Страница 1 от 2

Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 7:37 am
от georgi_gopata
здравейте колеги!искам да попитам ако ароматизирам царевицата си с Мед колко време ще се запази вкусът и във водата?

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 7:56 am
от kapsula
Зависи дали ароматизираш с истински мед или есенция.И в двата случая рибата ще усети аромата.

Ако мислиш че ще ти е трудно или няма да стане както трябва си купи готова ароматизирана царевичка :D

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 8:12 am
от georgi_gopata
колега, няма да ми е трудно, но попитах колко време ще се запази аромата :oops: ще я ароматизирам с есенция!

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 8:27 am
от georgi_gopata
:oops: :oops: а нали може да ароматизирам суха царевица за захранка а за стръв да сваря и да ароматизирам нея! :? :oops:

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 8:54 am
от kapsula
когато правя нещо такова царевицата която ще ползвам за стръв е малко по-силно ароматизирана от тази за захранка.

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 9:12 am
от georgi_gopata
а колко време аромата ще се задържи във водата?

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 10:26 am
от kapsula
колега, едва ли някой може да ти отговори на този въпрос със сигурност. при всички положения аромата ще изкара няколко часа. пък и нали въдиците трябва да се прехвърлят от време на време.

р.s. голям диалог ударихме :lol: НАСЛУКА

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 10:40 am
от georgi_gopata
р.s. голям диалог ударихме :lol: НАСЛУКА[/quote]

:smt023
:prayer:

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 11:05 am
от Бачо Илия
georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?
Вариш стара царевица , оцеждаш я я гевгир , слагаш я в найлонова торба , сипваш в торбата необходимото количество течен ароматизатор, разбъркваш добре и я слагаш във ФРИЗЕР. При дълбокото замразяване царевицата отделя голяма част от поетата при варенето вода. После при размразяването я поема обратно , обаче вече с ароматизатора. Не знам по-добър начин за максимално проникване на ароматизатора в царевицата (става въпрос за варена стара царевица за захранка и стръв) 8)

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Нед Май 11, 2008 7:07 pm
от Nikolay ( Dobrich )
IDA написа:
georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?
сложи малко олио, така аромата се излъчва по-дълго във водата

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Сря Май 21, 2008 4:46 pm
от rikosheth
georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?
Ами зависи от ВОДАТА във водоема, естеството на дъното и много други особеностои конкретни за различните водоеми та за това трудно някой ще ти каже колко точно!

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Сря Май 21, 2008 5:46 pm
от GODzillata
Слагай ароматизатор по време на варенето на царевицата - кеф ти пакетчета ванилия, кеф ти мед и т.н.

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Съб Май 24, 2008 9:36 pm
от BERG
georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?
От половин до един час (зависи от водата и температурата), след това я вадиш и пробваш на вкус и мирис :wink:
Следващия път ще знаеш колко да я държиш във водата :)

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Сря Юли 23, 2008 6:00 pm
от Ванкича_Бс
Незнам колко ще се задържи но мога да те посаветвам да не я държиш за една седмица в кащи щтото ще мохляса. 8)

Re: Царевица + Мед

Публикувано на: Сря Юли 23, 2008 8:43 pm
от Моряка
Някъде бях писал за Царевица и мед.Както знаете меда трайност няма и е един вид консервант.Млечна царевица държана в мед (в хладилника)попива меда и се втвърдява постепенно,същевременно се ароматизира с него и силата на аромата се задържа .Колкото повече се изсушава,толкова по-дълго ще мирише във воден разтвор.Обяснението няма да е точно ,но както сушените плодове концентрират аромат и витамини.Дългото попиване е равно на по-дълго излъчване,според мен.Неудобството е ,че тази година правиш,адругата ползваш.