Страница 1 от 1
КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 4:09 pm
от HAZART
Кажете кой и как си консервира царевица за стръв?
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 5:24 pm
от gogobogo
слагаш я в буркан и я заливаш със спирт ракия или мастика и няма мърдане.
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 5:57 pm
от asini
Да може и със спирт или мастика, но аз използвам и разтвор от олио и ванилия- ако пък държиш на качествен аромат можеш да потърсиш по магазините и различни видове аромати и консерванти.
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 8:00 pm
от rusenec
Аз я сварявям, ароматизирам я с ванилия или анасон, пълня я в малки борканчета и затварям капачките и заварявям борканчетата. Инъче съм пробвал с мастика - пак става

За царевицата...
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 8:37 pm
от dimitar_
Колега , първата "консервирана" царевица съм си правил някъде към 1973-74г., разбира се "рецептата " не ми я каза никой, ами аз ходих след един русенлия да търся стръвта с която беше натръшкал близо един багажник ( на Москвич ) шарани.
Значи, уточнявам ,че бях пратен от един стар рибар понеже за него бе въпрос на чест , как тъй някой пришълец ще го "тръшне на земята"на неговия селски гйол.
Намерих само 3-4 зрънца млечна царевица,дядката само докато подуши каза- "мамка му ..... , туй е хоремашка мастика!" След седмица шараните дърпаха като пияни...
От тогава до сега си правя винаги млечна царевица със мастика , но както казват колегите , може да си избираш ароматите сам , защото всеки водоем сам по себе си е специфичен!
Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 11:28 pm
от HAZART
В момента експериментирам с натриев бензоат(от аптеката).Залях го есента ,малко се е изменил цвета, но зърната са твърди и мирише на натурална царевица(като купешката).ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА>
Публикувано на: Пон Авг 27, 2007 9:12 pm
от Иван Манолов
HAZART написа:В момента експериментирам с натриев бензоат(от аптеката).Залях го есента ,малко се е изменил цвета, но зърната са твърди и мирише на натурална царевица(като купешката).ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА>
А залей го със малко уиски Jonnhy Walker (най - доброто! )

Шарана кат го извадиш,на тоя аромат,почва да урига от уйскито,а ако е някой по малук,може да се напие ;]
Публикувано на: Вто Авг 28, 2007 9:36 pm
от ribata92
да пускаш и казваш"не е позволено на лица под 18г да консумират алкохол" и да викне някой възрастен...
Публикувано на: Чет Сеп 06, 2007 9:30 am
от Иван Манолов
ribata92 написа:да пускаш и казваш"не е позволено на лица под 18г да консумират алкохол" и да викне някой възрастен...
goood

Re: КОНСЕРВИРАНЕ НА ЦАРЕВИЦА ЗА СТРЪВ.
Публикувано на: Нед Авг 17, 2008 8:44 pm
от crazybot
Здравейте .За да не отварям нова тема ще ви питам тук.Каква царевица да използвам за консервиране-млечна или стара?
