Страница 3 от 4
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Авг 20, 2012 5:48 pm
от nemalabavo
Някой да е пробвал за стръв бяло грозде? Има сортове с хубави твърди зърна,струва ми се,че ще стои добре на куката,а също и на косъм....
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Вто Авг 21, 2012 10:05 am
от antivik
nemalabavo написа:Някой да е пробвал за стръв бяло грозде? Има сортове с хубави твърди зърна,струва ми се,че ще стои добре на куката,а също и на косъм....
Не съм сигурен при яко замятане дали няма да пада от куката или косъма, кога е на разпъване може и да стане.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Съб Сеп 01, 2012 7:47 pm
от koko6oko
От няколко години ходя редовно само за шарани,единствено на диви водоеми и не само в БГ.Увкосяване какво ли не съм правил,успехи променливи.. за мен най доброто е газ за горене

едно ,че при наличие на раци доста им намаля апетита,друго засилва същия на мустакатия.В бурканче слагам вода и газ, с леко подварена царевица и прави чудеса

Надявам се ,че всеки хванат шаран по този начин ще бъде върнат обратно.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 4:18 pm
от gogo_t
Поздрави за темата страхотна ее

търсих същата за домашна захранка в смисъл кой как я прави и прочие но не можах да намеря, както и да е това е друго

понеже ми писна да ходя по рибарските магазини и да оставям маса пари за захранки и стръв та си мислех варианти направи си сам

много добри идеи поздрави отново

аз си мислех 1 да се попари било царевица или жито да поседи едно две денонощия и след това във две три борканчета да се отдели малко след това да се ароматизира всяка с различен аромат видях много добри идеи с степчето примерно не го знаех

чудя се обаче ако примерно в борканчето сложа 2 3 или 4 ванилии или две три лъжици мед разтворена в топла вода и сипана в боркана няма ли да се получи добър резултат.ако някой има идея или е пробвал да каже мнение благодаря и наслука

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 5:13 pm
от antivik
gogo_t написа:Поздрави за темата страхотна ее

търсих същата за домашна захранка в смисъл кой как я прави и прочие но не можах да намеря, както и да е това е друго

понеже ми писна да ходя по рибарските магазини и да оставям маса пари за захранки и стръв та си мислех варианти направи си сам

много добри идеи поздрави отново

аз си мислех 1 да се попари било царевица или жито да поседи едно две денонощия и след това във две три борканчета да се отдели малко след това да се ароматизира всяка с различен аромат видях много добри идеи с степчето примерно не го знаех

чудя се обаче ако примерно в борканчето сложа 2 3 или 4 ванилии или
две три лъжици мед разтворена в топла вода и сипана в боркана няма ли да се получи добър резултат.ако някой има идея или е пробвал да каже мнение благодаря и наслука

Ако не е голямо количество царевицата, направо я омешай с меда и я остави да престой, водата само ще смарангяса положението-ще разреди сладостта и аромата на медът.

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 5:20 pm
от С.Върбанов
Не използвайте вода , а атрактант

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 7:05 pm
от gogo_t
Значи колеги казвате че съм на прав път и така както аз го мисля може да се получи работата

с медът добре но какво мислите за ванилията тя как би станала без вода при нея няма как. и другото каква царевица ще е най добре да се използва тоест такава от консерва до колкото четох не добре да се офкосява защото е рязана от долу и не може да задържи аромата както трябва прав ли съм тук или бъркам нещо.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 7:14 pm
от С.Върбанов
Грешиш - точно тя поема повече и задържа повече ! Замрази я с атрактанта после я размрази и после пак я замрази и на риболова искам да ми кажеш колко време ще държи аромата във водата ? Да не го правиш на някоя въдица просто пусни пред теб 2-3 зрънца за проба и ги вади по различно време !
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 8:01 pm
от gogo_t
Сега стана малко по ясно благодаря

тези дни ще ходя на едно арендаторско водоемче и смятам да попаря 1 или 2-ва килограма жито с царевица да постоят известно време в водата и след това да да напълня пет борканчета с тази смес и да ги овкося с все възможни неща мед,степ,ванилия(никой не даде мнение за ванилията ),канела,какао смятам и него да пробвам и друго каквото се сетя ще го направя по начина който каза колегата С.Върбанов ще пробвам с консервирана и цяла ронена царевица за да видим какво ще стане

всички знаем че купената от магазина ароматизирана царевица е цяла тоест не е рязана от долу,тоест смятам че така ще има по голям ефект но ще пробвам сякак

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Окт 12, 2012 5:31 am
от antivik
За канелата прегледай някой от първите ми постове тук и недей да вариш царевицата от консерви, тя си е варена фабрично, рискуваш да я направиш на пюре и да става само за захранка

.
Сал де вече навлизаме в сезон де рибата почва да избягва силните миризми, та това омирисване и овкусяване ще го ползваш чак догодина-лятото

.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Чет Дек 13, 2012 5:09 pm
от msotiroff
Колеги, а какво ще кажете за ароматизиране с плодова бира?!
Имам известно количество бракувана такава с вкус на лимон и с вкус на грейпфрут... Досега съм затварял царевица в пластмасови шишета с обикновена, класическа бира и я чакам да набъбне месец-два преди да я ползвам...
Така или иначе имам бирата и ще пробвам, но дали мирис на лимон и греипфрут може да съблазни "мустакатия"?!
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пон Ное 18, 2013 8:14 pm
от grozevm
Колеги, гледам замряла темата. Един дедо ми каза за счукани скилидки чесън (стар, обелен) и омешан с леко сварена царевица. Този бъркоч го ползвал за стръв, а вкиснала за захранка. Какво мислите за "чесновата" царевичка?
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Вто Ное 19, 2013 7:04 pm
от batceco
Познавам, колеги шаранджий които си ароматизират царевицата на чесън (само че с ароматизатор не с натурален чесън), и си ловят риби на този аромат, като става въпрос за държавните гьолове

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Сря Ное 20, 2013 1:20 am
от Димитър Чаушев
grozevm написа:Колеги, гледам замряла темата. Един дедо ми каза за счукани скилидки чесън (стар, обелен) и омешан с леко сварена царевица. Този бъркоч го ползвал за стръв, а вкиснала за захранка. Какво мислите за "чесновата" царевичка?
Не те е излъгал ! Но трябва да е малко по топло ,сега се застуди и .... не знам може пък и сега да си я рупа.... пробвай !
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Сря Ное 20, 2013 10:07 am
от grozevm
Става дума за яз. Овчарица - топлото. Там хората казват, че рибата се храни активно целогодишно заради по-топлата вода. От бая време се каня да го посетя тоя язовир, понеже от много време не съм ходил, а последния път бях хлапе и ловях само чудовищни каракуди. Ако има още някой трик, който искате да ми споделите ще бъда много доволен. Ще играя за всичко - за сомчета с жива рибка, на косъм с царевичка (амури и шарани) и за толстолоб - хранилка с тапа.