Страница 1 от 1

старо жито за захранка

Публикувано на: Сря Авг 15, 2007 3:41 pm
от aakask
колеги колко време трябва да кисне житото за захранка тъй ката е много и не мога да го варя,а ако го накисна твърде рано ме е страх да не прокисне

Публикувано на: Сря Авг 15, 2007 6:06 pm
от marto 85
Когато за стръв и захранка ползвам обикновенно жито(не от груханата пшеница,която продават в магазините),си го закисвам от вечерта,ако ще ходя на сутринта.Заливам житото с вряла вода и ако времето е топло го оставям някъде на хладно,но не в хладилника.
До сутринта вече е омекнало без да се разпуква и като го стиснеш между пръстите,вътрешноста е станала на бяла каша.По този начин е много ароматно и привлекателно за рибата.
Така че една нощ му е достатъчна зада омекне и набъбне.
Ако те е страх от вкисване можеш да пробваш да му сложиш предварително разтворен аспирин.

Публикувано на: Сря Авг 15, 2007 6:09 pm
от marto 85
И пропуснах да спомена,че това лято ползвах вече вкиснато жито от предния ден със същия успех както с прясното.
Шаранаджийте не случайно ползват понякога вкисната царевица може да се окаже,че аромата на вкиснато е по-привлекателен за рибата.

Публикувано на: Сря Авг 15, 2007 8:07 pm
от GODzillata
marto 85 написа: може да се окаже,че аромата на вкиснато е по-привлекателен за рибата.
Ц.
Не бих казал.

Публикувано на: Чет Авг 16, 2007 9:54 am
от aakask
благодаря колеги само ме интересува колко горе долу набъбва за да не езлезе от кофата

Публикувано на: Чет Авг 16, 2007 12:44 pm
от man1966
GODzillata написа:
marto 85 написа: може да се окаже,че аромата на вкиснато е по-привлекателен за рибата.
Ц.
Не бих казал.

И грешиш-в някой случаи шарко зима повече на вкисната ...

Публикувано на: Чет Авг 16, 2007 1:25 pm
от aakask
колеги според вас гъстотата на храненето навътре във водоема как трябва да се прави,през 2-3 часа по малко или веднъж на ден обилно

Публикувано на: Чет Авг 16, 2007 1:27 pm
от Ivak
Взема ня прокисната я :D

И на прокиснал качамак взема :wink:

Остави поне 2-3 пръста вода над житото в съда в който ще кисне
, може да сложиш малко семена , вътре ако намериш.

Коноп, мак, лен ......