Ароматизиране на царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 768
Регистриран на: Вто Мар 24, 2009 9:32 pm
Местоположение: Кърджали

Ароматизиране на царевица

Мнение от gotra »

Колеги купих си царевица и преди поредния риболов на шаран на дъно реших едновременно да я накисна и ароматизирам предварително.Моля за вашите рецепти и начини това да стане.Който има виждане по въпроса моля да го сподели подробно заедно с това и с какъв аромат да бъде!Целия опит който съм замислил естествено ще послужи за захранка и риболов на косъм.Ще се радвам на всяко доказано в боя мнение!Поздрав!!!Ако темата ми се повтаря моля да бъде изтрита!!!!!Мисля че от такива теми и въпроси печелят всички!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 419
Регистриран на: Нед Юли 25, 2010 8:38 pm
Местоположение: Бургас/София
Обратна връзка:

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от GoriLLaz »

Според мен и от моя скромен опит недей да и добавяш аромат, накисни я 1 ден после я свари до пълно омекване и можеш да я оставиш още някой ден във водата в която си я варил за захранка става екстра.Последните ми 2 риболова процедирах така и имах успех за шаранчета и караДутки :P, иначе за стръв си имам с вкус на карамел и банан и отделно накиснати 2 бурканчета царевица вода+степче ягода и малина. :) Ако все пак решиш да я овкусяваш мое мнение е някои сладък аромат.

Успех
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Мнения: 2082
Регистриран на: Чет Сеп 10, 2009 12:19 pm
Местоположение: Някъде по Река Искър
Обратна връзка:

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от ribolovcho »

Една много проста рецепта-... във мастика.....
Изображение
Най добрите са тук
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от dantho.mihov »

Мастика ? Това не бях срещал до сега.Не че не го вярвам, но съм изумен.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7045
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от С.Върбанов »

dantho.mihov написа:Мастика ? Това не бях срещал до сега.Не че не го вярвам, но съм изумен.
Това е рецепта по стара и от дядо ми , а той почина 89'г !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
BorqnaFishing
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 544
Регистриран на: Съб Май 12, 2012 12:03 pm

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от BorqnaFishing »

???Странно,че не си чувал,аромата на анасон е много разпостранен.Много царевици са умирисани с мастика :D :D :D
@batceco:И аз съм шаранджия, та си мисля - Да отидеш на риболов с преспиване и да не пиеш е все едно да си легнеш с проститутка и цялата нощ да спите ;)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3219
Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от bobo_33333 »

GoriLLaz написа:Според мен и от моя скромен опит недей да и добавяш аромат, накисни я 1 ден после я свари до пълно омекване и можеш да я оставиш още някой ден във водата в която си я варил за захранка става екстра.Последните ми 2 риболова процедирах така и имах успех за шаранчета и караДутки :P, иначе за стръв си имам с вкус на карамел и банан и отделно накиснати 2 бурканчета царевица вода+степче ягода и малина. :) Ако все пак решиш да я овкусяваш мое мнение е някои сладък аромат.

Успех
Каракудки ,викаме на такива- педарки и понеже педята ми е голяма,са около 200-300 грама.

На такава стара ,варена царевица се ловят от половинка нагоре,даже и червеноперки или бабушки,не ги различавам много...
Ароматизацията само за тази царевица,която слагам на куката...степче ягода,слагам в царевица(около 1кг)след като е варена един час,свалям от огъня , шибам вътре степчето и оставям така да кисне...
Мастиката си е класика...По принцип рибата е любопитна и налита на всичко по различно от обичайното,за това трябва повече да се експериментира...днеска мастика,утре люти чушки :wink:
Аз там съм пораснал...
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от dantho.mihov »

А пък аз завалията миналата година изхвърлих бурканче царевица закупена от рибарския магазин.На водоема като ми замириса необичайно и реших, че е развалена.А тя вероятно е била овкусена.
Аватар
BorqnaFishing
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 544
Регистриран на: Съб Май 12, 2012 12:03 pm

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от BorqnaFishing »

:D Нищо ще прижалиш 5 лева :)
@batceco:И аз съм шаранджия, та си мисля - Да отидеш на риболов с преспиване и да не пиеш е все едно да си легнеш с проститутка и цялата нощ да спите ;)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3219
Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от bobo_33333 »

BorqnaFishing написа::D Нищо ще прижалиш 5 лева :)
При нас са по 3лв... :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3454
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от antivik »

Аз съм заимствал опит от мастиката. Понеже ароматите по-трудно се поемат във водата, първо си накисвам царевицата да омекне, докът тя кисне шибвам аромата/до сега съм пробвал с канела в спирт/водка, що е неутрална на аромати/, да поеме от ароматизатора. После махам водата от кисненето и заливам с алкохолната микстура. Уточнявам - това го правя само за царевица де ще я ползвам за стръв, що за една кофа захранка бая спирт/водка/трябва да отиде :cry: , ма тук влизат в действие други съображения :wink: :drinkers: . Мисля, че по същия начин могат да се ръгнат и други аромати...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7045
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от С.Върбанов »

Имаш лс :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
BorqnaFishing
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 544
Регистриран на: Съб Май 12, 2012 12:03 pm

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от BorqnaFishing »

bobo_33333 написа:
BorqnaFishing написа::D Нищо ще прижалиш 5 лева :)
При нас са по 3лв... :roll:
Е добре сте вие там :D :D
@batceco:И аз съм шаранджия, та си мисля - Да отидеш на риболов с преспиване и да не пиеш е все едно да си легнеш с проститутка и цялата нощ да спите ;)
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 928
Регистриран на: Сря Май 25, 2011 10:19 pm
Местоположение: Варна

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от lishev_64 »

Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв. :drinkers: :smt039
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3219
Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от bobo_33333 »

lishev_64 написа:Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв. :drinkers: :smt039
:smt023

Нещо подобно се опитах да обясня малко по нагоре
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”