Страница 2 от 2

Re: Как съхранявате рибоците?

Публикувано на: Пон Авг 06, 2012 10:56 am
от riibok
mitko__05 написа: има случаи когато взимам рибите и тогава ги слагам в плетено кошче или торбичка и помежду рибите слагам коприва.Не знам дали помага копривата но така съм чувал от старите рибари и все пак слагам.
Помага,но рибата преди това трябва да се почисти от вътрешностите и хрилете,след което се натъпква с коприва.За период от 3-4 часа върши работа.
Забравих да кажа-рибата не трябва да се мие,просто се почиства и после-копривата!

Re: Как съхранявате рибоците?

Публикувано на: Пон Авг 06, 2012 2:10 pm
от Мунчо
По въпроса комплексно.
1. Присъединявам се към мнението, че кефала не става за ядене. Сега не, че е отвратителен, но все пак по личното ми впечатление, едни хубави пържени картофки го удрят в земята;
2. Съхраняването на рибата винаги е проблематично през топлите сезони. Коприви, бъз, лопен и прочие зеления вършат някаква работа, но не и чудо. При динамичен риболов, дори и в живарник, рибата умира бързо. Мъкненето на бидони, чанти, щайги и прочие риболовна утвар, облицована със строителна изолация и охладителни тела понякога става толкова тежко, досадно и неудобно, че на човек му се приисква да откаже риболова, стига да не е много гладен, или да му е приятно да се разхожда с пчелен кошер на гърба;
3. Не виждам нищо лошо в това, човек да си вземе няколко риби, стига да не подхожда хептен месарската. Аз лично харесвам костурец, едър уклей, каракуда и платичка, черна мренка и си прибирам при удобен повод. Харесвам и пъстърва, но воден от свидливост само я снимам, защото знам как се мъкнат чувалите...
4. Пускането е вътрешен акт на осъзнаване и разбиране, а не натрапване и поза. Именно агресивно пропагандиране на тази иначе хубава идея е най-големия й враг. За рибата, разбира се, е най-добре при всяко положение да бъде пусната, но както казах, има нива в развитието си, до които човек трябва да стигне сам. Пък и всички знаем поговорката "Прекален светец и Богу не е драг"...
5. Колегата Риболовчо не го коментирам - той така и не разбра защо човек понякога трябва да ползва тънко влакно; :D

Re: Как съхранявате рибоците?

Публикувано на: Пон Авг 06, 2012 2:23 pm
от antivik
Мунчо написа:По въпроса комплексно.
1. Присъединявам се към мнението, че кефала не става за ядене. Сега не, че е отвратителен, но все пак по личното ми мнение, едни хубави пържени картофки го удрят в земята;
2. Съхраняването на рибата винаги е проблематично през топлите сезони. Коприви, бъз, лопен и прочие зеления вършат някаква работа, но не и чудо. При динамичен риболов, дори и в живарник, рибата умира бързо. Мъкненето на бидони, чанти и прочие риболовна утвар, облицована със строителна изолация и охладителни тела понякога става толкова тежко, досадно и неудобно, че на човек му се приисква да откаже риболова, стига да не е много гладен;
3. Не виждам нищо лошо в това, човек да си вземе няколко риби, стига да не подхожда хептен месарската. Аз лично харесвам костурец, едър уклей, каракуда и платичка, черна мренка и си прибирам при удобен повод. Харесвам и пъстърва, но воден от свидливост само я снимам, защото знам как се мъкнат чувалите...
4. Пускането е вътрешен акт на осъзнаване и разбиране, а не натрапване и поза. Именно агресивно пропагандиране на тази иначе хубава идея е най-големия й враг. За рибата, разбира се, е най-добре при всяко положение да бъде пусната, но както казах, има нива в развитието си, до които човек трябва да стигне сам. Пък и всички знаем поговорката "Прекален светец и Богу не е драг"...
5. Колегата Риболовчо не го коментирам - той така и не разбра защо човек понякога трябва да ползва тънко влакно; :D
:smt023 :supz:

Re: Как съхранявате рибоците?

Публикувано на: Пон Авг 06, 2012 4:34 pm
от bobo_33333
Мунчо написа:По въпроса комплексно.
1. Присъединявам се към мнението, че кефала не става за ядене. Сега не, че е отвратителен, но все пак по личното ми впечатление, едни хубави пържени картофки го удрят в земята;
2. Съхраняването на рибата винаги е проблематично през топлите сезони. Коприви, бъз, лопен и прочие зеления вършат някаква работа, но не и чудо. При динамичен риболов, дори и в живарник, рибата умира бързо. Мъкненето на бидони, чанти, щайги и прочие риболовна утвар, облицована със строителна изолация и охладителни тела понякога става толкова тежко, досадно и неудобно, че на човек му се приисква да откаже риболова, стига да не е много гладен, или да му е приятно да се разхожда с пчелен кошер на гърба;
3. Не виждам нищо лошо в това, човек да си вземе няколко риби, стига да не подхожда хептен месарската. Аз лично харесвам костурец, едър уклей, каракуда и платичка, черна мренка и си прибирам при удобен повод. Харесвам и пъстърва, но воден от свидливост само я снимам, защото знам как се мъкнат чувалите...
4. Пускането е вътрешен акт на осъзнаване и разбиране, а не натрапване и поза. Именно агресивно пропагандиране на тази иначе хубава идея е най-големия й враг. За рибата, разбира се, е най-добре при всяко положение да бъде пусната, но както казах, има нива в развитието си, до които човек трябва да стигне сам. Пък и всички знаем поговорката "Прекален светец и Богу не е драг"...
5. Колегата Риболовчо не го коментирам - той така и не разбра защо човек понякога трябва да ползва тънко влакно; :D
Тука съм съгласен,че кафала не става сега за ядене и че е отвратителен,зимата е хем по клъст,хем по чист,ама колегата не е казал конкретно дали ша зима кефал за ядене,там по тези реки и баластиери има костурец и щуки :wink:

Мунчо виж за едрия уклей ,не съм съгласен,костелива работа,рагу като скобар,трябва да се цепи през гърбът :lol: говоря за риби 20-22см,
виж дребния си е класика :drinkers:

Re: Как съхранявате рибоците?

Публикувано на: Сря Авг 08, 2012 6:06 am
от antivik
Те ви малко акъл по темата, но е старичък, книгата е от 1974 година.
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Как съхранявате рибоците?

Публикувано на: Сря Авг 08, 2012 9:50 am
от tedo43
Незнам за Вас ,но аз вземам малко сезал и един от онези телените живарници. Връзвам го около кръста и си обикалям реките :Д