Страница 1 от 3
Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 1:33 pm
от Иво Вълов
Момченца, тъй като не съм писъл отдавна, и както си седя сега и си варя жито с канела и изведнъж ми хрумна една идея, абе вие кво прайте с житото като го сварите и за какво го ползвате освен за стръв. Сега аз примерно го добавям в храната а понякога храня само с него.
Въпросът е , как си приготвяш житото и в зависимост от това за какво го ползваш , тоест сладко или преварено или там както го правиш и каква риба ще ловиш с него ?
Айде нека да съм първи аз.
Ако мисля да го прибавам към захранка, го варя само в подсладена вода. Селд това го слагам върху вестник да да изсъхне и после в торбичка и така на другият ден си го слагам в храната.
Ако мисля да ходя да храня с него и само с него и естествено за стръв, в подлсадена вода и някакъв ароматизатор в случея канела. водата която остава не я хвърлям а я слагам в бутилка , тя е доста гъста в следствие на захарта в нея и я ползвам когато забърквам храна.
Преварявам житото когато искам да го ползвам за пружина.
И тогава ползвам някакъв ароматизатор. Примерно ванилия или ягода или Мед .
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 1:57 pm
от lider83
Кажи как ти го правиш че аз ще варя за първи път и ми казаха следната рецепта.Да го сложа с канелата докато заври и веднага да изключа котлона после да го оставя да изстине и това което ще ползвам за стръв да си го сложа в хладилника а другото в захранката, аз мисля да го добавя към царевицата да вкисва и после и двете да ки сложа към захранката която ще е за шаран и мисля да има малко жито само за аромат да не се събере дребосък. А това в хладилника 6те го ползвам за каракуда или по Марица.Та добре ли е така или ???
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:05 pm
от Иво Вълов
lider83 написа:Кажи как ти го правиш че аз ще варя за първи път и ми казаха следната рецепта.Да го сложа с канелата докато заври и веднага да изключа котлона после да го оставя да изстине и това което ще ползвам за стръв да си го сложа в хладилника а другото в захранката, аз мисля да го добавя към царевицата да вкисва и после и двете да ки сложа към захранката която ще е за шаран и мисля да има малко жито само за аромат да не се събере дребосък. А това в хладилника 6те го ползвам за каракуда или по Марица.Та добре ли е така или ???
на мен мми изглежда добре, ако има други дето ползват жито по често да споделят и те !
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:08 pm
от renvan3
има мини каталог на ВАН-ДЕН–ЕНДЕ в който пише но не чак толкова до най малката тънкост,мисля че ще ти помогне.
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:13 pm
от С.Върбанов
renvan3 написа: ВАН-ДЕН–ЕНДЕ
А имаш магазин ........Marcel Van der ende се казва !
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:17 pm
от renvan3
той човека би трябвало да знае че и 3-ти е ставал световен шампион именно със захранките си.
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:22 pm
от С.Върбанов
Брат извинявай , ама само глупости пишеш в целия форум и друго освен лоша реклама не си правиш !
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:25 pm
от renvan3
не е ли вярно това което казвам
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:30 pm
от renvan3
много лошо говори това че не се в час по рибарлък
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 2:58 pm
от Георги Кръстев
С.Върбанов написа:renvan3 написа: ВАН-ДЕН–ЕНДЕ
А имаш магазин ........Marcel Van der ende се казва !
Marcel Van Den Eynde

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 3:19 pm
от Д.Граховски
Аз пък не слагам нищо на житото.Ако питате защо,отговора е много елементарен,до сега в житна нива не съм видял да расте канела,ягода или друг аромат.Това че ние не усещаме или го усещаме слаб аромата на стръвта не важи и за рибите.Ползвам го за захранка и за стръв и даже много често комбинирам с червей даже и с хляб съм пробвал
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 3:27 pm
от INCUBUS
Все в този ред на мисли и факти,да се резна и аз-извъобще не варя последните две-три години,че ме мързи много.Кога реша да ловя и на жито,си го купувам направо сварено,300-400 г струват някакви стотинки,до левче бяха май,никакво ароматизиране,стига и за захранка,и за стръв.Работи си и неароматизирано-не съм и никога не съм бил състезател,а за любителски риболов ефекта от работата на неароматизираното си е О.К.

Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 4:26 pm
от tokaitopd
след като заври водата слагам нужното ми количество жито, вари се 11-12 минути, отцеждам водата, слагам свареното жито в буркан 0.800, слагам 5-6 листчета с ванилия на прах, затварям буркана с винтов капак, разтръскам го няколко пъти и като изстине слагам буркана в хладилника за другият ден.рецепта проверена в боя от мен и действаща добре.перфектно за стръв и захранка.
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 7:44 pm
от Д.Граховски
С.Върбанов написа:renvan3 написа: ВАН-ДЕН–ЕНДЕ
А имаш магазин ........Marcel Van der ende се казва !
Върбанов в голема грешка си Ван ден енде се казва човека и даже на пакетите пише,не се обаждай неподготвен
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Публикувано на: Нед Май 27, 2012 7:50 pm
от С.Върбанов
Виж сега Мите когато разбереш какво е ваглер тогава ми пиши ок ! ?