Жълъдов червей
Публикувано на: Чет Окт 14, 2010 10:19 am
Колеги здравейте,
Тъй като сега е момента да съберем жълъди за стръв / жълъдов червей /, за зимния период имам следния въпрос, тъй като ще ми е за сефте производството им
Накратко ще отбележа, че съм спазил препоръките на колеги които вече са дали инфо. за технологията на производство, а именно:
надупчената тенекия от сирене, тавичката с влажна пръст или пясък отдолу естествено и събраните жълъди. Всичко това е заложено в мазето преди седмица, и вече започнаха да излизат първите жертви. Та въпросът ми е понеже мазата е доста топла 18-20 градуса, поради това че тръбите на топлата вода минават от там, а и времето все още е топло, няма ли опасност да се похабят червеите докато му дойде времето да ги използвам въпреки препоръките пръста да се навлажнява с пулверизатор ?
Ще ми е интересно да прочета мнения на колеги изпитали вече посочената технология
Тъй като сега е момента да съберем жълъди за стръв / жълъдов червей /, за зимния период имам следния въпрос, тъй като ще ми е за сефте производството им

Накратко ще отбележа, че съм спазил препоръките на колеги които вече са дали инфо. за технологията на производство, а именно:
надупчената тенекия от сирене, тавичката с влажна пръст или пясък отдолу естествено и събраните жълъди. Всичко това е заложено в мазето преди седмица, и вече започнаха да излизат първите жертви. Та въпросът ми е понеже мазата е доста топла 18-20 градуса, поради това че тръбите на топлата вода минават от там, а и времето все още е топло, няма ли опасност да се похабят червеите докато му дойде времето да ги използвам въпреки препоръките пръста да се навлажнява с пулверизатор ?
Ще ми е интересно да прочета мнения на колеги изпитали вече посочената технология
