Страница 1 от 1

Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Нед Май 08, 2011 7:49 pm
от topsoft
Привет. Закупих си 3 килца коноп, който искам да изпека и да смеля. Попрочетох из форума, но най-точното обяснение, което намерих е "пече се като семки". Може ли, колегите с опит да ми дадат по-точна информация, а именно времетраене на печенето, как горе-долу се познава, че е готов и т.н.
Извинявам се ако има такава тема вече ама търсачката не ми изкара това, което ми трябва.

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Нед Май 08, 2011 8:32 pm
от Paublo_Eskobar
Еми като семки се пече,не като агне! :D Семките не са ли семена?
Може да го направиш и обратното,както е в този клип!

[youtube]<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uZ_u4QuiZxA?fs ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1LAbZF5_bHQ&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="349"></embed></object>[/youtube]

Толкова теми за конопа има,можеше там да попиташ :idea:
:arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=35216

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Нед Май 08, 2011 8:46 pm
от topsoft
Мерси колега, до сега с жената го тествахме и душихме и остановихме, че му трябват 5 мин след като изсъхне :)

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Нед Май 08, 2011 9:12 pm
от jagger1
topsoft написа:Мерси колега, до сега с жената го тествахме и душихме и остановихме, че му трябват 5 мин след като изсъхне :)
Вие хубаво сте го душили конопчето, ама ако се звънне на вратата - погледни през шпионката най-напред дали не са хора от ГДБОП :lol: :lol: Това беше за майтап. :D
Иначе, клипчето е ОК. Може да се изпече и предварително, но тогава внимавай да не ти извади окото някое зърно, защото пука като пуканки. Ако го печеш във фурна, най-напред го овлажни (както семки от слънчоглед), отцеди добре водата и го сложи в загрята фурна, но на около 150 градуса. Става по-бавно, но поне няма да го изгориш. Освен това, трябва да го разбъркваш често. Ако го правиш на котлон (в тиган), добре е да го смелиш предварително без да го овлажняваш предварително. Тогава - както на клипа.
Благодаря на колегата Пабло Ескобар за клипа, защото ми даде една интересна идея за предварителна подготовка на топки захранка - не само от коноп. Наслука и много успехи по водоемите :smt023

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Нед Май 08, 2011 10:01 pm
от qno_zloo
...колега, аз го печа в туган с капак на газовия, но винаги го прегарям и всички в къщата се смеем.
Благина от бога :wink:

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Нед Май 08, 2011 11:08 pm
от jagger1
Постоянно го наблюдаваш и разбъркваш. Не трябва да го прегаряш. Следиш визуално. Ако не си го правил до сега, най-добре пробвай с една шепа най-напред.

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Пон Май 09, 2011 9:43 am
от phillemow
jagger1 написа:Постоянно го наблюдаваш и разбъркваш. Не трябва да го прегаряш. Следиш визуално. Ако не си го правил до сега, най-добре пробвай с една шепа най-напред.
Ще те послушам колега,много благодаря.Успех!

Re: Помощ за печенето на коноп

Публикувано на: Вто Май 10, 2011 5:03 pm
от GERAZ
Колега ползувал съм коноп на зърна на МВЕ . В микровъновата става за 3 мн. с малко по често разбъркване . Оставяш го да изтине и го минаваш през кафемелачката и си готов.