Страница 1 от 1
Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 5:00 pm
от shack
Вчера си вкиснах царевица в плътно затворен буркан пълен догоре с вода я оставих 2 дни на слънце получи някакъв кисел аромат и мисля, че това трябваше да стане, та въпроса ми е мога ли да я съхраня по някакъв начин например за 2-3 седмици. Благодаря предварително.
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 5:18 pm
от bobs81
Само трябва да я оставиш на хладно и да доливаш вода,за да не хваща мухъл отгоре!!!
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 5:18 pm
от alcora
Ами аз така е съхранявам до 2 години

)
Да остане отворена една седмица докато и мине ферментацията, после затваряш и съхраняваш, докато ти се наложи да е ползваш !

Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 6:00 pm
от dodo16
И що да я съхраняваш , като можеш да си вкиснеш нова?
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 7:02 pm
от Andrey_76
На мене са ми казвали че се слага аспирин, за да спре ферментацията ама не съм пробвал.
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 7:22 pm
от Ivo_Ivanov
Колко килограма е тоя БУРКАН щото аз я вкисвам 4 БАКИ по 25кг.

и пак не ми стига..
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 7:46 pm
от ribolovcho
Ivo_Ivanov написа:Колко килограма е тоя БУРКАН щото аз я вкисвам 4 БАКИ по 25кг.

и пак не ми стига..
ти може и 4 цистерни по 2 тона да вкиснеш и пак да не ти стига,аре стига сте се праили на отворени .човека пита как да запази царевицата а не дали му стига ,--слагаш у фризера царевицата и я запазваш
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 9:06 pm
от borislavvasilev
Аз поне лично нищо не затварям или да съхранявам само я слагам в шише от минерална вода 10 литра до половината само царевица и доливам с вода и я оставям на слънце докато дойде време за риболов не я оттварям може да стои и цяло лято

Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Сря Авг 18, 2010 9:25 pm
от shack
dodo16 написа:И що да я съхраняваш , като можеш да си вкиснеш нова?
Защото сега имам 4 чувалчета, леля ми отглеждат царевица тези и бяха останали тази година, а и сега времето е подходящо. А тея буркани са малки сложих ги само за проба, другата царевица ще я вкисна в 10-литрови туби и ще си я съхраня докато ми потрябва. Благодаря за мненията, наслука.
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Чет Авг 19, 2010 10:58 am
от danev69
Andrey_76 написа:На мене са ми казвали че се слага аспирин, за да спре ферментацията ама не съм пробвал.
Здрасти,колега. Аз съм пробвал и работи. Разтварям 2-3 аспирина в бурканчето и тогава слагам царевицата вътре.Досега не ми е хващала мухъл.
Re: Съхранение на вкисната царевица
Публикувано на: Чет Авг 19, 2010 5:28 pm
от nikolayyyyyy
danev69 написа:Andrey_76 написа:На мене са ми казвали че се слага аспирин, за да спре ферментацията ама не съм пробвал.
Здрасти,колега. Аз съм пробвал и работи. Разтварям 2-3 аспирина в бурканчето и тогава слагам царевицата вътре.Досега не ми е хващала мухъл.
аспирин ми какво друго,трошия не сте ли правели бе хора асперина спира ферминтацията и я запазва
