Страница 1 от 2

Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 9:41 am
от izzyone
Колеги, споделете може ли и как съхранявате трохата за по-дълго време. До сега държах по няколко кила във фризера, обаче си намерих по-голямо количество и там вече нямам място.

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 9:46 am
от С.Върбанов
Вземи си по голям фризер :idea:

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 10:00 am
от lishev_64
С.Върбанов написа:Вземи си по голям фризер :idea:
:lol: :lol: :lol:

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 10:52 am
от izzyone
С.Върбанов написа:Вземи си по голям фризер :idea:
За това не се бях сетил

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 11:32 am
от butnik
Ама по-големият фризер го напълни и с мръФки,че като платиш тока му да не излезе трохата по-скъпа от свинските вратни пържоли :lol:

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 12:23 pm
от Regar
Разстилаш на сухо и проветриво място върху вестници, седи няколко дни през които е добре леко да ги обръщаш, прибираш в пликове след като си сигурен, че няма никаква влага.

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 2:37 pm
от butnik
Иска лека термична обработка,иначе мухлясва.И не виждам защо трябва да се запасяваме с нещо,което ти е винаги под ръка-хлебарницата.

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 6:31 pm
от izzyone
butnik написа:И не виждам защо трябва да се запасяваме с нещо,което ти е винаги под ръка-хлебарницата.
Щото ми подариха един чувал готова троха :mrgreen:

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 7:26 pm
от mesket4eto
Ами колега правиш бартер, намираш някой комшия със свободно място във неговия фризер, бартеросваш го под аренда срещу прясна риба и готово :lol:
Предлагам темата да се направи важна :rock: :partyman: :supz:

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Вто Дек 10, 2013 9:23 pm
от izzyone
Regar написа:Разстилаш на сухо и проветриво място върху вестници, седи няколко дни през които е добре леко да ги обръщаш, прибираш в пликове след като си сигурен, че няма никаква влага.
Така ще пробвам

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Сря Дек 11, 2013 6:36 am
от antivik
:smt017 Така със сушене и леко термично няма ли от троха да стане на галета и после в захранката да пие много вода..., а и захранката да стане прекалено лепкава и глетава...

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Сря Дек 11, 2013 9:07 am
от butnik
Под леко разбирай само да поизсъхне не да я изпичаме .

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Сря Дек 11, 2013 12:06 pm
от naskobo
butnik написа:Под леко разбирай само да поизсъхне не да я изпичаме .
+1, и опаковаш, когато са напълно изтинали и изсъхнали. И от най-малката влага ще мухлясат, помисли си дали си струва :wink:
Само веднъж съм вършили това и то без да знам че в трохите се е отворила кутията с 200-300 гр.белки, разбрах го през стъклото на фурната.Направо се опулих каква жилава гад е това, виеха се като щури поне 5 мин на 200 градуса, чудех се как да баламосам жена ми да не надникне. Оказа се после, че трошки с печен бял не е зле :o :lol:

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Сря Дек 11, 2013 2:07 pm
от miro253
Е това си е чисто зимна тема /не, че има нещо лошо в това/ :lol: .

Раздай ги на приятели колега. Масрафа да ги съхраняваш ще е по-голям отколкото да си правиш нови преди риболов. Успех.

Re: Съхранение на троха

Публикувано на: Сря Дек 11, 2013 2:52 pm
от butnik
naskobo написа:
butnik написа:Под леко разбирай само да поизсъхне не да я изпичаме .
+1, и опаковаш, когато са напълно изтинали и изсъхнали. И от най-малката влага ще мухлясат, помисли си дали си струва :wink:
Само веднъж съм вършили това и то без да знам че в трохите се е отворила кутията с 200-300 гр.белки, разбрах го през стъклото на фурната.Направо се опулих каква жилава гад е това, виеха се като щури поне 5 мин на 200 градуса, чудех се как да баламосам жена ми да не надникне. Оказа се после, че трошки с печен бял не е зле :o :lol:
:lol: :lol: ...викаха ли през стъклото-отвори бе топло е :lol: :lol: