Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Яица в захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Яица в захранка
Предварително подчертавам-че не става въпрос за протеинови топчета.Някой пробвал ли е да ги използва вместо вода,за объркване на захранката с тях?
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
vladoto написа:Хляб,жълтък и олио и хубаво месене.Ако има нужда и малко вода.За скобар го правя.Ама и другите риби си го хапват.

Все пак, идеята на захранката не е да угоява рибата. Затова смятам, че подобна захранка (или стръв) би могла да се ползва от шаранджиите. При риболов на плувка, употребата на яйца в храната, би я направила прекалено стегната, дори за река.
-
- вече хвърля и на тежко
- ribarq
- сериозен играч
няма значение дали си купувате захранката или си я правите сами , аз лично повечето пъти слагам яйца(или добавка-към захр.) ,не само за по стегната захранка,като добавим и малко сланчогледов шрот и някакъв подсладител към захранката ,става много атрактивно за рибите
не само за шарана!
и помнете ,че каквото и да слагате в захранките трябва да е в умерени количества

П.С. и вместо да се цапате в магазините има специални добавки-на прах който вършат същата работа като яйцето

и помнете ,че каквото и да слагате в захранките трябва да е в умерени количества

П.С. и вместо да се цапате в магазините има специални добавки-на прах който вършат същата работа като яйцето

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето затова пуснах темата,защото ми стана интересно-как при положение че във водата тая смес се разтваря много по бавно от тая която е разбъркана с вода,а успехи има.И другото-тая смес с яйце я използвам само пролетно време когато водата е сравнително студена все още.butnik написа:Ами като е по-стегната тя и по-бавно започва да работи,какъв е смисъла от яйцето .Захранката е необходимо при падането на дъното да работи,да се разпада да образува облак отделят се някои елементи
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Яица в захранка
Ами да полепне по фидер оловото,но да не е толкова стегната че да не може да се разтвори във водата.Общо взето я правя на око.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Re: Яица в захранка
Като бях 8-9 годишен че и по късно месехме хляб,кюспе и жълтък но не за хранилка ,а ловяхме директно със сместа на куката.Когато е добре умесено скачаше като гумено топче нагоре.През 70-те това беше еквивалент на днешните протеинови топчета.За хранилка пак същата смес но се добавяше и захар плюс вкисната мая за хляб , от захарта става по ронлива.Сега се сещам за това че нее толкова лошо да пробвам тази забравена рецепта в комбинация с някоя модерна захранка.Количеството може да определиш като на едно яйце сипваш по малко от сухата смес докато получиш нужната гъстота и след това умножаваш по броя яйца.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ