КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Краси
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 12:32 pm
Местоположение: София

Мнение от Краси »

Безпорно,че всяка риба си има начин на приготвяне,както и различните видове риба се приготвят по различен начин,но наистина има някой гозби които са страшно вкусни,така както чевермето агнешко не може да го прави всеки,така и при рибите си има кулинарни тайни.Тук може да се размени опит и всеки да опита да приготви нещо ново и по вкусно.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Ти готвиш ли :?: Ако да-дай някакви рецепти за предстоящият празник Никулден :wink:
Краси
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 12:32 pm
Местоположение: София

Мнение от Краси »

Да,обичам много да готвя,но определено не всичко.Основно готвя дивеч,но знам и по нещо за рибите.Ще ти дам за сьомга,но става и с пъстърва.взимаш рибата около 200гр. ако е пъстърва,осоляваш я,наръсваш я малко с черно пиперче,поставяш я във фолио,сипваш малко бяло вино,щипка розморин или босилек,много малко масълце,увиваш я и я меткаш във фурната,след 40-45 мин.я отвиваш да се запече малко и след това с хубаво бяло вино и приятна компания се наслаждаваш на живота.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Много благодаря-ще пробвам с удоволствие :lol:
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Сеп 21, 2005 2:01 pm
Местоположение: Свиленград

Мнение от ribaria1 »

КОЛЕГА КРАСИ ХИЧ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ НА ГАЗ РИБАТА СТАВА
ВАРЕНА. НЕКА НЕ ЗВУЧИ НЕСКРОМНО ОБАЧЕ ПОЧТИ НЯМА СЕДМИЦА
В КОЯТО В КЪЩИ ДА НЕ СЕ ПЪРЖИ РИБА.И ПОРАДИ ТАЗ ПРИЧИНА
СЪМ ХВАНАЛ ДОСТА ДОБРЕ ЦАКАТА НА ПЪРЖЕНЕТО,ОСОБЕНО НА
ШАРАН. ТО СИ Е ГРЕХОТА ДА ПЪРЖИШ И ДА РАЗВАЛИШ МЕСЦЕТО
НА НЯКЪВ ХУБАВ ЕКЗЕМПЛЯР.ПЪРЖИЛ СЪМ И НА ОГЪН, НО ТАМ
ЛОШОТО Е ЧЕ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА РАВНОМЕРНА
ТЕМПЕРАТУРА ЗА ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ ,ДОКАТО С ЕДИН СВЕСТЕН КОТЛОН НА ГАЗ ТОВА Е БЕЗ ПРОБЛЕМ. 8) 8) 8)
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Краси
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 12:32 pm
Местоположение: София

Мнение от Краси »

:lol:ще се радвам ако ти хареса,обичам риба но ям предимно речна и пържена.Затова и не знам много рецепти за риба,но за дивеч мога да ти дам много добри.Ти\нали мога да ти говоря на ,ти?\ходиш ли на риба?Аз не съм рибар,но влязох тук от любопитство и ще призная че е доста интересно.Човек наистина може да научи много неща.Добър апетит,ако пробваш рецептата ми.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 308
Регистриран на: Сря Сеп 21, 2005 2:01 pm
Местоположение: Свиленград

Мнение от ribaria1 »

А ЗАБРАВИХ ДА ДАМ НА КОЛЕЖКАТА ЕДНА РЕЦЕПТА :oops: :oops: :oops:
ХВАЩАШ /или/ КУПУВАШ :oops: 2-3 ЕДРИ пъстърви ,ПОЧИСТВАТ СЕ ,
ОСОЛЯВАТ СЕ ,НАРЯЗВАТ СЕ КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ НА КУБЧЕТА,ПРЕСЕН ДОМАТ -СЪЩО , ЛИМОН/без кората/.БЕКОН-на ивички, И ПОСЛЕДНО -ТОПЕНО СИРЕНЕ-по възможност "ПРЕЗИДЕНТ"
С ТЕЗ ВСИЧКИТЕ РАБОТИ СЕ ПЪЛНЯТ ПЪСТЪРВИЧКИТЕ И ИМ СЕ СИПВА ПО МАЛКО БЕЛО ВИНО В КОРЕМЧЕТАТА.УВИВАТ СЕ МНОГО ДОБРЕ В ФОЛИО И СЕ ПЕКАТ ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС В ФУРНА НА 200 ГРАДУСА.... НАПРАВО ПРИКАЗКА.. :lol: :lol:
ДА ВИ Е СЛАДКО....
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Ще пробвам и двете рецепти-благодаря ви колеги :wink:
Не съм ходила за риба никога, но догодина ще го направя със сигурност. За това ще се задоволя само с купешка :lol:
Краси, можеш да споделиш и някоя рецепта с месце-няма да ти се разсърдя :)
Г-н 5кила, ми беше донесъл преди време 2 шаранчета/изчистени при това :wink: /, които нарязах на шайби и ги изпържих в повечко олио и накрая им изстисках лимонче-беше фантастично. А уж не харесвах шаран...
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
Местоположение: В. Търново

Мнение от doko »

и аз да си кажа мнението :D :D :D за мене най-яката рибка си е толстолопа. Ся некои ша оспорят пак аз ше им кажа че незнаят баба как я прави. Сама да опитат няма да ядат друга риба. Пече я на фурна в малко олио докато стане златиста и после виното от мене :D :D :D . А за колежката Milena ще кажа че по добра рецепта за месце от тая няма: месце по възможност свинско без кокал на оребрен тиган с хубаво вино и компания :D :D :D
Краси
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 12:32 pm
Местоположение: София

Мнение от Краси »

За рецепти с месце много мога да ти пиша,в това е силата ми,страшно обичам свинско,пилешко не ям,затова само за свинско ще ти напиша.Ето една,Взимаш няколко пържоли\ако е диво го киснеш 24ч.в кисело мляко\осоляваш ги,наръсваш ги с черно пиперче,редиш ги в тавичка,отгоре им слагаш топено пушено сиренце,малко лучец,някоя чушчица и малко доматче.Завиваш тавичката с фолио и във фурната.печеш ги на 120-130 градуса,след час и половина два,ги отвиваш,сипваш им малко червено винце,предварително изпържени гъбки можеш да им сложиш,малко магданосче и оставяш да изври водичката,щом се запекат ги вадиш.С тежко червено винце после прокарваш вкусните пържолки.Добър апетит.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Ле ле..много вкусно звучи :D
Доказано е, че мъжете са по-добри кулинари от жените-защото готвят по рядко или защото повечко импровизират-незнам... :wink:
Краси
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 12:32 pm
Местоположение: София

Мнение от Краси »

Мисля че е защото повече импровизират,но това определено е породено от това че готвят и по рядко сигурно.Специално аз не готвя често,но не позволявам когато се готви месо друг да го прави.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Разкажи ми нещо за лова, ако искаш на лично-да не ни се карат :lol:
Краси
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 12:32 pm
Местоположение: София

Мнение от Краси »

До Милена,получи ли ми писмото?
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 208
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 9:22 pm
Местоположение: София

Мнение от Milena »

Краси написа:До Милена,получи ли ми писмото?
Получих го :)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”