Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Оризът като захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Оризът като захранка
Понеже имам възможност да се снабдя с малко натрошен ориз на много атрактивна цена, интересно ми е дали шарановите риби и по-специално шаран и амур го хапват или нещо във физиологията им не им позволява.
и рибата има душа-бракониера не
Re: Оризът като захранка
Колега това го чувам за първи път,но защо пък не с някакъв аромат 

Най-голямата риба е изпуснатата

Виждал съм оризища,в които се беше завъдил шаран(ловил съм там като малък,на хляб и царевичка),логично е да се мисли,че има достатъчно храна и е благоприятно място за размножаване,но за стръв и захранка да се ползва ориз не съм чувал!Чел съм,че в оризищата в Китай има сериозни екземпляри.Има доста по-опитни колеги,нека те си кажат мнението.
на спагети и макарони съм ловил,но на орис....не
а аз на кашкавал, кубче шунка и не на последно място - домат! но за ориз незнам...marko1 написа:на спагети и макарони съм ловил,но на орис....не
имай предвид че с каквото захранваш това трябва да предложиш и на куката

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
-
- и господ не е толокова добър
Всички зърнени храни са подходящи за захранване.На ориз съм ловил платика и таранки. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Използвали сме т.нар.арапа-фиде !
Не знам точно какъв сорт е ,но зърната са едри и става като варено жито.
Не знам точно какъв сорт е ,но зърната са едри и става като варено жито.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Става зимата за скобар.Храни се с бял червей и варен ориз(малко икономия на бял)
.Скобари се хващат често и на ориза.Все пак белия червеи е по - добрата стръв.

Риболовът не е слука,а наука!
-
- разбира нещата
Павка,казвали са ми че нарочно собствениците пускат в оризищата шаран и каракуда,за да изяждат плевелите и в същото време да торят.Pavkata 1977 написа:Виждал съм оризища,в които се беше завъдил шаран(ловил съм там като малък,на хляб и царевичка),логично е да се мисли,че има достатъчно храна и е благоприятно място за размножаване
А като стръв ставало за платика,но не съм пробвал.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
-
- кандидат преподавател
Ето нещо интересно-дали наистина платиката ще го кльпа във "Въча"?И,колеги,за протокола-в какъв вид трябва да се поднася оризеца ?Щото може да е "пилаф"-мазничък с овнешка мазнина,може да е десертен-с мляко и захар,може да е и сварен "натюр",сал с канела или пък с ванилия ?
-
- ще става разбирач
Много малкото съдържание на протеини и липсата на глутен го правят идеален за изготвянето на летни бойли(след разваряване може да го използваш като основа поради своята лепкавост,без мирис и вкус)с добавка от рибно и костно брашна и кръвен албумин,направи опити и сподели
Поздрави!
ps:внимавай с яицата и работи с ръкавици!!!

Поздрави!
ps:внимавай с яицата и работи с ръкавици!!!
Незнам Ванка,но по времето на АПК-тата едва ли някой ще пуска шаран в оризището,говоря ти 1987-89 година,може и да са попаднали там от напоителния канал...но си имаше шарани около килце.valmet написа:Павка,казвали са ми че нарочно собствениците пускат в оризищата шаран и каракуда,за да изяждат плевелите и в същото време да торят.Pavkata 1977 написа:Виждал съм оризища,в които се беше завъдил шаран(ловил съм там като малък,на хляб и царевичка),логично е да се мисли,че има достатъчно храна и е благоприятно място за размножаване
А като стръв ставало за платика,но не съм пробвал.
- krokibg
- учете се от него
Още в момента,когато се пълнят оризищата с вода,веднага се пускат шаранчета,на личинка или колкото бобчета.В оризищата се въдят милиарди водни организми,които рибите ядат и по този начин почистват.Същевременно растат и хората печелеха и от шарана.Стават до кило и двеста и петстотин,докато дойде времето за жъненето на ориза.Всички мирни риби обичат ориза и го ядат.Друг е въпроса че ако не се приготви правилно,няма как да се задържи на кукичката и пада.Точно поради тази причина,просто не се ползва повсеместно за стръв.Иначе,може да се ароматизира с каквото си искате и е перфектна захранка за алая по реките ни,заедно с кус-куса и други такива.Аз лично съм го ползвал преди години,само за захранка и много рядко съм слягал на кукичката и съм вадил по някоя и друга риба- алай основно

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Любо осветли изцяло въпроса,благодарство!