Страница 1 от 1
За мастиката и царевицата
Публикувано на: Съб Мар 22, 2014 10:06 pm
от максимов96
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Съб Мар 22, 2014 10:27 pm
от ВАЛЬО
С поред мен да,но не мастика а анасон,и не знам точно къде ще намериш едри шарани.
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 7:59 am
от ivailu1992
Налитат , е пресилено , но аз съм хващял някои друг по реката . Според мен мастиката се използва главно за това, когато през лятото има хубава за стръв млечна царевица , да си я съхраниш с мастика в бурканче/та и за есента .
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 9:01 am
от bedo63
точно така.В анасона стои мека
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 11:46 am
от gochev86
От миналата година имам в едно бурканче царевица с мастика,все още не е развалена и доста кълве на нея.
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 1:31 pm
от Efimov
За мастиката и аз съм чувал. Също така може да бъде потопена царевицата и в мента- понякога също дава добри резултати-лично изпробвано.
Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки- трябва да търсим риби алкохолици.
Хубаво е ако има по-запознати колеги да споделят дали използването на такива приоми е безопасно за рибата.
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 1:42 pm
от redovi555
Айряна от мене

Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 1:58 pm
от GODzillata
Efimov написа:За мастиката и аз съм чувал. Също така може да бъде потопена царевицата и в мента- понякога също дава добри резултати-лично изпробвано.
Сега се замислям какво ли ще стане ако се смесят двете напитки...
Облак?

Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 3:33 pm
от hshopov
налитат

хващал съм!
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Нед Мар 23, 2014 9:44 pm
от максимов96
bedo63 написа:точно така.В анасона стои мека
Точно за анасона питам щото и в двата алкохола има анасон до колкото знам

Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Чет Апр 17, 2014 9:45 am
от Nikolay ( Dobrich )
Имам много добри резултати на царевица с узо/мастика. През годините доста често ме е спасявала. Моите наблюдения са, че тази стръв е по-резултатна на места с песъчливо или каменисто дъно, а по-слаби са резултатите на тинести дъна. При накисването на царевицата слагам и съвсем малко (1-2 капки олио или друга мазнина). Така ароматът се запазва по-дълго във водата.
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Чет Апр 17, 2014 10:08 am
от delio-haidutin
чак пък да налитат

аз се чудя,дали не се вкарваме във разни филми с тези аромати.всеки ден излизат нови и нови комбинации от миризми,не е ли търговски трик.като рече да се храни и на борбонки от извънземни да хвърлим пак ще клъвне.имам царевица от мин .година,даже и от тези ароматизираните и тях ги сложих б бурканче с мастика,надута е и мека ,а аромата не е типично на мастика ,а някак по-особен .задължени сме да пробваме ,пък на нещо все ще удари(майката му е наличието на шарани).
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Чет Апр 17, 2014 4:35 pm
от Nikolay ( Dobrich )
Да, по-важно е да се направи правилно захранване и да има риби около стръвта!
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Вто Юли 29, 2014 5:54 pm
от Ангел
Не съм ползвал тази стръв от повече от 20 години. Твърде стара рецепта за стръв за шарани. 95% спирт, анетол (етеричното масло което се извлича от анасон и други), млечна царевица. Търсете зъболекари едно от лекарствата им съдържа анетол. Преди години ловяхме доста шарани на тази стръв, но тогава и язовирите се зарибяваха редовно.
Re: За мастиката и царевицата
Публикувано на: Вто Юли 29, 2014 5:59 pm
от N.Dimitrov
максимов96 написа:bedo63 написа:точно така.В анасона стои мека
Точно за анасона питам щото и в двата алкохола има анасон до колкото знам

Има анетол в тях не анасон, като анетола е извлечен от анасона.
