Страница 2 от 4
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Нед Юли 29, 2012 2:10 pm
от dantho.mihov
ribolovcho написа:Една много проста рецепта-... във мастика.....
Сега се връщам от един платен водоем. И експериментирах с два вида царевица - натурална и обработена с мастика.Повече и по-едри са екземплярите уловени с царевица напоена с мастика. Благодаря ви, че научих нещо ново от вас.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Юли 30, 2012 6:31 am
от antivik
bobo_33333 написа:lishev_64 написа:Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв.

Нещо подобно се опитах да обясня малко по нагоре
Недоразумението се получава от това, че колегата не е уточнил коя царевица иска да ароматизира и овкусява, тази за стръв или тази за захранвене? Та за това аз съм уточнил, че говоря за тази де ще се ползва за стръв, като знам хора де мъкнат по 20-30 кила царевица за захранка, акъла не ми го побира какво количество материал за ароматизиране и овкусаване ще трябва да се ръгне...виж за едно бурканче 200-300грама колкото да качиш на куката/косъма няма проблем(та и аз такъв опит споделям).
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Юли 30, 2012 7:52 am
от С.Върбанов
Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Юли 30, 2012 7:58 am
от antivik
С.Върбанов написа:Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Вто Юли 31, 2012 9:15 pm
от lishev_64
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Вто Юли 31, 2012 10:26 pm
от ralcho
колега ето една рецепта експеримент мои които ме изненада как работи добре за каракуда и шаран царевица от консерв 500гр купуваш кутия ананас и киснеш царевецата във сока от ананас един ден преди риболова ананаса хапваш вече натри водоема съм го пробвал работи добре наслука
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Вто Юли 31, 2012 10:47 pm
от С.Върбанов
Работи защото рибата е просто гладна ! Иначе това не е ароматизиране и всичкия мирис на ананас изчезва с цопването във водата ! Може да провериш това , което ти казвам - просто метни на 20-30м и после извади веднага обратно и помириши царевицата - без да чакаш , а представи си , ако чакаш какво става с аромата ! Царевицата от консерва е мака и отрязана в долния край - затова и каракуди и бабушки веднага я нападат ! Има си начин как се ароматизира царевица и е писано вече - просто трябва да се чете и търси повече !
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Вто Юли 31, 2012 10:53 pm
от ralcho
сигорно си прав ще проверя мерси за мнението дано попадам се на гладна риба
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Сря Авг 01, 2012 9:37 pm
от lishev_64
ralcho написа:колега ето една рецепта експеримент мои които ме изненада как работи добре за каракуда и шаран царевица от консерв 500гр купуваш кутия ананас и киснеш царевецата във сока от ананас един ден преди риболова ананаса хапваш вече натри водоема съм го пробвал работи добре наслука
Здравей колега, като се замисля, / брех, и туй съм го можел/, нали е добре да експериментираме? Ами що ще хапваш ананаса, пък ще ароматизираш царевичката - на цвят те не се различават много - аз бих пробвал на парченце ананас. Мисля, че ще стои много стабилно на куката и ако рибоците харесат аромата - ще имаш страхотен успех!

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Сря Авг 01, 2012 9:49 pm
от ralcho
има логика събота ще пробвам досега го хапвах
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Авг 03, 2012 3:40 pm
от wobler4o
колега пробвай да ароматизираш с ванилия стар трик от тоталитарно време
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Авг 03, 2012 3:53 pm
от bobo_33333
wobler4o написа:колега пробвай да ароматизираш с ванилия стар трик от тоталитарно време
Или шибай в кутията царевица едно степче ягода,става мазало
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Авг 20, 2012 12:15 pm
от svetlinb
Здравейте колеги,
Тази тема ми се стори подходяща да питам къде от София мога да купя 20-30кг, фуражна ронена царевица за захранка. Къде ли не цъках из нета нищо конкретно неможах да открия.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Авг 20, 2012 12:17 pm
от С.Върбанов
Във всеки склад за фуражи има , просто потърси къде има подобен склад и си готов.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Авг 20, 2012 12:30 pm
от GoriLLaz
svetlinb написа:Здравейте колеги,
Тази тема ми се стори подходяща да питам къде от София мога да купя 20-30кг, фуражна ронена царевица за захранка. Къде ли не цъках из нета нищо конкретно неможах да открия.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
На животинския пазар - Подуяне,всяка събота.