Страница 1 от 2
Толостолобче как да хванем колеги?
Публикувано на: Пон Май 29, 2006 1:14 pm
от Smokey
Събирам експертски мнения по вапроса кои са начините да хванем толостолобче колеги, като изключим мрежите, дрането и динамита =]
Моля споделете своя опит по вапроса, благодаря предварително и наслука!
Публикувано на: Вто Май 30, 2006 6:44 am
от asini
По принцип знам че тази риба има точно определена храна, която май ние незнаем-парче, топченце БЯЛ СТИРОПОР!Успех!
Публикувано на: Вто Май 30, 2006 10:43 am
от daniel_g
На Богатовския язовир, до Севлиево ,по магистралата София - Варна го ловим на дъно, на кошничка ( със захранка за шаранови риби) с по 2 куки отдоло и 2 отгоре на бели топчета стиропор :о) Наслука. п.с. в моята галерия има и снимки
Публикувано на: Вто Май 30, 2006 11:37 am
от Smokey
Blagodarq kolegi, mislq 4e razbrah gore doly kakvo da my predloja, a kakuv e optimalniqt razmer na kykata koqto da sloja?
Публикувано на: Вто Май 30, 2006 8:00 pm
от краси12345678
Колега daniel_g , не искам да бьдя ироничен но мисля че 4 куки са малко множко за един монтаж освен ако не е чепаре. Моля спазвайте законовите разпоредби .

Публикувано на: Пет Юни 02, 2006 9:55 pm
от asco
то излиза че толстолоб може да се хване само по бракониерски начин

Публикувано на: Съб Юни 03, 2006 9:17 am
от iogo
Първо във водоема трябва да има много толстолоб.
После трябва да си приготвиш повечко по-финна захранка /поне 6-7 кг на калпак на ден/.
По-чувствителна линия на плувка/може и на дъно/ и ритмично захранване.
При всяко трепване на плувката следва засичане.
Когато е закачен за устата в повечето случаи го вадиш, когато е за друго място по-често се откача.
Трябва и късмет разбира се.

Публикувано на: Съб Юни 03, 2006 12:31 pm
от Бат Мирче-5кила
значи-отиваш на казичане(софийско),правиш следната линия:плувка около 1,5-2 гр,основно без повод около 0,22-0,25,гола тройка накрая около размера за скобар и още една-на самото влакно малко по нагоре-на около 20см и меташ...преди това,обаче ЯКО захранка там кьде ще ти е плувката-леко преутежняваш като за платика-при наи малкото надигане-засичаш и дерзай.....

втори начин:пружина с огромна топка захранка и отделно топки там кьдето е пружината-не е нужно да се замята на майната си..на пружината-4-5 куки около 2 нули(

)сьс стиропор който да ги дига над дьното(това е задьлжително!!!)...успех

Публикувано на: Съб Юни 03, 2006 12:41 pm
от Бат Мирче-5кила
и....ДА-толстолоб може да се хване само по бракониерски начин-това си е истина!много ме учудва,когато е за устата-това си е чиста случаиност и се дьлжи на незнам кво...за неинформираните:толстолоба не яде през устата в прекия смисьл-той филтрира водата през хрилете и устата и некак си прецежда всичко хранително по тоя начин-сьщо като някои видове китове и есетрови риби-улавянето става когато без да иска засмуче през устата или хрилото куките сьс стиропора по случайност...
Публикувано на: Съб Юни 03, 2006 12:50 pm
от Бат Мирче-5кила
айде да ви кажа и една лакьрдия

режете го на шайби,накисвате го в прясно мляко с подправки и чесьн и малко водка за 1 вечер в хладилника ,после на скарата......

Публикувано на: Съб Юни 03, 2006 1:00 pm
от Бат Мирче-5кила
и друго(брей не мога да се сдьржа)който ми каже,че толстолоба е ТЛЪСТ е тотално неинформиран...тлъст е като е по развьдниците,ама там ВСИЧКО е тлъсто

ходи го фани в Дунав да видш за кво става вьпрос-за мене това е една от най добрите по вкусови качества риби!!!приготвянето обаче си е много важно..по сьщия начин сьм чувал и че костура има много КОСТИ

това вероятно се дьлжи на неква асоциация с имената, а и на неразбиране ест.....
Публикувано на: Вто Юни 06, 2006 9:32 am
от Ванко
Как костура ще има много кости кои те е излъгал има един гръбнак и ребра и това е.
Публикувано на: Вто Юни 06, 2006 9:51 am
от Бат Мирче-5кила
ванко,приятелю-аз ИРОНИЗИРАМ бе

отлично знам какво е костур

преди да се вманиача изключително по речен риболов висех само по пясьчника,искьр и доспат за костури и сулки-главно сьс зимни блесни и туистери....толко костур ми е минал през хладилника и котлона,че ако го заселиш в някой водоем....нищо друго живо няма да остане там...

шегувам се еест...просто коментирах,че ми се е случвало разни които ми се присмиват,че предпочитам да ида на риба вместо като тях-на дискотека или да виснем у кафето и да потропвам сьс златния прьстен на едната рькапо масата,а с с другата да си вьртя цигарената кутия

,да ме питат следното нещо "ееее,кво го праиш тоя костур-нема ли много кост"

сьщото и с толстолоба дето бил тльст-сигурно няква асоциация се прави в/у звученето на имената...чакай,че много се отплеснах-ето ви прясна информация:едим приятел през ден ходи на казичане и с под 2-3 толстолоба около 6-7кг не се е врьщал...кофти,че се плаща 2 кинта килото,а и бая трябва за захранка,ама всеки си прави сметката.. да не говори обаче ква емоция е това да го извадиш на болонезето с 0,20 влакно.....та така-това е актуалното
Публикувано на: Вто Юни 06, 2006 10:43 am
от Ванко
Така е който не иска да ходи за риба а предпочита споменатите по горе от теб деиности той просто не знае какво истърва.
Публикувано на: Пет Юли 07, 2006 11:21 pm
от ivo_stoev
Напълно съм съгласен с 5 КИЛА,само искам да добавя,че подхранката на пружината трябва да не е тварда,за да може да се образува нещо като облак над дъното,рибата минава с отворена уста и......може и да засмуче стериопореното топче и не много голяма кука,за да може топчето да стои не на дъното,а поне 20 см над него
