Страница 1 от 1

ЦАРЕВИЦА ЗА ШАРАН

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:12 pm
от Митев
Колеги имам молба към Вас , наскоро ми дадоха еден чувал с царевица на зърна кажете ми с какво да я накисна за да мога да я ползвам за захранка и стръв, предварително Ви благодаря

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:27 pm
от sapuna
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=41149#41149 - аз така практикувам + ароматизатори описани някъде из темата.С това мога да помогна.Дано да съм ти от полза!

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:29 pm
от lorda
Можете да я накиснете с вода (доста дълъг процес).
Или да я варите.
Може в някакъв казан, но и това изисква време и много дърва или газ.
Но и със суха да подхранвате пак е добре.

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:36 pm
от Митев
Благодаря ,изчетох темата , но никъде не се споменава как и с какво се кисне суровата царевица

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:51 pm
от sapuna
Под чувал царевица разбирам суха.Суровата просто няма смисъл да се кисне.Аз я разпределям в пакети и директно във фризера.Недостатък-след първото размразяване неизползваната е аут.Стерилизацията и ароматизиране обаче е друг въпрос-накисвам царевицата в разтвор вода,лавандулов спирт с няколко капки ягодова есенция!Така процедирам и със сухата.

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:57 pm
от Митев
Благодаря вече ми стана ясно

Публикувано на: Сря Мар 21, 2007 8:57 pm
от nikolco
Здрасти градски,ето тука можеш да поразгледаш и дано ти свърши работа :wink:
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 2%E8%F6%E0
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=141

Публикувано на: Чет Мар 22, 2007 7:01 pm
от dimitar_
За стръв си я накисвам ден-два преди риболов , омеква и трябва да замирише леко на вкиснало , а за захранка си я хвърлям суха.
Даже напоследък си работя изцяло само на суха царевица , няма значение за стръв, или за захранка. И съм доволен...

Публикувано на: Чет Мар 22, 2007 11:46 pm
от Митев
А аз да ви кажа какво направих днес. Вземах една голяма тенджара сварих около 10кг. цареви4ца сложих един буркан мед .Послеотидох до магазина вземах есенция от ванилия ,от ром и масти5ка направих в бурканчета и в момента имамам 4 вида със захранка

Публикувано на: Пет Мар 23, 2007 2:34 pm
от Nikolay ( Dobrich )
отиди на ветеринарната аптека и си купи белтъчен хидролизат (аминокиселини, извлечени от кръвта на животни) 2 и нещо струва,течно е и се разрежда с вода, мирише малко на мърша ама пък кълве на него, накисваш царевицата в разредена с белтъчния хидролизат вода, после отиваш да плющиш шарани

Публикувано на: Пет Мар 23, 2007 3:36 pm
от Бат Мирче-5кила
sapuna1971 написа:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=41149#41149 - аз така практикувам + ароматизатори описани някъде из темата.С това мога да помогна.Дано да съм ти от полза!
това,с чашките и аз правех нещо подобно,но не ми е хрумвало и кука вьтре да завра :shock: доста умно :!: само да доуточня:правиш си неколко чашки,вьтре слагаш сьотв. брой поводи по 30-40см,монтажа е подвижно олово 80 гр,манисто и вирбел,на водоема се врьзва повода за вирбела и се замета>правилно ли сьм разбрал?ааа-и друго-косьм(сьс стиропора) или директно на куката(без стиропор)?

Публикувано на: Пет Мар 23, 2007 4:09 pm
от sapuna
На основното влакно тежест,под нея стопер и вирбел с карабинка.Поводът е на половина в кофата с косъм задължително.Непосредственно преди употреба се закача с карабинката и си готов за бой!

Изображение