Страница 3 от 4

Re: кус-кус

Публикувано на: Вто Дек 15, 2009 9:14 pm
от butnik
може,но аз си го правя по мок начин и не пада от куката,а днес колега от форума ми даде кус-кус със страшно ярък червен цвят.а по нашата река червеното е на мода :wink:

Re: кус-кус

Публикувано на: Вто Дек 15, 2009 10:24 pm
от SUPER MARIO
Направих една доза набързо. :D Готовия кус кус трябва да изглежда така...Изображение

Re: кус-кус

Публикувано на: Чет Дек 17, 2009 6:00 pm
от Иван Златев
колега и аз пробвах да видя какво ще стане,но без да го пускам в микровълновата.Оставих го да се свари за около 4-5 мин. после го поставих на няколко пласта домакинска попивателна хартия изчаках малко да поеме влагата и го посибах обилно с брашно няколко пъти и наистина стана като силиконово топче :wink: но май варенето му беше доста защото някой зърна станаха на каша за другия път ще знам за около 3-4 мин

Re: кус-кус

Публикувано на: Сря Яну 06, 2010 12:14 pm
от slivnalia
SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути........
Пробвах рецептата, при мен се получи чудесен резултат :wink:
Само бих добавил че е важно за да не става на топки кук-куса ,да се слага брашно според количеството кус-кус ,колкото повече, толкова повече :D
И друго да има достатъчно място в кутийката за да се разбърка добре.

Re: кус-кус

Публикувано на: Сря Яну 06, 2010 2:03 pm
от simo72
Ако искате да не ви лепи, и да не става на топка трябва още при завирането на водата да се сложи 2 супени лъжици сол, и две супени лъжици олио. Чак тогава се слага кус куса, и се вари с бъркане 6-7мин. После задължително пресичане със студена вода и в хладилника.

Re: кус-кус

Публикувано на: Сря Яну 06, 2010 6:36 pm
от SUPER MARIO
slivnalia написа:
SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути........
Пробвах рецептата, при мен се получи чудесен резултат :wink:
Само бих добавил че е важно за да не става на топки кук-куса ,да се слага брашно според количеството кус-кус ,колкото повече, толкова повече :D
И друго да има достатъчно място в кутийката за да се разбърка добре.
Точно така.Усетил си тънкоста.

Re: кус-кус

Публикувано на: Сря Яну 06, 2010 7:16 pm
от sploty
за какви риби става за стръв?

Re: кус-кус

Публикувано на: Сря Яну 06, 2010 8:14 pm
от simo72
sploty написа:за какви риби става за стръв?
Шаран, каракуда,перка,уклей,кефал,алай,карабалък

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 2:37 am
от SONY
От скоро един приятел даде идеята да използваме и цветен кус-кус,боядисан с боя за сладкиши.Червения най-вече,даде резултат при алая и уклея.Някой друг да е пробвал и да има наблюдения относно риболова с цветен кус-кус?

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 12:26 pm
от simo72
SONY написа:От скоро един приятел даде идеята да използваме и цветен кус-кус,боядисан с боя за сладкиши.Червения най-вече,даде резултат при алая и уклея.Някой друг да е пробвал и да има наблюдения относно риболова с цветен кус-кус?
Аз почти винаги го боядисвам . За кефал и алай най- добре работи жълтия. За карабалък- червен и жълт. много често алайя дава много добре на зелен.Хубаво е когото захранваш да ги смасиш тези цветове, но задължително да има и чисто бял. После пробваш с различните цветов, и виждаш кой е най-резултатен. Този метод работи най-вече на непознати места, или при капризни риби. Можеш да пробваш за стръв и мъниста в съответните цветове, особенно на по- бърза вода. Дано да съм бил полезен!!!

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 5:52 pm
от SUPER MARIO
Как боядисвате кус- куса,при варенето или след това?

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 6:01 pm
от Златев
А става ли да се боядиса със степче? Хем и аромат ще има :roll:
И понеже никога не съм го ползвал за стръв - колко зрънца слагате на куката, N16 например :roll: :oops: :roll:

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 8:12 pm
от revox
Аз слагам една лъжица свинска бяла мас и една лъжица захар във водата.Така става хем бял и пухкав,хем жилав.След като мине под студената вода и ситото, го слагам в пликче и срезвам долу ъглите.Закачам го на батерията на мивката и цяла нощ се цеди.На другия ден е бял,разделен и жилав.
п.п вари се докато в средата на зърното остане една люспа сурово

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 11, 2010 9:14 pm
от simo72
SUPER MARIO написа:Как боядисвате кус- куса,при варенето или след това?
След това.

Re: кус-кус

Публикувано на: Пон Яну 18, 2010 6:56 pm
от deso_bg
Здравейте колеги,
Да попитам , че ми стана интересно,тази боя за сладкиши от къде се купува ? :oops:
И как става боядисването, заедно с брашното или се слага само боя без брашно ?