Страница 1 от 1

Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 12:56 pm
от David Kamenov
Здравейте колеги риболовци от къде мога да си намеря анасон.Как мога да го приготвя.За да го поставя във качамака или както се прави обикновенно.Най-много ме интересува от къде мога да си го намеря аз съм от Плевен и ще съм много благодарен на всяко едно мнение.

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 1:38 pm
от GODzillata
Пробвай качамак със сакъз, по-резултатно е. ;)

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 1:59 pm
от David Kamenov
GODzillata написа:Пробвай качамак със сакъз, по-резултатно е. ;)
Колега кажи какво е това сакъз че нещо ме те разбирам :D

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 2:32 pm
от achocarp
Анасон се продава по пазарите, ползва се при преварка на ракията. Можеш да го стриеш на прах и се смесва с брашното на сухо, след което се престъпва кам варене. Що се отнася до сакъза-от турски превод ДЪВКА, също се използва за ракииката, ама така ще стане много :drinkers: паък пияните риби не калвът :D :finga:

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 5:25 pm
от GODzillata
David Kamenov написа:
GODzillata написа:Пробвай качамак със сакъз, по-резултатно е. ;)
Колега кажи какво е това сакъз че нещо ме те разбирам :D
Употребата на сакъза в шаранджийския риболов е най-дълбоко пазената тайна!
Среща се под различни наименования - мастикова смола/сакъз/медицинска дъвка/мастикс - направи качамак и гледай к'во става - не можеш да смогнеш да ги вадиш.....хвърляш, вадиш - хвърляш-вадиш....по някое време даже нямаш време да хвърляш, само вадиш.
Пробвай, пък после ще черпиш една мастика. ;)

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 6:05 pm
от David Kamenov
achocarp написа:Анасон се продава по пазарите, ползва се при преварка на ракията. Можеш да го стриеш на прах и се смесва с брашното на сухо, след което се престъпва кам варене. Що се отнася до сакъза-от турски превод ДЪВКА, също се използва за ракииката, ама така ще стане много :drinkers: паък пияните риби не калвът :D :finga:
Благодаря колега за разяснението ще ида да погледна на нашия пазар !

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 6:39 pm
от niko_tod
В Кауфланд до Кайлъка на влизане на щанда с подправките :D

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 7:51 pm
от David Kamenov
niko_tod написа:В Кауфланд до Кайлъка на влизане на щанда с подправките :D
Благодаря колега ако не намеря на пазара ще отида до кауфланд ! :drinkers:

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 8:58 pm
от emsi_1
колега иди в аптеката и си вземи направо капки и готово. :wink:

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 10:57 pm
от Ангел
http://apteka.framar.bg/30016841/%D0%B0 ... 0%B3%D1%80
може и така да си го доставиш

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Нед Ное 14, 2010 11:29 pm
от David Kamenov
Ангел написа:http://apteka.framar.bg/30016841/%D0%B0 ... 0%B3%D1%80
може и така да си го доставиш
Ще излезе много скъпо с доставка а да знаех че го има по аптеките щях още днес да си купя обаче утре ще си купя.А пък ще пробвам кой е по-добър на капки или обикновен.И после ще пиша резултата.Аз да си хвана някой щаран не за друго.Блягодаря на всички отзовали се!

Re: Качамак с анасон

Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 3:59 pm
от Margatyna
GODzillata написа:Пробвай качамак със сакъз, по-резултатно е. ;)

Здравейте, рибари!:)

Надявам се, не е късно да попитам- тази захранка става ли за шаран и изобщо, ако можете да ме насочите към конкретна тема относно стръв и захранка за шарани, ще съм ви много благодарна!

Имам мастикс на зрънца, трябва ли да ги стрия на прах и да ги добавя към качамака в последния момент на приготвянето му или технологията е различна?