Страница 1 от 3

Стопери за ваглер

Публикувано на: Чет Сеп 09, 2004 8:38 pm
от bobsana
Колеги, до сега ползвах силиконови стопери, а днес купих едни от плетен капрон. Освен възлите има и едни малки продупчени маниста. Извинявам се за невежеството, но някой да ми каже как се монтират тези възли и за какво са тези малки пробити маниста. Преди години сам си правех възлите от по - дебело влакно. Сега силиконовите ми се местят при по -тънко влакно и за това искам да мина пак на тип възел. Моля да ме консултирате, че не намирам по сайтовете такава схема на връзване

Публикувано на: Чет Сеп 09, 2004 10:28 pm
от fixxer
значи принципно по отношение на силиконовите стопери, можеш да си подбереш такива за по-тънко влакно.

Общо взето стоперите тип възелче се ползват за пръчки с водачи с по-малък диаметър на водачите (от рода на мач/фидър прътове). Идеята е да мушнеш основното влакно в "сламката", издърпваш възелчето на влакното, след което го хващаш за двата края и го затягаш. След това нанизваш едно манисто на основното и след него следва подвижната плувка/ваглера. Попринцип аз ползвам вирбел с катарамка за да мога бързо да сменям различни видове плувки. Манистото служи данеби случайно да ти премине плувката/вирбела през възелчето. Надявам се че съм бил полезен :twisted: Наслука :!:

Публикувано на: Пет Сеп 10, 2004 8:05 am
от bobsana
Благодаря ти френд. Нямаше да я монтирам правилно! А идеята с вирбела много отдавна ми се въртеше в главата, защото като отида и видя, че водата е паднала например, аз започвам едно диво разглобяване за да сложа по-тежък ваглер и се ядосвам дкато гледам другите да хвърлят. Само да те питам при наличие на вирбел слагаш ли манистото? Може би не е необходимо
На слука!

Публикувано на: Пет Сеп 10, 2004 8:12 am
от fixxer
ами по-добре го слагай винаги за да нямаш излишни главоболия :wink:

Stoperi

Публикувано на: Пон Окт 04, 2004 11:31 am
от Гост
mda na men tova manisto ne mi minava prez voda4ite,..mn kofti mn kofi,i silikonovija stoper ne pomaga...mn losha rabota
Njakav akal?!!

Публикувано на: Вто Окт 05, 2004 12:51 am
от unknown
Пробвай с конец :roll:

Публикувано на: Вто Окт 05, 2004 8:31 pm
от bobsana
Сега ще споделя мъката си с вас. Купил съм си хубаво потъващо влакно на тубертини май 13 лв и нещо. С тия силиконови стопери си отрових нервите. Не знам как успяват да се закачат и оплитат в пръчката, но от 150м за 10 излета сега не ми се пълни шпулата. Отначало стоперите ми се плъзгаха и непрекъснато ми се менеше дълбочината. Купих скъпи някакви маркови най-малкия размер. Освен че пак се местят се закачат и ми къса при замятане. Не мислете, че причината е в начина ми на замятане. Отчайващото е, че като скъсам отлита и плувка и целия монтаж почва наново, губя време и нерви и такъми. Търсих причина в пръчката, но няма логика като сравнявам водачите с някоя марка струваща 150 лв са същите. Накрая след като не намерих подходяща материя да си правя възлите сам, ползвам готови и съм доволен. Надявам се да спестя на някой колега неприятните изживявания свързани с тези необходими пособия.

Публикувано на: Пет Окт 08, 2004 9:17 am
от Николай Ангелов
Goste,mi nqma kak da ti mine perlata(ili manistoto) prez voda4ite.Ne znam kak si pravi6 montaja,ama tva s perlata ne go razbiram.Prednazna4enieto i e da spira plyvkata da ne minava varhy wazela,izpolzvan za stoper.Samo vazela trqbva da ti minava prez voda4ite.Perlata se dvigi svobodno zaedno s plyvkata,i vinagi e sled neq.
Sajalqva,4e ne pi6a na kirilica,ama ne sam v ka6ti,a v edna kofti zala.[/list]

Публикувано на: Чет Окт 21, 2004 10:41 pm
от Hristo Yordanov Mladenov
Ne znam no az sum ne6to negativno nastroen kam tiq stoperi i drugite mu tam "kupe6ki" kiriiki ta za tva si polzvam starata tehnologiq sas malko po-debeloto vlakno i nqmam problemi nito kasam nito mi sa promenq dalbo4inata nito ni6to,prosto perfektno!!!NASLUKA!!

Публикувано на: Пет Окт 22, 2004 4:10 pm
от meto
Abe opraviata e v tfa da si polzvash obiknovena pluvka !!! :idea: :lol:

Публикувано на: Пет Окт 22, 2004 6:59 pm
от bobsana
Не може с обикновена плувка винаги. И аз сам си правя с влакно или капрон възлите... както преди 15 години

Публикувано на: Пет Окт 22, 2004 8:03 pm
от Николай Ангелов
bobsana,разбра ли ме за манистата?

Публикувано на: Пет Окт 22, 2004 9:38 pm
от Hristo Yordanov Mladenov
eee obiknovenna pluvka ama ne vinagi e uda4en variant kakto kaza kolegata!!NO VSE PAK SAMORA4NIQ STOP VAZEL E NAI DOBRIQ!!!

Публикувано на: Пет Окт 22, 2004 9:38 pm
от unknown
Abe opraviata e v tfa da si polzvash obiknovena pluvka !!!
Ами ако дълбочината на водоема е 4-5 метра??

Публикувано на: Съб Окт 23, 2004 12:10 pm
от Николай Ангелов
При риболов в затворени водоеми не може да става сравнение между обикновената плувка и ваглера.Гласувам с две ръце за използването на ваглер(независимо фиксирано или подвижно монтиран).