Страница 2 от 2
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Сря Юни 03, 2009 6:58 am
от krokibg
Значи,малко само съм огелпил нещата.Личинката се пуска за да стане годен зарибител.А за да растът,ги пускаха по-големи/говоря,когато ги пескат за угояване/.Снощи бях на някоя и друга ракия та съм ги оплескал.Така че,в основата си,нещата стоят точно по този начин.Няма как да станат толкова големи1.2 - 1.5кг за няколко месеца,ако не са пуснати на определена големина - 200-250гр !!!
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Чет Юни 04, 2009 2:33 pm
от boris1
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Пон Юни 15, 2009 7:12 pm
от achocarp
Доколкото знам, в Япония е създадено така нареченото КОИ-шаран, използвана е основна храна ориз с добавка на различни треви, както по-горе е написал СНЕГ ориза е зърнена култура и поради този факт всички мирни риби го кльопат. Но трябва да се внимава защото всички знаем колко набъбват зърнат след контакта с вода, та мисалта ми е, че преди дасе внесе във водоема е добре дасе посвари щото да няма после претъпкани риби.
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Сря Юни 17, 2009 11:20 am
от Стефан Добрев
Здравейте и от мен.Отдавна чета форума,но малко съм писал в него.Мога да ви кажа на базата на дългогодишен опит,че оризът,направен на пуканки е най-добрата стръв за летен риболов на каракуда при силно затинено дъно.Играе роля на стръв и на стиропорено топче едновременно.Пробвайте и ще се убедите.Пуканката може и допълнително да се обработи с ароматизатори.
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Пет Юни 19, 2009 7:08 am
от krokibg
Стефан Добрев написа:Здравейте и от мен.Отдавна чета форума,но малко съм писал в него.Мога да ви кажа на базата на дългогодишен опит,че оризът,направен на пуканки е най-добрата стръв за летен риболов на каракуда при силно затинено дъно.Играе роля на стръв и на стиропорено топче едновременно.Пробвайте и ще се убедите.Пуканката може и допълнително да се обработи с ароматизатори.
Само ако може да ни обясниш,как го правиш на пуканки тоя ориз

Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Пет Юни 19, 2009 7:33 am
от Венелин Радушев
Вероятно става нещо като ризона който продаваха по магазините /сега по рядко се намира/. Явно има начин да се прави като пуканка.
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Пет Юни 19, 2009 7:38 am
от krokibg
Венелин Радушев написа:Вероятно става нещо като ризона който продаваха по магазините /сега по рядко се намира/. Явно има начин да се прави като пуканка.
Ами,нали това питам,как точно става на пуканки.Може би си има технология някаква,няма лошо да я научим и ние,ако колегата има желание да я сподели

Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Съб Юни 20, 2009 11:24 am
от В.Стефанов
еми уриз незнам НО като ходя на гости в сливен при бабя и дядо вуичо прави захранка от кус кус подпарен и сух натрошен хляб и с тая захранка ходим за платики в село моктрен
упределено работи !!! за платики на 15-20 метра от брега на дълбочина някъде околу 1.5метра
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Пет Юни 26, 2009 8:38 pm
от Skorpi
Бре Стефанчо оти не казуваш как ги правиш тия пуканки

че от 3 дена жената избега на село

котката роди (тя мъжка бре )стената в кухнята са напука само пустия му ориз не пука бре

Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Съб Юни 27, 2009 6:39 am
от Стефан Добрев
Не мога да кажа как се прави,защото никога не съм си го правил сам.Продаваше се в пакети като царевични пръчици и беше с "жълт" произход.На пакета с малко етикетче пише на български,че са оризови пуканки.Сега намерих и български.Не съм вещ с компютъра и ще дам марка и производител,пък някой колега може да качи снимки.Опаковката е като на големи бисквити,цилиндрична,пуканките са слепени на малки питки,което е и по удобно,защото можеш да си отчупиш парченце от две или три слепени.Търговското им название е "Оризовки",съдържание :натурален ориз и сол.Произведено е от "Евромел" ООД,гр.Горна Оряховица.Купено е от магазин на "Фантастико".Скорпи да взима мистрията и да замазва пукнатините преди да се е върнала жена му.Поздрави и наслука.
Re: Оризът като захранка
Публикувано на: Съб Юни 27, 2009 6:39 pm
от Skorpi
Та ставайки ми интересно за тоя ориз току що разбрах от моя близка че работи към ф-ма Кайрякови (фастъци,ядки ) и такива ми ти работи та те са правили ориз с някаква по специална технология помолих я да погледне за какво точно иде реч и дали може в домашни условия да се правят
