Страница 1 от 1

Яица в захранка

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 8:37 am
от камен
Предварително подчертавам-че не става въпрос за протеинови топчета.Някой пробвал ли е да ги използва вместо вода,за объркване на захранката с тях?

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 9:12 am
от nicki4
да става идеално за шаран.

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 2:05 pm
от vladoto
Хляб,жълтък и олио и хубаво месене.Ако има нужда и малко вода.За скобар го правя.Ама и другите риби си го хапват.

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 2:16 pm
от Dedy
vladoto написа:Хляб,жълтък и олио и хубаво месене.Ако има нужда и малко вода.За скобар го правя.Ама и другите риби си го хапват.
:idea: :idea: :idea: :idea:

Все пак, идеята на захранката не е да угоява рибата. Затова смятам, че подобна захранка (или стръв) би могла да се ползва от шаранджиите. При риболов на плувка, употребата на яйца в храната, би я направила прекалено стегната, дори за река.

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 3:12 pm
от jordan_fena
Абсолютно съм съгласен с мнението на Dedy. Правил съм такава единствена при целенасочен риболов на шаран!

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 4:56 pm
от Livo
Към купешките ли слагате яйцата или ако си правите ваши у дома? Само жълтък ли слагате или цялото яйце? За шаран питам специално.

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 5:01 pm
от камен
Livo написа:Към купешките ли слагате яйцата или ако си правите ваши у дома? Само жълтък ли слагате или цялото яйце? За шаран питам специално.
И към купените от магазина и собствено прозвоство.Аз лично слагам цялото яйце.

Публикувано на: Вто Фев 12, 2008 11:04 pm
от ribarq
няма значение дали си купувате захранката или си я правите сами , аз лично повечето пъти слагам яйца(или добавка-към захр.) ,не само за по стегната захранка,като добавим и малко сланчогледов шрот и някакъв подсладител към захранката ,става много атрактивно за рибите :) не само за шарана!
и помнете ,че каквото и да слагате в захранките трябва да е в умерени количества :D :D :D

П.С. и вместо да се цапате в магазините има специални добавки-на прах който вършат същата работа като яйцето :D :D :D

Публикувано на: Сря Фев 13, 2008 6:34 am
от butnik
Ами като е по-стегната тя и по-бавно започва да работи,какъв е смисъла от яйцето .Захранката е необходимо при падането на дъното да работи,да се разпада да образува облак отделят се някои елементи

Публикувано на: Сря Фев 13, 2008 8:04 am
от камен
butnik написа:Ами като е по-стегната тя и по-бавно започва да работи,какъв е смисъла от яйцето .Захранката е необходимо при падането на дъното да работи,да се разпада да образува облак отделят се някои елементи
Ето затова пуснах темата,защото ми стана интересно-как при положение че във водата тая смес се разтваря много по бавно от тая която е разбъркана с вода,а успехи има.И другото-тая смес с яйце я използвам само пролетно време когато водата е сравнително студена все още.

Re: Яица в захранка

Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 5:13 pm
от georgi_gopata
какво е съотношението

Re: Яица в захранка

Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 5:45 pm
от камен
Ами да полепне по фидер оловото,но да не е толкова стегната че да не може да се разтвори във водата.Общо взето я правя на око.

Re: Яица в захранка

Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 7:57 pm
от georgi_gopata
а за 1кг кюспе колко яйца требват примерно.

Re: Яица в захранка

Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 8:04 pm
от майсторчето страхил
Като бях 8-9 годишен че и по късно месехме хляб,кюспе и жълтък но не за хранилка ,а ловяхме директно със сместа на куката.Когато е добре умесено скачаше като гумено топче нагоре.През 70-те това беше еквивалент на днешните протеинови топчета.За хранилка пак същата смес но се добавяше и захар плюс вкисната мая за хляб , от захарта става по ронлива.Сега се сещам за това че нее толкова лошо да пробвам тази забравена рецепта в комбинация с някоя модерна захранка.Количеството може да определиш като на едно яйце сипваш по малко от сухата смес докато получиш нужната гъстота и след това умножаваш по броя яйца.