Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Относно Сайта РазниКОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
то от риба,та на месце..чакайте тогава и аз да ви кажа една простотия-
много е трудоемка,но си заслужава напр. за нова година..и така:
продукти:1 пиле,1 пакет кайма,1 буркан гьби,1буркан кис.краставички,200гр топено(пушено)сирене,5,6ск.чесьн,300гр.бекон, некакьв колбас-напр.кренвирш-около300гр,1 яйце-за подправки не говоря,щото всеки си знае-но препорьчвам розмарин+основните там-аз
например имам универсална подправка дето си я права сам от много работи,ама това е друга работа
пилето внимателно се ОДИРА,кожата се оставя настрани и самото пиле се вари,след като уври -се обезкостява и месото се смесва с нарязаните гьби,краставички,чесьн,бекон,топ.сирене,колбас и кайма,всичко това се разбьрква заедно с подправките и яйцето и се пьлни кожата,като се врьзват двата бута с конец,а се пьлни откьм грььцмуля когато се напьлни,грьцмуля се врьзва сьщо и се пече в тавичка(намазнена) около 40мин,на около 180-200гр-като стане кожата кафеникаво златиста,се порьсва с настьрган кашкавал и се изкл.печката-оставя св да се охлади
и се сервира на филии-да ви е сладко,ако ви се занимава-аз сьм доволен,пробвайте и вие,ОСОБЕННО КАКА ви миленка
много е трудоемка,но си заслужава напр. за нова година..и така:
продукти:1 пиле,1 пакет кайма,1 буркан гьби,1буркан кис.краставички,200гр топено(пушено)сирене,5,6ск.чесьн,300гр.бекон, некакьв колбас-напр.кренвирш-около300гр,1 яйце-за подправки не говоря,щото всеки си знае-но препорьчвам розмарин+основните там-аз
например имам универсална подправка дето си я права сам от много работи,ама това е друга работа
пилето внимателно се ОДИРА,кожата се оставя настрани и самото пиле се вари,след като уври -се обезкостява и месото се смесва с нарязаните гьби,краставички,чесьн,бекон,топ.сирене,колбас и кайма,всичко това се разбьрква заедно с подправките и яйцето и се пьлни кожата,като се врьзват двата бута с конец,а се пьлни откьм грььцмуля когато се напьлни,грьцмуля се врьзва сьщо и се пече в тавичка(намазнена) около 40мин,на около 180-200гр-като стане кожата кафеникаво златиста,се порьсва с настьрган кашкавал и се изкл.печката-оставя св да се охлади
и се сервира на филии-да ви е сладко,ако ви се занимава-аз сьм доволен,пробвайте и вие,ОСОБЕННО КАКА ви миленка
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
относно рибата е истина че треба така да се пьржи,че да се запечата т. е.-в много нагорещена мазнина-по влашко напр. пьржат рибите в 1кьм1
МАС и олио-бех потресен,преди години,когато го видех това,но когато опитах си промених мнението-когато тая сьставка е силно нагорещена,тя не прониква в самата риба,а и прави един филм отгоре и я задушава отвьтре...беее,требат си тренировки,като вьв всичко друго-аз например се радвам,че след като ме шокираха с МАСТА,успех и аз да ги шокирам
като им показах калкан НА СКАРА
МАС и олио-бех потресен,преди години,когато го видех това,но когато опитах си промених мнението-когато тая сьставка е силно нагорещена,тя не прониква в самата риба,а и прави един филм отгоре и я задушава отвьтре...беее,требат си тренировки,като вьв всичко друго-аз например се радвам,че след като ме шокираха с МАСТА,успех и аз да ги шокирам
като им показах калкан НА СКАРА
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Мнения: 18
- Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 5:59 pm
-
- новобранец
- Мнения: 18
- Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 5:59 pm
- atillas
- ще става разбирач
- Мнения: 302
- Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
- Местоположение: Sofia
рибата пържена в свинска мас е по вкусна - факт !5кила написа:относно рибата е истина че треба така да се пьржи,че да се запечата т. е.-в много нагорещена мазнина-по влашко напр. пьржат рибите в 1кьм1
МАС и олио-бех потресен,преди години,когато го видех това,но когато опитах си промених мнението-когато тая сьставка е силно нагорещена,тя не прониква в самата риба,а и прави един филм отгоре и я задушава отвьтре...беее,требат си тренировки,като вьв всичко друго-аз например се радвам,че след като ме шокираха с МАСТА,успех и аз да ги шокирам
като им показах калкан НА СКАРА
това че доста хора не го знаят не я прави по малко вкусна хехе
- kalinborisov
- новобранец
- Мнения: 81
- Регистриран на: Пон Окт 03, 2005 8:02 pm
- Обратна връзка:
На откриването на сезона бях с приятел на брега на Дунав при Горни Вадим. Рибарте бяха хванали в мрежите си няколко чиги. За първи път вкусвах подобна риба. Бяха приготвени на скара. Когато споделих впечетленията си с тях те ми обясниха, че всяка риба е вкусна но приготвена по определен за нея начин. Скобара който е костелив се нарязва на ситно с остър нож и костите хрускат след термичната обработка. Тайната е в острото ножле и съветите от специалистите.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.