Страница 1 от 2
за пастата
Публикувано на: Пон Май 27, 2013 6:38 pm
от nocalled
може ли някой, които и разбира на пастата, да отдели малко време и да драсне накратко
кога и как се ползва, има ли значение от водоем и търсените риби.
някоя марка и цвят/аромат ако може да сподели ще съм задължен
Re: за пастата
Публикувано на: Пон Май 27, 2013 7:28 pm
от plamii
не си в правилната тема темата в която трябва на пишеш е Въпроси и съвети при ловенето на риба
Re: за пастата
Публикувано на: Пон Май 27, 2013 8:41 pm
от MASTER YODA
Макар въпроса да не е на точното място, ще си кажа мнението.
E това Хоби ТВ, си е направо еб...ло ма...ата...как само големите фирми, си намират пазар на застоялите продукти...хоп едно филмче, няколко сладки думи, нагледно 2-3 риби, на РИБАРНИК...и то не какъв да е а Богров...и ето ти чудо...пастата тръгнала да се продава, щото вътре има вълшебни съставки
Колега, там където има шаран и амур, можеш да го ловиш на всичко...от царевица и жито...до бели и земни червеи...за какво се подлъгвате по този евтин пиар и елементарна реклама на тези глупости...пасти-масти...лови си нормално и се радвай на риболова....не се занимавай с излишно товарене на мисълта...

Re: за пастата
Публикувано на: Пон Май 27, 2013 10:43 pm
от alankulu1987
Общо взето пастата е като тестото

Просто е с повече "фибри" ли незнам как точно беше и е по стегнато,което е дефакто плюса понеже стои доста по-дълго на куката и по трудно пада

Аз си купих март месец от Панаира паста с аромат на ванилия на българската фирма Мадикс,но заради сезона не съм и ловил целенасочено с нея,просто за проба. Иначе мисля,че лятото ще си има ефект

И все пак не мисля,че това ще е основната стръв на която ще ловя

Залагам си на стандартното - царвица,бял и микс царвица+2 бели

Доказано ефективни

Re: за пастата
Публикувано на: Пон Май 27, 2013 11:13 pm
от ВАЛЬО
Някога само на паста ловяхме,нямаше тесто,омесен хляб, кюспе,качамак,царевица и други

а и шараните бяха по тъпи.
Re: за пастата
Публикувано на: Пон Май 27, 2013 11:14 pm
от kalata_87
MASTER YODA написа:Макар въпроса да не е на точното място, ще си кажа мнението.
E това Хоби ТВ, си е направо еб...ло ма...ата...как само големите фирми, си намират пазар на застоялите продукти...хоп едно филмче, няколко сладки думи, нагледно 2-3 риби, на РИБАРНИК...и то не какъв да е а Богров...и ето ти чудо...пастата тръгнала да се продава, щото вътре има вълшебни съставки
Колега, там където има шаран и амур, можеш да го ловиш на всичко...от царевица и жито...до бели и земни червеи...за какво се подлъгвате по този евтин пиар и елементарна реклама на тези глупости...пасти-масти...лови си нормално и се радвай на риболова....не се занимавай с излишно товарене на мисълта...

Да ама вече са много рядко такива водоеми....... Иначе изцяло подкрепям горе казаното.
Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 7:32 am
от chirusa_bg
Пастата си е най-обикновено тесто. Всички добри марки предлагат захранки и пелети, които са подходящи за направата на паста. Разликата с останалите захранки е консистенцията. Номера е пастата да е достатъчно мека, за да се разпада сравнително бързо и да отделя облаче на дъното, но и да се държи на куката без да пада. Подходяща е за всякакви водоеми, но най-вече за такива подложени на голяма преса от риболовците. Рибите бързо се научават да се пазят от обичайната стръв, царевица, живи бели и тн. и започват да ядът само захранката от дъното. Това е момента на пастата. (или на пружината). Мериш дълбочината така, че когато пастата е на дъното да се показва съвсем малко от антената. Плувката пък я отежняваш така, че ем да не дърпа силно куката, за да не я вади бързо от пастата ем да щръкне и да ти покаже, когато е време за смяна на стръвта. Идеята и е да се ловят предпазливи шарани, но успешно съм ловил и платики.
Интернет е пълен с клипчета за пасти, англичаните я ползват яко по паткарниците си. А пък Марукио уж правят чудеса по въпроса с фибрите и тн. Ето едно рекламно клипче, но е полезно, защото се вижда действието във водата. Ако ще я правиш от пелети не е добра идея да я подръпваш така
http://www.youtube.com/watch?v=joNrRKfgzuo" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 1:09 pm
от nocalled
благодаря за инфото
благодарско и на модераторите, че са сложили темата на мястото и.
успех и на тези, които предпочитат да не се затормозяват с новите неща.
Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 2:24 pm
от nikolaiiliew
Имаше някъде поствано за някакъви специални плувки за риболов с паста, ама не ми се рови сега

Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 4:41 pm
от butnik
nikolaiiliew написа:Имаше някъде поствано за някакъви специални плувки за риболов с паста, ама не ми се рови сега

http://www.riboci.com/%D0%BF%D0%BB%D1%8 ... uct_id=148" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е плувката за паста,може да се направи и от всяка плувка,като се монтира допълнително куха антена.Чируза е обяснил същественото-куката с пастата малко над дъното,плувката удавена почти до края на антената,като се разпадне пастата тя щръква и това ви подсказва да презаредите отново.Най-подходящо е да се лови с паста на щека

Много ефективна стръв,можете и сами да си приготвите паста.Ако се използва купешка иска поне 15-20 минути да я мачкате из ръцете си.
Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 8:27 pm
от asenfisherman
За италианците всички тестени изделия са паста та си правете изводите.Преди години тестото беше топ стръв за скобара по Струма.Колегите от Кюстендилската школа знаят за какво иде реч,на затворени водоеми тесто направено с прясно мляко вместо вода и ароматизирано с ванилия правеше чудеса.Сега просто възможностите за експерименти са по-големи благодарение на широката гама аромати и оцветители на пазара,което се приема добре от шарановите риби.
Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 9:15 pm
от КИРО
Абе,не че имам нещо против.
Ама тези неща в морския сектор - нещо не ми идва рационално.
Поначало ние не ползваме такива неща де.

Re: за пастата
Публикувано на: Вто Май 28, 2013 11:55 pm
от XegouX
верно е бацц Киро
Re: за пастата
Публикувано на: Сря Май 29, 2013 7:22 am
от chirusa_bg
КИРО написа:Абе,не че имам нещо против.
Ама тези неща в морския сектор - нещо не ми идва рационално.
Поначало ние не ползваме такива неща де.


Взимам си я Кире. Много сънен съм бил, като съм я местил

Re: за пастата
Публикувано на: Сря Май 29, 2013 7:34 am
от guruguru
КИРО написа:Абе,не че имам нещо против.
Ама тези неща в морския сектор - нещо не ми идва рационално.
Поначало ние не ползваме такива неща де.

Гърците мачкат едни рецепти с вмирисано сирене и брашно за сарго, кефал, гофа и др. морски риби.