Страница 1 от 4

Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 3:58 pm
от gotra
Здравейте, колеги!При последния ми риболов видях един колега, чиято захранка беше изключително стегната и много трудно се сваляше от пружината.Моля вие да споделите какво добавяте или как я правите за да стои стегната по-дълго време във водата.Поздрави!

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 4:02 pm
от snegk
Бъркаш само с яйца и става супер.Ако искаш по-бързо, комбинираш вода с яйца и тъй. :wink:

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 4:06 pm
от CrossFire
Овлажни захранката на няколко пъти от предната вечер. Ако ти се стори суха на водоема, овлажни я още малко.
Имай си едно на ум, че така приготвената захранка "работи" по бавно!
Друг важен фактор е от какви съставки е направена захранката.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 8:23 pm
от gotra
Колеги , захранка я взимам от мой приятел който работи в магазин за фуражни смеси.Там има от въпросната специално приготвена за риболов и в интерес на истината от много години не ме е подвеждала.Ароматизирана е с нужните миризми и е супер само кофтито според мен е че липсва нещото , което да я стегне и да е поІтрайна във водата.Ако може пишете вие какво слагате допълнително

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 8:30 pm
от Vlado_852
Зависи от захранката, галетата я стяга добре. А инъче се продава и лепило за захранки, което е на прах и се слага преди да си я намокрил!

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 8:55 pm
от gloupan
Добави от картофеното пюре от това което се прави без варене. :smt023

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 8:59 pm
от simo72
Vlado_852 написа:Зависи от захранката, галетата я стяга добре. А инъче се продава и лепило за захранки, което е на прах и се слага преди да си я намокрил!
А специално за пружина , си свари качамак , от царевично брашно. Ароматизирай го както на теб ти е кеф , и нямаш проблеми !

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 9:05 pm
от timo1
100 грама на кило захранка и си готов
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1923

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Съб Юли 24, 2010 10:33 pm
от sapuna
simo72 написа:А специално за пружина , си свари качамак!
Тук е истината!

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 1:40 am
от Иво22
доста често я стягам с хляб,месиш си хляба като за кука(ако стане по мек - прибавяш суха захранка,ако е по сух - влажна),издържа доста по дълго и при удара на пружината във водата падат по някои парчета а ако използваш и капан на пружината ефекта е голям.С качамак пак става като дори съм слагал захранката при варенето на качамака

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 7:03 am
от apffff
Нищо не е стяга като яйцето.СТАВА КАТО КАМЪК :D

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 8:18 am
от pescador5
С яйце не съм пробвал,но друг начин е накисваш хляб,претриваш го през сито,добавяш го към суха захранка към която си прибавил и бисквитена галета,размесваш,прекарваш през ситото и ако има нужда от още вода добавяш,после разбъркваш хубаво и прекарваш още веднъж през сито.Топките стават много стегнати.А отделно продават захранки за пружина те също слепват доста добре.На Трапер има и лепила за захранки.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 9:44 am
от гуслар
Лепило за захранка, и яйцето са най добри за тази цел.Оризово и пшенично брашно ,също вършат работа.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 11:59 am
от Petar Nedev
зависи каква риба искаш да хванеш. за каракуда твърда за толостолоп рехава.

Re: Стегната захранка

Публикувано на: Нед Юли 25, 2010 12:19 pm
от petar_jekon
Бялото Брашно също стяга добре