яз.Снежина

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

i0909
новобранец
новобранец
Мнения: 31
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 10:05 am
Местоположение: Шумен

яз.Снежина

Мнение от i0909 »

Дайте някаква информация ,до колкото знам е арендован,мисля че се води към община Провадия
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 314
Регистриран на: Чет Окт 07, 2010 8:48 pm
Местоположение: Шумен

Re: яз.Снежина

Мнение от ringo »

кефал,уклей,каракуда,а ако имаш слука и някой шаран.Много труден ,но и страхотно красив язовир.
i0909
новобранец
новобранец
Мнения: 31
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 10:05 am
Местоположение: Шумен

Re: яз.Снежина

Мнение от i0909 »

а такса, рибата плаща ли се
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 496
Регистриран на: Съб Яну 03, 2009 4:02 pm

Re: яз.Снежина

Мнение от Doncho69 »

Колеги абе никой ли не ходи за риба,че не споделя.Какви са условията на яз.Снежина.Благодаря предварително и НАСЛУКА.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1116
Регистриран на: Пет Юли 02, 2010 8:17 pm
Местоположение: шумен град

Re: яз.Снежина

Мнение от delio-haidutin »

oт комшията чух че го държи някакав земеделски арендатор и не е разрешен за риболов
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 4:29 pm
Местоположение: Варна

Re: яз.Снежина

Мнение от vinil »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 69#p791869

Тук е друго инфото....но кой ще сподели след риболов - ще видим. На мен ми е по път като ходя из селата (моето и на жена ми) и при първа възможност ще мина, а после ще пиша.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
kickercska
новобранец
новобранец
Мнения: 35
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 4:12 pm

Re: яз.Снежина

Мнение от kickercska »

Баща ми в момента живее в Снежина и реших да му ида на гости, да хапнем да пийнем и на другия ден да си пробвам късмета на язовира. И така днес сутринта отидох..
Язовира отваря врати /в буквалния смисъл, защото има портал/ в 05:30 сутрин, и затварят мисля, че 19:30 беше. Нощно време е забранен риболова. Таксата е 6лв за 3 пръчки. Не се плаща само каракудата, костура и таранката - всичко друго се заплаща на килограм. Ако се бях сетил щях да снимам табелата с информацията, но уви..

Та отидохме сутринта с един приятел, който не е рибар /не, че аз съм един рибар де/, влязохме през портала, кара се само напред, докато се стигне до сградата, където стоят собствениците. Има беседки навън, много е хубаво. Там си спрях колата под един орех и тръгнахме. До колкото разбрах дават да се лови само покрай стената, не пускат по ръкава да се ходи. От там където стоят пазачите, което се пада точно от долната страна на стената има 2 пътя - от ляво и от дясно. През левия път може да се стигне и с кола горе до стената, днес имаше една кола. Там е преливника на язовира, където е снимал Върхара от Хоби, яко някой е гледал предаването.Ние хванахме обаче десния път - качихме се по едно не много стръмни стълби и отидохме до стената. Има направени кейчета от палети през 50-на метра. Минахме по край стената и отидохме на 200 метра някъде навътре към ръкава. И понеже почнах да усещам, че ви отегчавам с прекалено безинтересна информация ще мина направо по същество..

Стоях до към 14ч. На дъно пробвах на косъм с млечна царевица, после смених с царевица от тея купените бурканчета, после сложих дипната пелета. На другата дънна бях на пружина - фидер+кюспе, на куките сложих торен червей и царевица.. Дънните изобщо не се обадиха, на плувката излязоха дребни костури и няколко таранки, едната от които беше добра. Нарочно сложих малко по-големи куки, защото не исках да се занимавам да цъкам уклей, но въпреки това излязоха 2-3 уклея.
Ето и малко снимки, ако ви е интересно да видите..:

Изображение

Това е стената, а там напред е преливника за който споменах, там са снимали предаването, дори колата се вижда леко в дъното, бяла на цвят.
Изображение

Ето натам отидохме ние, това е едно от въпросните кейчета, ние бяхме на следващото, което не се вижда.

Изображение

Още една снимка на стената..

Изображение

На приятелчето му направих една плувка да си играе там с нея, но той извади пвоечето риба...:))

Изображение

Там насреща е преливника, там си държат и лодките собствениците.

Изображение

Натам след нас отидоха още хора, после собствениците ни казаха, че въпросните хора са извадили миналата седмица, ако не се лъжа 2кг костур. Не бях чувал, че костурите стават толкова големи, ама какво разбирам аз, по-нагоре писах, че съм един рибар...

Изображение

Баш рибаря за деня .. :)=)



Така, искам само да отбележа, че много ни пече слънцето и няма къде да се скрие човек на тея места, където ние отидохме. Отсреща обаче е съвсем друго нещо, там след 11ч. на обяд по кейчетата е вече сянка.. Много завиждахме на един човек отсреща а после се оказа, че това била на собственика жена му. :)))

Като си тръгвахме ни казаха, че язовира ще работи до края на септември или октомври не помня вече - всеки ден, а след това само петък, събота и неделя.. Да не се обърка някой да иде да гони сулка ноември месец през седмицата... :)

Ами това е, дано не ви е доскучало да четете докато стигнете до информацията, която ви интересува.. Надявам се все пак да съм бил полезен и изчерпателен :)=)
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 446
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 4:29 pm
Местоположение: Варна

Re: яз.Снежина

Мнение от vinil »

Скоро минах оттам. Арендаторите бяха изкарали мрежите (отново) и ги чоплеха. Мрежите бяха пълни, ПЪЛНИ с малки костурчета, които отиваха ..... за храна на кучетата - "супер" отношение към наличната в язовира риба. Сещайте се, след всяко вадене на всяка една мрежа (а там са много и вечно има пуснати във водата), като се изхвърли на кучетата по кофа-кофа и половина костурчета и др.дребна плевелна риба, какво ще остане там само след няколко месеца !! Имаха един кефал, около половин килограм по техни думи (аз не го видях, но сигурно е имало такава извадена риба). Друго - нищо! и това с мрежи.....сега се сещайте какво може да се изкара от там с въдица. Аз за три посещения там, имам един костур - 10 см.....Митичните костури от по килограм и нагоре - само слушах за тях. Сулките - самия арендатор казва "още не е излязла сулката"...как да се тълкува т'ва - с моите познания поне, не мога да си обесня.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
saali1
новобранец
новобранец
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Юни 01, 2017 1:50 am

Re: яз.Снежина

Мнение от saali1 »

асъм от селото хващалсъм там 2кг таранка 1 кг кустур кметат на селото 13 кг шаран е хващал лека му прът има големс риби просто много мрежи пускат но язовира е много дълбок неможе дасе лови и рибата е на плиткото в задната страна по края на папурите и до кулата аз несам голя рибар но мисината 016 трябва дае рибата много хитра
Мъро
новобранец
новобранец
Мнения: 77
Регистриран на: Чет Юни 23, 2011 2:00 am

Re: яз.Снежина

Мнение от Мъро »

Някой с актуална информация имали, какви са условията за риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”