Страница 2 от 4

Re: кус-кус

Публикувано на: Пет Дек 11, 2009 10:35 pm
от SUPER MARIO
Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба. :D

Re: кус-кус

Публикувано на: Пет Дек 11, 2009 11:04 pm
от revox
Много ефикасна стръв,особено ако се боядиса в жълто!!!

Re: кус-кус

Публикувано на: Пет Дек 11, 2009 11:56 pm
от Радо Троев
SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Оикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба. :D
За да изсушиш кус-куса го разтели на едно две парчета вестник и след 10-15 минути е готов. Няма да се налага да чакаш цяла нощ да се суши и така :D

Re: кус-кус

Публикувано на: Съб Дек 12, 2009 12:25 am
от SUPER MARIO
Ами аз вечерта за никаде не бързам. :D :D :D

Re: кус-кус

Публикувано на: Съб Дек 12, 2009 2:55 am
от soylediler
SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути.Свалям от котлона, в гевгира и веднага под чешмата да се
промие добре със студена вода.Отделям си 5-6 лъжици за стръв,които растилам да подсъхне в плитка чиния.Останалото количество използвам за подхранка.Обикновено варя кус-куса вечерта преди риболов, така че този,който съм отделил за стръв до сутринта е подсъхнал.
Слагам го в кутия от маргарин и добавям 1-2 лъжици брашно.Затварям с капака и разтръсквам добре за да се разделят зърната.Махам
капака,слагам кутията в микровълновата печка и я връткам около 1 минута.Вадя кутията,слагам отново 1-2 лъжици брашно ,слагам капака
разклащам добре,махам капака и оставям да изстине 10-15 минути.Добавям последна лъжица с брашно,разклащтам добре кутията и
кус-куса е готов.Така приготвения кус-кус става като гума и не пада лесно от куката.
Уф, уморих се от писане.Успех на всички,които утре са за риба. :D
Колега забрави да сложеш капака :D!

Ще пробвам твоята рецепта! Миналата седмица си приготвих един кус-кус, че го варях с подсладители, ароматизатори, оцветители, че олио, после във водка.... Пробвах го на канала на ТЕЦ "Гълъбово" за червеноперка, но май нещо не бях и уцелил мястото, но ме спаси от бибаните (и от друга риба). Малко нагоре по течението спасихме валата на червеи. Не посмях да сложа от моя кус-кус, че не седи на куката :lol: (и от олиото се получават едни следи над водата след захранване - красота :) )

Re: кус-кус

Публикувано на: Съб Дек 12, 2009 9:50 am
от SUPER MARIO
Ako го направиш както трябва,ще останеш доволен.Важно е да улучиш времето на печене в микровълновата печка.То е около 1минута,[зависи от количеството кус-кус]като печката е на максимална степен.

Re: кус-кус

Публикувано на: Съб Дек 12, 2009 11:18 pm
от Иван Златев
колега тая кутия от маргарина не става ли на топка мластмаса в микровълновата на макс мощтност,но щом ти го правиш предполагам че няма проблем.колко пъти повтаряш процедурата със микровълновата,и за какво количество се пуска на 1 мин

Re: кус-кус

Публикувано на: Нед Дек 13, 2009 12:30 am
от SUPER MARIO
Нищо и няма на кутията.Количеството е 5-6 супени лъжици,не повече.Процедурата- един път.
Времето от 1минута е приблизително и зависи от мощноста на микровълновата(моята е 900вата).

Re: кус-кус

Публикувано на: Нед Дек 13, 2009 1:07 pm
от Иван Златев
значи няма да има проблем нашта е 850W :) значи слагам 5-6 лъжици и в микровълновата а капака на кутията слагап ли го докато е вътре че неможах да разбера

Re: кус-кус

Публикувано на: Нед Дек 13, 2009 1:15 pm
от SUPER MARIO
Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе..... :mrgreen: :mrgreen:

Re: кус-кус

Публикувано на: Нед Дек 13, 2009 4:26 pm
от Иван Златев
да да ясно иначе ще има фоерверки за нова година :D :D

Re: кус-кус

Публикувано на: Вто Дек 15, 2009 3:39 pm
от tubusa
полезно са само да доиде лятото отивам за кефал на нишава :drinkers:

Re: кус-кус

Публикувано на: Вто Дек 15, 2009 7:39 pm
от butnik
SUPER MARIO написа:Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе..... :mrgreen: :mrgreen:
язък за варенето,кус куса стана на една безформена кашообразна маса,някакъв базик ще е,добре че не сложих всичкия

Re: кус-кус

Публикувано на: Вто Дек 15, 2009 7:44 pm
от stich
Скоро не съм ползвал.Не го варя!Предишния ден сипвам гореща вода от чешмата в една тенджерка.Слагам кус-куса и захлупвам с капака.На другия ден вече е годен за стръв и захранка.Клан-недоклан :lol:

Re: кус-кус

Публикувано на: Вто Дек 15, 2009 8:11 pm
от SUPER MARIO
butnik написа:
SUPER MARIO написа:Кутията в микровълновата трябва да е без капак.Иначе..... :mrgreen: :mrgreen:
язък за варенето,кус куса стана на една безформена кашообразна маса,някакъв базик ще е,добре че не сложих всичкия
Бутник, не е бъзик бе човек.Нещо си объркал.Подсуши ли кус-куса предварително?Пробваи с по малко количество 3-4 лъжици на
половин минута.Направи няколко опита,като променяш времето в микровълновата между половин и една минута.И кус-куса
трябва задължително да е подсушен.Ако нямаш време да го чакаш,подсуши го със сошуар за коса.И не забравяи брашното,
иначе наистина става на топка.