филм за ловене на щука с копие през лед
Публикувано на: Нед Фев 20, 2011 7:07 am
[YouTube] http://www.youtube.com/watch?v=1p4CHgO8iQY [/YouTube]
Интересно филмче за ловене на щука с копие през леда, както и на края приготвяне в буркани. Не бях виждал такова нещо.
Малко разказвателен превод-
Ловенето с такова копие (харпун?) е легално, било традиционен способ и е още позволено. Действието се развива в щата Минесота в САЩ. Копието е изцяло метално, и тежестта върши работата (не се хвърля като в първобитен лов).
В магазина човека обяснява за копието, както и за примамката. Ръчно изработено/боядисано рибе, което служи за примамка в ледената дупка.
После на езерото казва, че леда е достатачно дебел да се карат пикапи по него. Ледът бил 30 инча/75 см. Хората си ловят в тези барачки. В тяхната има отопление и е тъмна, за да е светло под леда. С примамките идва щуката, и те от горе спускат копието. Добрият улов за деня на края се вижда в кутията. Премерената щука е 70 см. Мисля, че ловят и с въдица, и хващат костур.
После в кухнята човекът показва как изчиства и обезкостява рибата. В стомаха има слънчевка. Месото след това го кисне три часа в солен разтвор за втвърдяване, и после го залива с изстуден бульон от изварените показани съставки (лук, пипер, и т.н.). Стори ми се, че има оцет. Затваря го в буркана и седи една седмица в хладилника. После го яде с ръжен хляб.
Интересно филмче за ловене на щука с копие през леда, както и на края приготвяне в буркани. Не бях виждал такова нещо.
Малко разказвателен превод-
Ловенето с такова копие (харпун?) е легално, било традиционен способ и е още позволено. Действието се развива в щата Минесота в САЩ. Копието е изцяло метално, и тежестта върши работата (не се хвърля като в първобитен лов).
В магазина човека обяснява за копието, както и за примамката. Ръчно изработено/боядисано рибе, което служи за примамка в ледената дупка.
После на езерото казва, че леда е достатачно дебел да се карат пикапи по него. Ледът бил 30 инча/75 см. Хората си ловят в тези барачки. В тяхната има отопление и е тъмна, за да е светло под леда. С примамките идва щуката, и те от горе спускат копието. Добрият улов за деня на края се вижда в кутията. Премерената щука е 70 см. Мисля, че ловят и с въдица, и хващат костур.
После в кухнята човекът показва как изчиства и обезкостява рибата. В стомаха има слънчевка. Месото след това го кисне три часа в солен разтвор за втвърдяване, и после го залива с изстуден бульон от изварените показани съставки (лук, пипер, и т.н.). Стори ми се, че има оцет. Затваря го в буркана и седи една седмица в хладилника. После го яде с ръжен хляб.