Страница 1 от 1

спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 11:18 am
от magichko
само варена.. или оставена да вкисне царевичката е най-добре за шарко ?

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 11:47 am
от mimi750830
Всеки си има предпочитание.
Аз си ловя на кутийка,сладка,консервирана.Като неще си я лапам аз. :drinkers:
Някой я предпочитат замразена.

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 11:56 am
от polkhigh
прясна млечна от махалка наи добре, а консервираната е кофти че е рязана

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 12:07 pm
от bisqo
Най-добре е сам да сравниш. Правиш си две петна - едно варена и едно вкисната.

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 12:08 pm
от magichko
мерси за отговорите :)

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 12:40 pm
от drebens
Май най си зависи от водоема.

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 2:16 pm
от MiTaKa™
Така е , но съм забелязал , че на голями язовири шарана търси повече леко вкисната царевица ,докато на малки и частни водоемчета няма много претенции стига да има някаква .
За шаран използвам сварена царевица (леко омекнала) с нея храня и ловя ,но я дипвам и беля преди
да я закача , седи здраво на куката и гадните раци трудно я зимат.
Но за голями язовири си кисна предварително , а отделно половин чувал си нося с мен и на място го кисна ден два във водата от язовира.
На вкисната царевица също се събира повече амур :D
Понеже знам , че ще ходиш на Пожарево си свари 2 кг храни и лови с нея , ще имаш ефект

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Пет Юли 16, 2010 2:29 pm
от magichko
MiTaKa™ написа:Така е , но съм забелязал , че на голями язовири шарана търси повече леко вкисната царевица ,докато на малки и частни водоемчета няма много претенции стига да има някаква .
За шаран използвам сварена царевица (леко омекнала) с нея храня и ловя ,но я дипвам и беля преди
да я закача , седи здраво на куката и гадните раци трудно я зимат.
Но за голями язовири си кисна предварително , а отделно половин чувал си нося с мен и на място го кисна ден два във водата от язовира.
На вкисната царевица също се събира повече амур :D
Понеже знам , че ще ходиш на Пожарево си свари 2 кг храни и лови с нея , ще имаш ефект
р
е да ама нее :) няма да е тази седмица че неможахме да организираме нощното.. някъде другаде:) може другата или по другата заедно на пожарево :)

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Съб Юли 17, 2010 9:22 am
от delio-haidutin
зависи на какъв язовир си,на частен естествено имама мн. др. шаранчета и замразена или в кутиика не са мн. удачни,даже и каракуда налита.а дали вкисната,варена,леко накисната по смотрение на всеки и на какво калве на самия язовир

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Сря Юли 21, 2010 1:04 pm
от mita4eto
Колкото колеги пишем в темата, толкова различни мнения ще има според мен. Аз мен лично няма еднозначен отговор. На диво място (свободен водоем, река) най-много успех съм имал с вкисната царевица без никакви други ароматизатори. Сладката консервна царевица също върши работа, но май по-дребните рибета ходят на нея. Но моят фаворит е вкиснатата, миришеща силно на ферментирало царевица, поне тя се е представяла досега винаги подобаващо.

Едно е сигурно - важното е да се експериментира!

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Сря Юли 21, 2010 1:38 pm
от pepi71
Според мене суха царевица е най добре,нека тя сама си поеме аромата на дадения водоем.
Така по бързо се вписва в естественната храна на шарана. :D

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Сря Юли 21, 2010 2:39 pm
от danev69
mita4eto написа:

Едно е сигурно - важното е да се експериментира!
:smt023 :smt023 :smt023 Аз лично ,като я кисна вкъщи и прибавям захар/горе долу по 1 шепа на кг./. За 2-3 дена става идеалана.

Re: спор за царевицата...

Публикувано на: Сря Юли 21, 2010 3:43 pm
от snegk
Царевицата трябва да ферментира за да може да почнат да работят съставки те и.Вкиснатата може и да изплаши рибата, макар и да сме ловили с царевица която мирише на умрало :lol: