Страница 1 от 2
Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Нед Апр 15, 2012 3:49 pm
от blackwizz
След като царевицата ми вкисна мога ли да я подсуша и да я замраза в фризера ???Или кажете по одачен вариант да я съхрана ?
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Нед Апр 15, 2012 4:35 pm
от boki speca
Ако идеята ти е да и запазиш миризмата на вкиснато , сложи я във вакуумно пликче и във фризера тогава си готов.
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Нед Апр 15, 2012 4:51 pm
от valeri_1914@abv.bg
Остави я да си вкисва ,става още по привлекателна за рибата.
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Нед Апр 15, 2012 8:23 pm
от MASTER YODA
Aз в кофа и вкисната, я държа цяло лято. Само капак трябва да има, че иначе е смрад голяма.
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Нед Апр 15, 2012 10:02 pm
от ribolovcho
blackwizz написа:След като царевицата ми вкисна мога ли да я подсуша и да я замраза в фризера ???Или кажете по одачен вариант да я съхрана ?
Ако мислиш после да я слагаш на куката не е добра идея...
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Вто Май 08, 2012 3:53 pm
от colorado
Има и концентрирани аромати с тая смрад... потърси и опитай като добавка

Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Вто Май 08, 2012 5:39 pm
от ribar4oto
ribolovcho написа:blackwizz написа:След като царевицата ми вкисна мога ли да я подсуша и да я замраза в фризера ???Или кажете по одачен вариант да я съхрана ?
Ако мислиш после да я слагаш на куката не е добра идея...
и защо да не е добра идея

Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Вто Май 08, 2012 8:07 pm
от pampasa
ribar4oto написа:ribolovcho написа:blackwizz написа:След като царевицата ми вкисна мога ли да я подсуша и да я замраза в фризера ???Или кажете по одачен вариант да я съхрана ?
Ако мислиш после да я слагаш на куката не е добра идея...
и защо да не е добра идея

Защото зърната се ронят и се разпадат

Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Вто Май 08, 2012 8:19 pm
от jagger1
blackwizz написа:След като царевицата ми вкисна мога ли да я подсуша и да я замраза в фризера ???Или кажете по одачен вариант да я съхрана ?
Слагай в казана и имаш готово уиски. А леда от фризера - към уискито.
Простете ми за спама.
Поздрави на всички.
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Вто Май 08, 2012 10:08 pm
от Д.Граховски
Аз имам една в едо бурканче дето ми седи от миналата година,така е вкиснала че ме е страх да я отворя.Преди 2 седмици пробвах и гаража още мирише

ама дали ще стане нещо на нея тая седмица ще пробвам

Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Сря Май 09, 2012 7:59 pm
от SammY
... и доволен ще останеш ... Тази захранка е най резолтатната за свободни водоеми , според мен , но като стръв не ми е давала резолтат

Може би другите аромати ,които използвам са още по превликателни за рибата

Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Пон Яну 07, 2013 7:07 pm
от msotiroff
А как се вкисва царевицата?! Вари се и се оставя в собствения сос или по друг начин? За съхранението имам много РЕТ бутилки от 1 и 2 литра, както и място където да ги държа и да си вземам, колкото ми е нужно за конкретния риболовен излет.
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Пон Яну 07, 2013 8:27 pm
от pampasa
msotiroff написа:А как се вкисва царевицата?! Вари се и се оставя в собствения сос или по друг начин? За съхранението имам много РЕТ бутилки от 1 и 2 литра, както и място където да ги държа и да си вземам, колкото ми е нужно за конкретния риболовен излет.
Бутилка от минерална вода 10л. - пълниш до половината с царевица , заливаш с вряла вода (може да добавиш и малко бира -заради маята)

и затваряш плътно. След някой друг ден изпускаш малко въздуха от бутилката - познава се ,че е готова по миризмата и белия цвят на водата (става за 7-10 дни) . Поздрави
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Пон Яну 07, 2013 8:35 pm
от кирил великий
Пък аз тая пролет си купих ароматизирани царевици в различни цветове в буркани - днес ги намерих в в един шкаф в килера - нямат развала тия боклуци! Сигурно ги правят от пластмаса, а не са ГМО. То ГМО, но май и то трябва за пет месеца да даде фира.
Re: Относно вкисната царевица?
Публикувано на: Пон Яну 07, 2013 10:22 pm
от msotiroff
pampasa написа:msotiroff написа:А как се вкисва царевицата?! Вари се и се оставя в собствения сос или по друг начин? За съхранението имам много РЕТ бутилки от 1 и 2 литра, както и място където да ги държа и да си вземам, колкото ми е нужно за конкретния риболовен излет.
Бутилка от минерална вода 10л. - пълниш до половината с царевица , заливаш с вряла вода (може да добавиш и малко бира -заради маята)

и затваряш плътно. След някой друг ден изпускаш малко въздуха от бутилката - познава се ,че е готова по миризмата и белия цвят на водата (става за 7-10 дни) . Поздрави
Мерси, колега. Мисля да пълня в 2-литрови бутилки от бира, понеже всяка вечер изпразвам по 1-2 такива... А има ли й нещо на царевицата, ако стои по - дълго време? Примерно 2-3 месеца?!