минерала,необходичми за правилната работа на тялото ви.
ТО ПРОСТО Е НЕСПОСОБНО ДА ГИ АБСОРБИРА!
Всяка храна,която поемаме независимо какво съдържя тя, в последна сметка трябва да се разгради при 36.6 градуса с помоща на ензими и от нея да се извлече:въглехидрати(глюкоза-проста захар),аминокиселини,минерални вещества,витамини и мастни киселини.Останалото трябва да се изведе навън,ако има такава възможност и време за това.
За наше улеснение вместо ВЪГЛЕХИДРАТИ ще използвам ГЛЮКОЗА,тъй като тя е по извеснтна в бита.
СЪОТНОШЕНИЕТО ИМ, ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ ХРАНАТА НЕЗАВИСИМО КАКВО СЪДЪРЖА ТЯ ТРЯБВА ДА СА: :ГЛЮКОЗА 90%, АМИНОКИСЕЛИНИ 4,5%, МИНЕРАЛНИ СОЛИ 3-4%, МАСТНИ КИСЕЛИНИ 1% И ВИТАМИНИ ПОД 1%..
Ясно е ,че в храната,глюкозата(простата захар-обикновенно плодова),трябва да е преобладаваща.Когато глюкозата е в излишък тя се праработва от нашето тяло и се складира като мазнини.
Мозъкът не може да функционира повече от 15 минути без глюкоза,за това когато не постъпва храна,която да осигури глюкоза,той дава команда на организма:мазнините от резерва отново да се преработят в глюкоза.
Трябва да се уточни,че: тази преработка става само на СОБСТВЕНИТЕ НИ МАЗНИНИ
.Животинските и растителните мазнини ,постъпващи в тялото никога няма да станат човешки.Тяхният излишък запушва кръвоносната система.
От друга страна ако хранителните отпадъци останат дълго време в стомашно-чревния тракт всекидневно се натрупват токсични вещества.След това започват гнилостни процеси и самоотравяне.Не може да се очаква изграждането на висока ЖИЗНЕНА СИЛА с бедно на глюкоза(проста захар) и богато на белтъчини гориво.
Още преди 2500 години Хипократ е казал:"ВАШАТА ХРАНА ТРЯБВА ДА Е ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО".
Когато се каже на средностатистическия болен,че всичките му физически неразположения се дължат на,нечисто,замърсено кръвообращение-причинено от нездравословна диета и начин на живот...... той често се засяга и обижда.Не може да се получи нещо срещу нищо!
За да може мускулното действие да бъде ефективно,храната,която ядем,трябва да съдържа:ОБЕМ,ВЛАГА и СМАЗКА.
Отстраняването на натрупаните токсини в повечето случаи може да стане с едно разумно гладуване от ЕДИН ДЕН НА СЕДМИЦА.
Този ден се явява най-велик детоксикатор,защото,кагато не постъпва храна,цялата ЖИЗНЕНА СИЛА използвана за дъвкане,храносмилане,усвояване на храната и елеминиране на отпадъците,се използва за пречистване на тялото и отстраняване на натрупаните запушвания и токсични отпадъци.
ГЛАДУВАНЕТО действа чрез саморазпадане.Докато то трае,тялото ни извършва чудеса,като интуитивно разлага и изгаря само вещества и тъкани които са повредени,например:абцеси,тумори,излишни мазнини,натрупана вода и отпадъци
.Необходимо е било време на тялото с годините да натрупа токсини,за това е необходимо време те да се пречистят и изхвърлят.Колкото и да ни се иска,това не става с "магическото"хапче дадено ни от лекарите да ни излекува за два три дни.Хапчето лекува последствието но не маха причината и обикновенно болестите се връщат с по-голяма сила,тъй като привикват към него.
Невъзможно е каквито и да са микроби или вируси да атакуват чисти,здрави тъкани и активна здрава имунна система.
МИКРОБИТЕ СЕ ХРАНЯТ ЕДИНСТВЕНО С РАЗЛАГАЩА СЕ ТОКСИЧНА МАТЕРИЯ!
Много хора казват"Аз ям всичко,което пожелая и въпреки товасъм силен и здрав".На пръв поглед,докато са млади това е така,но с възраста нещата се променят.Простият съвет за тях е да погладуват 7-10 дни и ще се уверят,че се варят в собственото си гниене и токсини,които за това време организма ще изхвърли(след третия ден от гладуването устата започва да мирише на ацетон).
След всяко 24 часово гладуване трябва да стане желязно правило винаги да се започва всяко хранене с някакъв суров плод,например ябълка и след 15 до30 минути да се поемат сурови или леко сварени на пара или изпечени зеленчуци,ориз,бобови култури,сурови ядки,семена-желателно е да се покълнали.
Започва се с ябълка ,тъй като тя е богат източник на КАЛИЙ,така необходим за меките тъкани на тялото,както е КАЛЦИЯТ за костите и по-твърдите тъкани.КАЛИЯТ е органичен минерал на младоста,той е "ОМЕКОТИТЕЛЯТ НА АРТЕРИИТЕ",той подържа артериите гъвкави и еластични,унищожава опасните бактерии,вируси и отстранява запушванията натрупани от "твърдата вода".За това се използва и ябълковият оцет(мътен с гъба).С изяждането на ябълката се осигурява и първата доза от глюкоза(плодова захар) след гладуване.
Става ясно,че глюкозата извлечена от постъпилата храната е основното гориво за мозъка и тялото.Ето защо когато трябва в екстремна ситуация да се помогне на човек,парамедиците вливат директно в кръвта глюкоза.По този начин се спестява загубата на енергия и жизнената сила на тялото се изразходва за справяне с възникналия проблем.
Важно е да се знае,че белтъчините необходими на тялото,не се образуват,като ядем други белтъчини,а от съдържащите се в храната аминокиселини.
Трябва добре да се познават свойствата на АМИНОКИСЕЛИНИТЕ за да се разбере тамата за белтъчините.
Белтъчините се образуват в човешкото тяло от аминокиселините,които изобилстват в растителната храна.
Съществуват 23 различни аминокиселини.Всичките са от значение.Организма сам произвежда 15 от тях,останалите 8 трябва да постъпят с храната.
Ако ядете редовна плодове,зеленчуци,ядки,семена или клънове,вие получавате всички аминокиселини,потребни на вашето тяло за да образува белтъчините от които се нуждае.Докато плодовете и зеленчуците се въдприемат най-лесно от организма и изискват малко енергия за преработка,белтъчините са най трудносмилаемите хранителни съставки и изискват много голямо количество енергия за преработка.
Човешкото тяло рециклира 80% от постъпилите белтъчини в отпадъци.
Това става чрез отделителната система,урината,лющене на кожата,косата и потта.
Животинските белтъчини са си животински а не човешки
.Животните,както и хората са зависими от от растителните белтъчини,пряко чрез консумация на растения,или коствено чрез консумация на растителноядни животни.За това месоядните животни не ядат( освен в изключителни случаи) други месоядни животни,но ядат от убитото животно най напред вътрешностите, тъй като в тях има все още несмляна храна от растителен произход.
Голямо зло за организма се явява излишъкът на белтъчини.Този излишък не само хаби енергията ни(за да се разгради),а се и складира от организма,като отровен отпадъчен продукт под формата на допълнително тегло,докато тялото събере сили да го отхвърли..На другия ден обаче се прибавят още белтъчини,има нов излишък,който трябва да се преработи и положението се влошава още повече.
ИЗВОДЪТ Е ЧЕ БЕЛТЪЧИНИТЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕНЕРГИЯ,ТЕ Я ИЗРАЗХОДВАТ!
Изследванията показват,че дневната нужда на произведените от организма белтъчини е 1 грам на килограм тегло.
При ПОДВОДЕН РИБОЛОВ човешкото тяло е под въздействието на различни екстремни условия при които участват фактори като:по-големи физически усилия,по-голямо отделяне на топлина,по-голямо налягане от водата,както и по голямо психическо напрежение.Всеки от тези фактори изисква от тялото на човека усилия,които са над нормалните.
От опит знаем че след обилно хранене нашите реакции са чувствително намалели и колко става тежка всякаква активност,която е над нормалната за нас.
Всичко това може де се обясни с по-големия приток на кръв към храносмилателния тракт,за да се обработи храната.Както и енергия(топлина),за смилането и преработването и.
Тук се вижда колко е важно поведението ни на масата в часовете преди гмуркането,трябва да се има в предвид,че натоварването на организма,свързани с храносмилането,са под прякото влияние на хранителните вещества по специално от тяхното количество и съдържание.
Що се отнася до храните те трябва да са лесно смилаеми,като се избягват храни ,които са трудно смилаеми.
Това означава,че изборът на храна не трябва да пада върху хранителни продукти,които макар и да притежават висока калоричност,изискват дълго време за усвояване(смилане).
Важно в случая е да се знае,коя храна колко време изисква за да бъде преработена и усвоена от организма.
ЕТО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС:
ВЪГЛЕХИДРАТИ-съдържат се в меда,глюкозата,всички плодове и някои зеленчуци.ВРЕМЕ ЗА ПРЕРАБОТКА 15-30 МИНУТИ
СКОРБЯЛА-познаваме я като нишесте,съдържа се в картофи,ориз,леща ,фасул,грах,пшеница и другите житни растения,както и в хляба ,който се прави от тях.ВРЕМЕ ЗА ПРЕРАБОТКА 1 ДО 3 ЧАСА.
БЕЛТЪЧИНИ-тези ,които са от РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД(всички ядки) се преработват както скорбялата за 1 до 3 часа.Всички белтъчини от ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД СЕ ПРЕРАБОТВАТ ЗА 3 ДО 8 ЧАСА.
От всичко това е ясно,че в деня на гмуркането,закуската трябва да се приема поне 2 часа преди влизане във водата.
Всеки сам трябва да прецени, какво неговият организъм ще преработи най-бързо с най-малък разход на енергия( натрупана през ноща от вечерята,която не бива да се прахосва за смилане на храна сутринта) ,тъй като всеки организъм има свой метаболизъм.
Ако ще се гмуркате следобед интервалът между обяда и влизането във водата трябва да се увеличи на три часа.
Препоръчителни са варените и печени блюда(без мазен сос),пържените храни трябва да се избягват.
От салатите не бива да се използват туршиите,както пресни краставици,чушки и лук.Преди гмуркане е добре да се избягват дини и пъпеши.
От напитките единствено заслужава внимание,изворната или дестилирана вода.Тези,които са свикнали да обядват с чаша вино или бира,е желателно да се откажат от това удоволствие.
От казаното до тук може да се направи заключение,че за подводен риболов се изискват не много големи жертви по отношение на режима на хранене.И все пак, трябва да се отделя повече внимание на това какво да сложим в стомаха,както и някои отклонения от придобитите навици от ежедневието ни.
Така ще си осигурим комфортен престой под водата и естествено всичките ни сетива ще работят на пълни обороти.
Всяко нещо си има цена,за да го постигнем трябва да я платим!
САМОТО КРЪВООБРАЩЕНИЕ Е РЕКАТА НА ЖИВОТА.!
Основната задача на кръвната циркулация е да осигури на всички наши клетки хранителни вещества, редовно снабдяване с кислород и редовно отстраняване на токсините от клетките,получени при работата им.
За изпълнение на тази жизнено важна функция,по цялото тяло е изградена сложна мрежа от тръби,които ние наричаме кръвоносни съдове.Следователно много е важно в какво състояние са те,ако тези тръби са чисти,те ще доставят всичко необходимо до всяка клетка,ще отстранят токсините и просто нашето тяло ще работи добре.
Учените смятат,че процеса на остаряване не е в резултат на минаване на времето, а е главно в резултат на неправилна кръвна циркулация в следствие на задръстване на кръвоносните съдове,която може да настъпи на всяка календарна възраст
Главните злодеи в случая са излишъкът на неорганични минерали,калций и токсични химикали(чийто основен източник е питейната и минерална вода),в комбинация с излишък от холестерол,напластен в кръвоносните съдове от диета богата на наситени животински мазнини и водене на нездравословен начин на живот.
Повечето хора не познават своето тяло и не се интересуват от холестеролните си нива.Те безгрижно продължават да използват огромно количество маргарин(произвежда се от нефтопродукти) и масло върху хляба.
Пият големи количества мляко и поглъщат големи количества сладолед,тлъсто месо,чипс, понички,бекон,шунка,наденица и други.
Всичко това препълва кръвообращението с излишни мазнини и запушва кръвоносните съдове,което води до високо кръвно налягане (тесни тръби -голямо налягане,широки тръби -малко налягане).
За да не става това, първо е желателно да се прибере солницата.
Единствено човека на нашата планета използва планини от сол.
Причина за тава е че:СОЛТА Е ОТЛИЧЕН КОНСЕРВАНТ.
Поради тези консервиращи свойства на солта,тя присъства навсякъде в хранителните продукти.Като се започне от сиренето и се стигне до всички колбаси,които се продават в супермаркетите.
Солта е неорганичен минерал(NaCl-натриев хлорид),сгъстява кръвта,при което тя става по трудно подвижна,натоварва се сърцето и се вдига кръвното налягане.Някои ще възразят,че солта ни дава така необходимият ни Натрий за организма.За щастие нашият организъм не може да разгради солта на съставните и части: Натрий(той се самозапалва при температура по ниска от телесната) и Хлор(отровно бойно вещество).
Голямото количество сол попаднала в организма ни втърдява(вкаменява) кръвоносните съдове,а също така и ставите..
Диетите с високо съдържание на органичен калий,съдържащ се в: бананите,фурмите,покълнали семена ,печени картофи(с корите),стафиди, сурови ядки,тиквени семки(сурови),пчелен мед и употребата на ябълков оцет(мътен с гъба в него), имат способността да намаляват кръвното налягане,тъй като пречистват кръвоносната система от натрупаните в нея шлаки.
Много от нас имат грешна информация за минералите,които са необходими на нашето тяло за да функционира то добре.
МИНЕРАЛИТЕ СА ОРГАНИЧНИ и НЕОРГАНИЧНИ.
Има строга разделителна линия между тях.Въпреки че химическият им анализ е един и същ независимо дали се намират във въздуха,земята,растение или животно.
НЕОРГАНИЧНИТЕ минерали никога не са били живи и по своята същност,попаднали в човешкото тяло са ИНЕРТНИ,което означава,че те не могат да се абсорбират.Те или трябва да се изхвърлят навън, затормозявайки фиптрите(черен дроб бъбреци) или да се натрупват по кръвоносните съдове. Единствено живото растение има способността да извлича НЕОРГАНИЧНИТЕ минерали от земята и да ги превръща в ОРГАНИЧНИ с помоща на слъцето,въздуха,почвата и водата.
Така неорганичните минерали стават органични,живи и полезни за човешкото тяло.
Никое животно или човешко същество не може да направи това.
Единствено това свойство ЖИЗНЕНОСТТА-отличава например атома на желязото в червените кръвни телца от атома на неорганичното желязо в изделията,които ползваме в бита.
Може да смучете един пирон с години и никога няма да извлечете от него органично желязо за изграждане на кръвта.
Когато ядете например къпини ,вие ще получите органично желязо необходимо за кръвта.
Единствено чрез великата,естествена чудодейна сила на ФОТОСИНТЕЗАТА,живото растение превръща НОРГАНИЧНИТЕ минерали в ОРГАНИЧНИ.
Сами може да си направите извода,какви минерали има във питейната и така рекламираната минерална вода.
Животните инстиктивно лягат в минералната вода да си облекчат болките,но не пият от нея.Те пият изворна или дъждовна вода.
Ако сте на необитаем остров,където няма растения вие ще загинете от глад, въпреки че в почвата под краката ви се съдържат всички 16 важни минерала,необходичми за правилната работа на тялото ви.
ТО ПРОСТО Е НЕСПОСОБНО ДА ГИ АБСОРБИРА!
Всяка храна,която поемаме независимо какво съдържя тя, в последна сметка трябва да се разгради при 36.6 градуса с помоща на ензими и от нея да се извлече:въглехидрати(глюкоза-проста захар),аминокиселини,минерални вещества,витамини и мастни киселини.Останалото трябва да се изведе навън,ако има такава възможност и време за това.
За наше улеснение вместо ВЪГЛЕХИДРАТИ ще използвам ГЛЮКОЗА,тъй като тя е по извеснтна в бита.
СЪОТНОШЕНИЕТО ИМ, ИЗВЛЕЧЕНИ ОТ ХРАНАТА НЕЗАВИСИМО КАКВО СЪДЪРЖА ТЯ ТРЯБВА ДА СА: :ГЛЮКОЗА 90%, АМИНОКИСЕЛИНИ 4,5%, МИНЕРАЛНИ СОЛИ 3-4%, МАСТНИ КИСЕЛИНИ 1% И ВИТАМИНИ ПОД 1%..
Ясно е ,че в храната,глюкозата(простата захар-обикновенно плодова),трябва да е преобладаваща.Когато глюкозата е в излишък тя се праработва от нашето тяло и се складира като мазнини.
Мозъкът не може да функционира повече от 15 минути без глюкоза,за това когато не постъпва храна,която да осигури глюкоза,той дава команда на организма:мазнините от резерва отново да се преработят в глюкоза.
Трябва да се уточни,че: тази преработка става само на СОБСТВЕНИТЕ НИ МАЗНИНИ
.Животинските и растителните мазнини ,постъпващи в тялото никога няма да станат човешки.Тяхният излишък запушва кръвоносната система.
От друга страна ако хранителните отпадъци останат дълго време в стомашно-чревния тракт всекидневно се натрупват токсични вещества.След това започват гнилостни процеси и самоотравяне.Не може да се очаква изграждането на висока ЖИЗНЕНА СИЛА с бедно на глюкоза(проста захар) и богато на белтъчини гориво.
Още преди 2500 години Хипократ е казал:"ВАШАТА ХРАНА ТРЯБВА ДА Е ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО".
Когато се каже на средностатистическия болен,че всичките му физически неразположения се дължат на,нечисто,замърсено кръвообращение-причинено от нездравословна диета и начин на живот...... той често се засяга и обижда.Не може да се получи нещо срещу нищо!
За да може мускулното действие да бъде ефективно,храната,която ядем,трябва да съдържа:ОБЕМ,ВЛАГА и СМАЗКА.
Отстраняването на натрупаните токсини в повечето случаи може да стане с едно разумно гладуване от ЕДИН ДЕН НА СЕДМИЦА.
Този ден се явява най-велик детоксикатор,защото,кагато не постъпва храна,цялата ЖИЗНЕНА СИЛА използвана за дъвкане,храносмилане,усвояване на храната и елеминиране на отпадъците,се използва за пречистване на тялото и отстраняване на натрупаните запушвания и токсични отпадъци.
ГЛАДУВАНЕТО действа чрез саморазпадане.Докато то трае,тялото ни извършва чудеса,като интуитивно разлага и изгаря само вещества и тъкани които са повредени,например:абцеси,тумори,излишни мазнини,натрупана вода и отпадъци
.Необходимо е било време на тялото с годините да натрупа токсини,за това е необходимо време те да се пречистят и изхвърлят.Колкото и да ни се иска,това не става с "магическото"хапче дадено ни от лекарите да ни излекува за два три дни.Хапчето лекува последствието но не маха причината и обикновенно болестите се връщат с по-голяма сила,тъй като привикват към него.
Невъзможно е каквито и да са микроби или вируси да атакуват чисти,здрави тъкани и активна здрава имунна система.
МИКРОБИТЕ СЕ ХРАНЯТ ЕДИНСТВЕНО С РАЗЛАГАЩА СЕ ТОКСИЧНА МАТЕРИЯ!
Много хора казват"Аз ям всичко,което пожелая и въпреки товасъм силен и здрав".На пръв поглед,докато са млади това е така,но с възраста нещата се променят.Простият съвет за тях е да погладуват 7-10 дни и ще се уверят,че се варят в собственото си гниене и токсини,които за това време организма ще изхвърли(след третия ден от гладуването устата започва да мирише на ацетон).
След всяко 24 часово гладуване трябва да стане желязно правило винаги да се започва всяко хранене с някакъв суров плод,например ябълка и след 15 до30 минути да се поемат сурови или леко сварени на пара или изпечени зеленчуци,ориз,бобови култури,сурови ядки,семена-желателно е да се покълнали.
Започва се с ябълка ,тъй като тя е богат източник на КАЛИЙ,така необходим за меките тъкани на тялото,както е КАЛЦИЯТ за костите и по-твърдите тъкани.КАЛИЯТ е органичен минерал на младоста,той е "ОМЕКОТИТЕЛЯТ НА АРТЕРИИТЕ",той подържа артериите гъвкави и еластични,унищожава опасните бактерии,вируси и отстранява запушванията натрупани от "твърдата вода".За това се използва и ябълковият оцет(мътен с гъба).С изяждането на ябълката се осигурява и първата доза от глюкоза(плодова захар) след гладуване.
Става ясно,че глюкозата извлечена от постъпилата храната е основното гориво за мозъка и тялото.Ето защо когато трябва в екстремна ситуация да се помогне на човек,парамедиците вливат директно в кръвта глюкоза.По този начин се спестява загубата на енергия и жизнената сила на тялото се изразходва за справяне с възникналия проблем.
Важно е да се знае,че белтъчините необходими на тялото,не се образуват,като ядем други белтъчини,а от съдържащите се в храната аминокиселини.
Трябва добре да се познават свойствата на АМИНОКИСЕЛИНИТЕ за да се разбере тамата за белтъчините.
Белтъчините се образуват в човешкото тяло от аминокиселините,които изобилстват в растителната храна.
Съществуват 23 различни аминокиселини.Всичките са от значение.Организма сам произвежда 15 от тях,останалите 8 трябва да постъпят с храната.
Ако ядете редовна плодове,зеленчуци,ядки,семена или клънове,вие получавате всички аминокиселини,потребни на вашето тяло за да образува белтъчините от които се нуждае.Докато плодовете и зеленчуците се въдприемат най-лесно от организма и изискват малко енергия за преработка,белтъчините са най трудносмилаемите хранителни съставки и изискват много голямо количество енергия за преработка.
Човешкото тяло рециклира 80% от постъпилите белтъчини в отпадъци.
Това става чрез отделителната система,урината,лющене на кожата,косата и потта.
Животинските белтъчини са си животински а не човешки
.Животните,както и хората са зависими от от растителните белтъчини,пряко чрез консумация на растения,или коствено чрез консумация на растителноядни животни.За това месоядните животни не ядат( освен в изключителни случаи) други месоядни животни,но ядат от убитото животно най напред вътрешностите, тъй като в тях има все още несмляна храна от растителен произход.
Голямо зло за организма се явява излишъкът на белтъчини.Този излишък не само хаби енергията ни(за да се разгради),а се и складира от организма,като отровен отпадъчен продукт под формата на допълнително тегло,докато тялото събере сили да го отхвърли..На другия ден обаче се прибавят още белтъчини,има нов излишък,който трябва да се преработи и положението се влошава още повече.
ИЗВОДЪТ Е ЧЕ БЕЛТЪЧИНИТЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ЕНЕРГИЯ,ТЕ Я ИЗРАЗХОДВАТ!
Изследванията показват,че дневната нужда на произведените от организма белтъчини е 1 грам на килограм тегло.
При ПОДВОДЕН РИБОЛОВ човешкото тяло е под въздействието на различни екстремни условия при които участват фактори като:по-големи физически усилия,по-голямо отделяне на топлина,по-голямо налягане от водата,както и по голямо психическо напрежение.Всеки от тези фактори изисква от тялото на човека усилия,които са над нормалните.
От опит знаем че след обилно хранене нашите реакции са чувствително намалели и колко става тежка всякаква активност,която е над нормалната за нас.
Всичко това може де се обясни с по-големия приток на кръв към храносмилателния тракт,за да се обработи храната.Както и енергия(топлина),за смилането и преработването и.
Тук се вижда колко е важно поведението ни на масата в часовете преди гмуркането,трябва да се има в предвид,че натоварването на организма,свързани с храносмилането,са под прякото влияние на хранителните вещества по специално от тяхното количество и съдържание.
Що се отнася до храните те трябва да са лесно смилаеми,като се избягват храни ,които са трудно смилаеми.
Това означава,че изборът на храна не трябва да пада върху хранителни продукти,които макар и да притежават висока калоричност,изискват дълго време за усвояване(смилане).
Важно в случая е да се знае,коя храна колко време изисква за да бъде преработена и усвоена от организма.
ЕТО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС:
ВЪГЛЕХИДРАТИ-съдържат се в меда,глюкозата,всички плодове и някои зеленчуци.ВРЕМЕ ЗА ПРЕРАБОТКА 15-30 МИНУТИ
СКОРБЯЛА-познаваме я като нишесте,съдържа се в картофи,ориз,леща ,фасул,грах,пшеница и другите житни растения,както и в хляба ,който се прави от тях.ВРЕМЕ ЗА ПРЕРАБОТКА 1 ДО 3 ЧАСА.
БЕЛТЪЧИНИ-тези ,които са от РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД(всички ядки) се преработват както скорбялата за 1 до 3 часа.Всички белтъчини от ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД СЕ ПРЕРАБОТВАТ ЗА 3 ДО 8 ЧАСА.
От всичко това е ясно,че в деня на гмуркането,закуската трябва да се приема поне 2 часа преди влизане във водата.
Всеки сам трябва да прецени, какво неговият организъм ще преработи най-бързо с най-малък разход на енергия( натрупана през ноща от вечерята,която не бива да се прахосва за смилане на храна сутринта) ,тъй като всеки организъм има свой метаболизъм.
Ако ще се гмуркате следобед интервалът между обяда и влизането във водата трябва да се увеличи на три часа.
Препоръчителни са варените и печени блюда(без мазен сос),пържените храни трябва да се избягват.
От салатите не бива да се използват туршиите,както пресни краставици,чушки и лук.Преди гмуркане е добре да се избягват дини и пъпеши.
От напитките единствено заслужава внимание,изворната или дестилирана вода.Тези,които са свикнали да обядват с чаша вино или бира,е желателно да се откажат от това удоволствие.
От казаното до тук може да се направи заключение,че за подводен риболов се изискват не много големи жертви по отношение на режима на хранене.И все пак, трябва да се отделя повече внимание на това какво да сложим в стомаха,както и някои отклонения от придобитите навици от ежедневието ни.
Така ще си осигурим комфортен престой под водата и естествено всичките ни сетива ще работят на пълни обороти.
Всяко нещо си има цена,за да го постигнем трябва да я платим!