Страница 1 от 1

Има ли рибари тук които разбират от химия и маринати?

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 3:47 pm
от grizmin
Питам защото след като има вариант да продават маринован червей(морски)
защо и ние да не можем да си мариноваме,а само ръсим пари,дето ако жените
разберат колко струва бурканчето, живи са ни одрали. Та в КАКВО,мамка му
ги мариноват, че ми е чудно.едва ли е формалин. или калиев сорбат.може би ги варят "за капачка"???
В алкохол????
Мастичка??? (ако са в мастика,мога да ги ям и аз) :drinkers:
ако искате да помислим, че ей го каде е лятото,сега е момента да направим бурканите. :idea: :idea: :idea:

Re: Има ли рибари тук които разбират от химия и маринати?

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 4:00 pm
от БОВСКИЯТ КОРМОРАН
колега ,опитай един и ще разбереш :smt118 :smt118

Re: Има ли рибари тук които разбират от химия и маринати?

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 4:08 pm
от grizmin
опитах лятото,никакъв вкус на маринатата не усетих.
поне на алкохол-НЕ :(

Re: Има ли рибари тук които разбират от химия и маринати?

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 4:45 pm
от чуруликпенчо
Мисля,че в една от темите за холандския червей,колегата Краси 7650 обясняваше как маринова морския червей. Поразрови се там,мисля че ще изскочи нещо полезно по въпроса.

Re: Има ли рибари тук които разбират от химия и маринати?

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 8:33 pm
от VGS
Ето от тук може да си избереш някой консервант :)

http://www.chm.bris.ac.uk/webprojects20 ... atives.htm

след това става и за консумация и от хора евентоално :)
ако не мислиш да се мезиш с червейчета може да сложиш и повече
това за сега
може и да се комбинират Е-тата

по точно може да пробваш със:
E211 Sodium benzoate
E214 Ethyl para-hydroxybenzoate
E220 Sulphur dioxide
E239 Hexamethylene tetramine, Hexamine
и още някои други

Re: Има ли рибари тук които разбират от химия и маринати?

Публикувано на: Чет Фев 28, 2008 11:47 pm
от grizmin
поклон пред знанието,БЛАГОДАРЯ :prayer: :prayer: :prayer: :D :D :D
Да си луд не само помага, то си е призвание,но да си наясно с науката е +