Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Стопери за ваглер
Модератор: sapuna
- bobsana
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Стопери за ваглер
Колеги, до сега ползвах силиконови стопери, а днес купих едни от плетен капрон. Освен възлите има и едни малки продупчени маниста. Извинявам се за невежеството, но някой да ми каже как се монтират тези възли и за какво са тези малки пробити маниста. Преди години сам си правех възлите от по - дебело влакно. Сега силиконовите ми се местят при по -тънко влакно и за това искам да мина пак на тип възел. Моля да ме консултирате, че не намирам по сайтовете такава схема на връзване
значи принципно по отношение на силиконовите стопери, можеш да си подбереш такива за по-тънко влакно.
Общо взето стоперите тип възелче се ползват за пръчки с водачи с по-малък диаметър на водачите (от рода на мач/фидър прътове). Идеята е да мушнеш основното влакно в "сламката", издърпваш възелчето на влакното, след което го хващаш за двата края и го затягаш. След това нанизваш едно манисто на основното и след него следва подвижната плувка/ваглера. Попринцип аз ползвам вирбел с катарамка за да мога бързо да сменям различни видове плувки. Манистото служи данеби случайно да ти премине плувката/вирбела през възелчето. Надявам се че съм бил полезен
Наслука 
Общо взето стоперите тип възелче се ползват за пръчки с водачи с по-малък диаметър на водачите (от рода на мач/фидър прътове). Идеята е да мушнеш основното влакно в "сламката", издърпваш възелчето на влакното, след което го хващаш за двата края и го затягаш. След това нанизваш едно манисто на основното и след него следва подвижната плувка/ваглера. Попринцип аз ползвам вирбел с катарамка за да мога бързо да сменям различни видове плувки. Манистото служи данеби случайно да ти премине плувката/вирбела през възелчето. Надявам се че съм бил полезен

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- bobsana
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря ти френд. Нямаше да я монтирам правилно! А идеята с вирбела много отдавна ми се въртеше в главата, защото като отида и видя, че водата е паднала например, аз започвам едно диво разглобяване за да сложа по-тежък ваглер и се ядосвам дкато гледам другите да хвърлят. Само да те питам при наличие на вирбел слагаш ли манистото? Може би не е необходимо
На слука!
На слука!
ами по-добре го слагай винаги за да нямаш излишни главоболия 

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Stoperi
mda na men tova manisto ne mi minava prez voda4ite,..mn kofti mn kofi,i silikonovija stoper ne pomaga...mn losha rabota
Njakav akal?!!
Njakav akal?!!
- bobsana
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Сега ще споделя мъката си с вас. Купил съм си хубаво потъващо влакно на тубертини май 13 лв и нещо. С тия силиконови стопери си отрових нервите. Не знам как успяват да се закачат и оплитат в пръчката, но от 150м за 10 излета сега не ми се пълни шпулата. Отначало стоперите ми се плъзгаха и непрекъснато ми се менеше дълбочината. Купих скъпи някакви маркови най-малкия размер. Освен че пак се местят се закачат и ми къса при замятане. Не мислете, че причината е в начина ми на замятане. Отчайващото е, че като скъсам отлита и плувка и целия монтаж почва наново, губя време и нерви и такъми. Търсих причина в пръчката, но няма логика като сравнявам водачите с някоя марка струваща 150 лв са същите. Накрая след като не намерих подходяща материя да си правя възлите сам, ползвам готови и съм доволен. Надявам се да спестя на някой колега неприятните изживявания свързани с тези необходими пособия.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Goste,mi nqma kak da ti mine perlata(ili manistoto) prez voda4ite.Ne znam kak si pravi6 montaja,ama tva s perlata ne go razbiram.Prednazna4enieto i e da spira plyvkata da ne minava varhy wazela,izpolzvan za stoper.Samo vazela trqbva da ti minava prez voda4ite.Perlata se dvigi svobodno zaedno s plyvkata,i vinagi e sled neq.
Sajalqva,4e ne pi6a na kirilica,ama ne sam v ka6ti,a v edna kofti zala.[/list]
Sajalqva,4e ne pi6a na kirilica,ama ne sam v ka6ti,a v edna kofti zala.[/list]
-
- новобранец
Ne znam no az sum ne6to negativno nastroen kam tiq stoperi i drugite mu tam "kupe6ki" kiriiki ta za tva si polzvam starata tehnologiq sas malko po-debeloto vlakno i nqmam problemi nito kasam nito mi sa promenq dalbo4inata nito ni6to,prosto perfektno!!!NASLUKA!!
Farlqsh,Vadish,Farlqsh,Vadish,VAdish,Vadish,Vadish.To ot tolkova mogo riba nqma vreme da farlish.!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- новобранец
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка: