Страница 1 от 22

КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 5:55 pm
от vIdRaTa
Колеги,
Реших да пусна тази нова тема та да обменим малко инфо и за СКОБИЧА :)
Нали все пак това му е най-силния сезон :!: Или дали е :?: :roll:
Ако има (в което съм сигурен)почитатели на този риболов пишете тук 8) :) Кой ,на какво,как,къде,защо :lol: и т.н.

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 6:10 pm
от vIdRaTa
Аз лично много го обичам този риболов :D
ЗАЩО:
1.Пада голямо лъгане с рибата(да уточня ,че да не ми скочите :lol: когато ловим на нежива стръв)
2.Ловят се предимно големи екземпляри(това е относително по район и водоем)
3.Риболова е доста динамичен(говоря за речния) в смисъл ,че иска доста ходене докато се открие ятото с по-големите екземпляри.
4.И на последно място ,но не по важност рибата си е доста борбена особено дядовците и бабките :supz:

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 6:23 pm
от daniel_g
Да МНОГО !!! Една от най-уважаваните от мен риби ( не по вкусови качества ;) )
Не кълве всеки сезон; маисторите могат да я ловят и дори без грам захранка - поне по р.Росица е така ; Наистина борбена , но не колкото мрената; в повечето случеи се получава един лови другите гледат; иска си финни такъми и различна стръв , абе с една дума Маисторлък си иска ловът му !!!

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 6:31 pm
от vIdRaTa
абе с една дума Маисторлък си иска ловът му !!!
Тука си много прав :wink:
Затова и в анкетата има такъв възможен отговор :) [/quote]

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 6:40 pm
от vIdRaTa
daniel_g написа:Да МНОГО !!! Една от най-уважаваните от мен риби ( не по вкусови качества ;) )
Ще се отклоня от съществото на темата и ще ти издам една рецепта за него( когато си хванеш разбира се :lol: :wink: )
Вземаш скобара и го изчистваш добре,накисваш го за 8-10 часа в оцет и малко сол и го вадиш,киснеш във вода 1-2часа, плакнеш,режеш го на тънки филиики ,панираш го в смес от цар. и пшен. брашно 50 на 50,препържваш го малко и виш к'во стааа с голямо количество бира :lol:
Айде че ми тръгнаха лигите :D :lol:

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 7:27 pm
от daniel_g
Ще я пробвам със сигурност че от късното лято и есента имам доста от него у фризера :) а тва киснене в оцет и сол е сигурно да омекнат костите ( така досадните дребни костици ;) )

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 9:40 pm
от Vesko1
Аз пък да ви издам по нашия край как го хващаме.Взема се средата на хляб слага се едно парче в устата и се дъвчи хляба докато стане на кашичка хвърля се след това във въдата и се захранва периодично с него.Става и с кускус ,като в него има ситно нарязан червен червей.За стръв ползваме дълъг и тънък торен червей.
Тея мурафети ги видях от един циганин преди години ,а те ги разбират тея работи. :wink:

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 9:46 pm
от jefoo_
Аз лично го правя само в консерва така кокалите при накисването и варенето омекват !!!!А бе чудесия!!!!!Иначе там от кадето съм аз, скобара калве предимно лятото намирамего в големи бързей на стръв-троха без захранка!!!тва за ходенето е така,обикновенно сутрин си набелязжам определени места и през целия ден ги проверявам!!!риболова е динамичен през целия ден зависи какъв ще си го направиш!!! има случей някои с 5,6 кг риба друг едно кълване няма!!!абе общо взето голяма емоция!!!! :supz:

Публикувано на: Чет Фев 22, 2007 10:37 pm
от чуруликпенчо
Заболяха ме пръстите да обяснявам за този спам!!! Пишете си на ЛС , като ви се говори за формула 1 , не разваляйте темата на колегата.

Модерирано

Публикувано на: Пет Фев 23, 2007 10:38 am
от Dotuk
На мен не ми бе много познат този вид риболов , но преди 2 седмици ме закараха на р.Струма , в района на гр.Сандански и останах доста изненаден, като видях как се лови само на гола тройка.Бях само чувал за този метод. В рамките на 3 часа изкарахме 10 скобара, прилични, а колегата с мен ми каза,че големите излизат,когато е много по студено.Дали е така незнам. Успех на всички :)

Публикувано на: Пет Фев 23, 2007 10:40 am
от biserpp
Dotuk написа:На мен не ми бе много познат този вид риболов , но преди 2 седмици ме закараха на р.Струма , в района на гр.Сандански и останах доста изненаден, като видях как се лови само на гола тройка.Бях само чувал за този метод. В рамките на 3 часа изкарахме 10 скобара, прилични, а колегата с мен ми каза,че големите излизат,когато е много по студено.Дали е така незнам. Успех на всички :)


с тази гола троика за коремите ли ги закачахте :twisted:

Публикувано на: Пет Фев 23, 2007 10:43 am
от Dotuk
Хахахах, не не колега.Просто плувка , тежест и бяла тройка.Мяташ и по течението, скобара направо удря на голата кука.Лично аз не вярвах , но..... в този край всички така ловели. И е мнгоо резултатно.

Публикувано на: Пет Фев 23, 2007 10:54 am
от vIdRaTa
daniel_g написа:Ще я пробвам със сигурност че от късното лято и есента имам доста от него у фризера :) а тва киснене в оцет и сол е сигурно да омекнат костите ( така досадните дребни костици ;) )
Аха :smt045

Публикувано на: Пет Фев 23, 2007 11:01 am
от vIdRaTa
Някой ловил ли го е на стиреопорено топче :D :wink:
Щото аз имам добра слука на този начин на ловене :wink:

Публикувано на: Пет Фев 23, 2007 11:06 am
от Бат Мирче-5кила
не видех некой да каже нещо смислено по вьпроса или пьк поне малко да разбира....освен може би циганина дето дьвчел хляба :lol: :lol: :lol: