Сет от пелети и топчета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Diksata
новобранец
новобранец
Мнения: 59
Регистриран на: Нед Апр 02, 2017 3:44 pm

Сет от пелети и топчета.

Мнение от Diksata »

Добър вечер от мен. Имам следната молба. Може ли да ми препоръчате някакъв сет от топчета и пелети, които са вече изпробвани и се знае, че са хубави и дават резултат. И също така ако може да ми кажете и с кои захранки вървят в добра комбинация, ще съм ви адски благодарен. До сега съм ловял само на обикновен монтаж с царевица, жива стръв и пелета на ринг, но научих косъма и .... и като за финал ако може 2-3 дипа да ми предложите и отново да кажете с кои топчета/пелети върви в добра комбинация, ще съм ви адски благодарен. Не искам да сбъркам като купя топчета, пелети и дипове за 200 лева , а всъщност да се окаже, че не са хубави и съм сбъркал с избора.

Благодаря предварително.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7798
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от chirusa_bg »

А защо не купиш 10 пъти за по 20лв и не си направиш изводите сам? Как иначе ще разбереш, кое, кога работи. Пък и всеки водоем си има специфики.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Diksata
новобранец
новобранец
Мнения: 59
Регистриран на: Нед Апр 02, 2017 3:44 pm

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от Diksata »

Казваш, че всеки водоем си има специфики. Ами ако наистина направя така , да си купувам по-малко неща, но по-често ? Нали ще отида на някой гьол дето кълве на Hot demon , а аз имам друго . Идеята ми е да си купя повечко тъй като в момента имам пари и да почна да си експериментирам, да имам избор. На едното няма да кълве, но ще сложа друго. И така...
chirusa_bg написа:А защо не купиш 10 пъти за по 20лв и не си направиш изводите сам? Как иначе ще разбереш, кое, кога работи. Пък и всеки водоем си има специфики.
Diksata
новобранец
новобранец
Мнения: 59
Регистриран на: Нед Апр 02, 2017 3:44 pm

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от Diksata »

А , и вместо да си купя 10 пъти за по 20 лева, някакви боклуци, предпочитам да дам наведнъж пари, за 4-5 неща, но качествени...
Аватар
Aver
новобранец
новобранец
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Сеп 22, 2016 11:44 pm

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от Aver »

Така няма да стане... Трябват ти своевременни изводи след всеки излет и корекция и добавка на материали. Аз в момента работя само с продукти на traper, щото ги набарах на разпродажба в един магазин и когато отида на водоема, се опитвам да хвана с това което имам, а не да мисля какво трябвало да имам и на какво вървяло. Щото квото и да имаш, чичака в дясно от теб ще лови на гол червей без никви захранки и пак ще дърпа риби, докато ти се чудиш кое е трябвало, кое не. Моя съвет е да се запознаеш добре с марките на пазара в България и тогава да търсиш за конкретния водоем дали има нещо "специално", което работи повече от останалите. Ако си решил да купуваш- взимай както тежки рибни и люти, така и леки плодови и карамелени вкусове, както и дипове и атрактори съобразени с тях. За препоръчване е да проучиш популярността на марките и отзивите за тях, но за 1000 път- какъвто и план да си направиш, на водоема винаги те чака нещо различно. И нещо много важно за мен- не забравяй царевицата! Нея можеш да си я приготвяш сам или да купуваш в бурканче. Има добри на cukk, както и на carp zoom е окей.
M6R DO GROP :fishing6:
Аватар
petrad
новобранец
новобранец
Мнения: 93
Регистриран на: Вто Авг 30, 2011 1:34 pm

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от petrad »

Пробвай от тези пелети,няма да сбъркаш.https://www.nariba.com/obiavi/?m=show&ad=29635
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
martin_minkovs
новобранец
новобранец
Мнения: 25
Регистриран на: Чет Юни 06, 2013 2:14 am

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от martin_minkovs »

Искаш съвет, но на сляпо, което само може да те обърка. Дай имена и малко информация за набелязаните от теб дестинации, за рибната популация, пресата и т.н. Не е нужно всичко да е в комплект, за да можеш да изградиш добро петно. Марките, чиито серии работят добре, но, разбира се, спрямо огромен брои променливи са : Starbaits, Dynamit Baits, CC Moore, SBS ....
Можеш да разгледаш и продуктите на нашите производители, които ... повярвай ми, не отстъпват по нищо на големите брандове, а и цените са съвсем различни: Христо карп, Диман, Слави 253, Барфин

Пак ти казвам, дай информация за водоемите и така всеки ще може да сподели опита си там, а ти ще сондираш мненията и ще си вземеш продукти, за които, поне, имаш идея, че работят на даденото място.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 639
Регистриран на: Чет Мар 28, 2013 10:02 am

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от Димитър Чаушев »

Ех да беше толова лесно! !
Материята е много сложна. Там където мислиш да ловиш най вероятно ловят и други колеги, с подходящите въпроси и с доста смирение ще се намери човек да ти каже на каква стръв да ловиш. Сега внимавай: Няма универсална стръв. Успех.
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 127
Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 5:52 pm

Re: Сет от пелети и топчета.

Мнение от bono2 »

в рибарници на рибни - като отидеш те ще ти кажат на какво се лови
пробвай на румънските топчета
може да пробваш скъпи марки, но повечето са търговски трикове и за българия нема смисъл
няма супер успешни топчета и това е ясно просто на една место върви едно на друго друго
правило трабва да се храни с каквото ще ловиш - притри четири удъра на ден няма как да си направиш генерални изводи
на свободно царевица или пелети на основата на ярма ....ако си за ден два
, ако си седмица може и на топчета но трябва хранене през 12 часа на петната със същите топчета - има подходящи чували с по 20-30 кг топчета в декатон .
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”