Веринско, 25.07.2019

Модератори: sapuna, Митев

Потребителски аватар
Garbolino
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 517
Регистриран на: съб ное 12, 2011 12:24 pm
Местоположение: София

Веринско, 25.07.2019

Мнениеот Garbolino » чет юли 25, 2019 7:09 pm

Здравейте колеги риболовци,

Тези дни съм в отпуск и всеки ден ходя за тестов риболов на близките около София места. В предходните дни проверих яз. Искър, Огняново и Веринско. На Искъра имаше дребни платички и чат пат някоя бабушка; на Огняново от към Раковица хванах една добра каракуда и после раците ме нападнаха и съответно там нямаше спасение; а на Веринско хванах една каракуда и различни по размер бабушки. От трите места Веринско най-много ми допадна заради липсата на навалица.

Днес (25.07.2019) реших да повторя излета на Веринско, като се подготвих специално за риболов на бабушки на фидер. Стратегията ми бе още преди да разпъна въдица, стол, маса и т.н. да захраня едно по-голямо петно с царевица и захранка и след това да ловя с мини хранилка, като си изграждам с всяко презамятане малко петно в центъра на голямото петно.

Храната за същинския риболов бе Secret Roach на MVDE с добавка сух ароматизатор. Храната бе оставена по-суха, за да създава облак под водата, а за да не се събира излишно уклей, се ловеше със затворена хранилка (за да се избегне ранното разтоварване на храната още при удара с водата).

1.jpg


Мястото беше това - в близост до стената, на около 50 метра, в дясно.

2.jpg

3.jpg

4.jpg


На 30тина метра дистанция дълбочината бе 3-4 метра. На 20ти и 15ти метър имаше закачки и се наложи да се лови с пластмасова кошничка, за бързо издигане и вадене по повърхността.

Храната за същинския риболов сработи чудесно и се концентрира голямо количество риба. Първоначално риби се хващаха на всеки 4-5 минути, после през 3 минути и накрая имаше кълване на всяка минута. Стана супер интензивен риболов, като се ловяха първо по-дребни бабушки, а след това и малко по-големи. Храната за бабушки си бе свършила работата и други риби освен бабушки не можеха да се вредят.

5.jpg

6.jpg


Лових с мини хранилка, 20 гр, като дължината по повода бе 80 см, дебелина на повода 0.10 и кука 16. Монтажът бе полуфиксиран, инлайн.

След два часа ми омръзна да ловя еди и същи риби и реших да проверя дали около петното в периферията се завърта каракуда. Смених повод и кука, заложих 2 царевички и след 10 минути чакане хванах тази каракуда:

7.jpg


Зарадвах се, че може да стане и риболов на каракуди, но се оказа, че бабушките са освирепели и кълват на две царевички на кука 12. То освен, че кълвяха и се хващаха. Така в следващия час имам имах само бабушки хванати на царевица. Направих още няколко експеримента със стръв торен червей и грозд пинки и черверни бели червеи, но на тази стръв раците не прощаваха.

Така завърши един доста силен риболов, с много риби и високо темпо.

Важно е да уточня, че от определящо значение за успеха в риболова е правилния подход. Казвам това, защото до мен, и от ляво и от дясно имаше хора, които хванаха по няколко риби и като цяло ще кажат, че няма риба, че рибата не кълве и т.н. или пък някой утре ще отиде, ще метне една спирала с повод 0.20 и кука 10 и ще прекара един ден в чакане на 5-6 риби.

Веринско, 25.07.2019

РекламаЛюдмил Иванов
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 139
Регистриран на: съб май 01, 2010 5:00 pm
Местоположение: София

Re: Веринско, 25.07.2019

Мнениеот Людмил Иванов » пет юли 26, 2019 10:55 am

Благодаря колега за споделената информация. Дано други колеги вземат пример,и споделят нещо.Мислех и аз да отида до Искъра , но сега няма. Благодаря още веднъж и наслука.

Още от naRiba.comВърни се в “Моят риболовен излет”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта