Страница 1 от 2
Кисната царевица
Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 8:05 am
от eroucma
Здравейте искам да попитам как се приготвя тази вкиснала или кисната царевица.
Дали само се слага във вода или се прави и още нещо, и дали се слага в затворен отгоре съд или в отворен, за да диша?
И дали като се кисне и омеква?
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 9:13 am
от drat
Сипвам царевицата в десет литрова туба от минерална вода до средата, доливам топла вода до горе и я оставм с отворена капачка да ферментира, в зависимост от външната температура за около пет до десет дни е готова за употреба. Ако ползваш зърната за стръв ги обелваш преди да ги сложиш на куката или косъма.
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 11:18 am
от pacho109
Не прави грешка да затваряш съда с царевица

Става миризлива бомба

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 7:46 pm
от esho
Взимаш едно туба от минерлана вода,слагаш царевицата, наливаш вода и малко бира и оставяш тубата на слънце.
Така ми беше казвал един колега

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 10:20 pm
от pampasa
Маята в бирата помага много

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Чет Сеп 29, 2011 10:47 pm
от Атанас Катцарски
Сложи и ванилия и захар и я остави!

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Пет Сеп 30, 2011 8:23 am
от niki23
направена така царевицата каква трайност има
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Пет Сеп 30, 2011 8:27 am
от pacho69
niki23 написа:направена така царевицата каква трайност има
Нищо и няма, колкото повече седи толкос по се смарангясва ...

Може да сложиш и една лъжица мед...
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Пет Сеп 30, 2011 9:03 pm
от Атанас Катцарски
Става.Някой слагат и анасон.Незнам дали действа,но съм го чел!

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 7:53 am
от angel81
имам една вкисната от 3-ти август , ем захранвам с нея ем ловя на нея, мирише та се къса ама на всяко ходене удря по някой шаран . . .
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 8:19 am
от niki23
а за друго освен шаран става ли
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 9:24 am
от glarysa
Аз слагам захар и ванилия и сьм доволен става супер един пьт слагах анасон ама не сьм доволен. Някой да каже как да омекне повече ако знае
Re: Кисната царевица
Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 11:29 am
от delio-haidutin
Атанас Катцарски написа:Сложи и ванилия и захар и я остави!

следд 14 дена може да отидеш на казан и да си изкараш домашна ракия

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 7:42 pm
от Атанас Катцарски
хахахах,добре интересен си!

Re: Кисната царевица
Публикувано на: Вто Окт 04, 2011 8:05 pm
от delio-haidutin
в нашия краи като няма мн. плод през лятото и някои закъса за ракия има рецепта от царевица ,жито и ечемик,слага се и лимонтозу и мая за хляб и шекер и се оставя да ферментира .тя царевицата си е пак със същия вкиснал аромат