Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Царевица + Мед
Модератор: Paublo_Eskobar
Царевица + Мед
здравейте колеги!искам да попитам ако ароматизирам царевицата си с Мед колко време ще се запази вкусът и във водата?
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 217
- Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 5:15 pm
- Местоположение: Димитровград
Re: Царевица + Мед
Зависи дали ароматизираш с истински мед или есенция.И в двата случая рибата ще усети аромата.
Ако мислиш че ще ти е трудно или няма да стане както трябва си купи готова ароматизирана царевичка
Ако мислиш че ще ти е трудно или няма да стане както трябва си купи готова ароматизирана царевичка

Re: Царевица + Мед
колега, няма да ми е трудно, но попитах колко време ще се запази аромата
ще я ароматизирам с есенция!

Re: Царевица + Мед




- kapsula
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 217
- Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 5:15 pm
- Местоположение: Димитровград
Re: Царевица + Мед
когато правя нещо такова царевицата която ще ползвам за стръв е малко по-силно ароматизирана от тази за захранка.
Re: Царевица + Мед
а колко време аромата ще се задържи във водата?
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 217
- Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 5:15 pm
- Местоположение: Димитровград
Re: Царевица + Мед
колега, едва ли някой може да ти отговори на този въпрос със сигурност. при всички положения аромата ще изкара няколко часа. пък и нали въдиците трябва да се прехвърлят от време на време.
р.s. голям диалог ударихме
НАСЛУКА
р.s. голям диалог ударихме

-
- учете се от него
- Мнения: 7322
- Регистриран на: Сря Дек 26, 2007 9:20 pm
- Местоположение: гр. Карлово
Re: Царевица + Мед
Вариш стара царевица , оцеждаш я я гевгир , слагаш я в найлонова торба , сипваш в торбата необходимото количество течен ароматизатор, разбъркваш добре и я слагаш във ФРИЗЕР. При дълбокото замразяване царевицата отделя голяма част от поетата при варенето вода. После при размразяването я поема обратно , обаче вече с ароматизатора. Не знам по-добър начин за максимално проникване на ароматизатора в царевицата (става въпрос за варена стара царевица за захранка и стръв)georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
- Мнения: 351
- Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 10:57 pm
- Местоположение: Добрич
Re: Царевица + Мед
сложи малко олио, така аромата се излъчва по-дълго във водатаIDA написа:georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?
-
- разбира нещата
- Мнения: 883
- Регистриран на: Пет Сеп 15, 2006 12:29 pm
- Местоположение: Varna
- Обратна връзка:
Re: Царевица + Мед
Ами зависи от ВОДАТА във водоема, естеството на дъното и много други особеностои конкретни за различните водоеми та за това трудно някой ще ти каже колко точно!georgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Царевица + Мед
Слагай ароматизатор по време на варенето на царевицата - кеф ти пакетчета ванилия, кеф ти мед и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Царевица + Мед
От половин до един час (зависи от водата и температурата), след това я вадиш и пробваш на вкус и мирисgeorgi_gopata написа:а колко време аромата ще се задържи във водата?

Следващия път ще знаеш колко да я държиш във водата





- Ванкича_Бс
- новобранец
- Мнения: 52
- Регистриран на: Сря Юли 23, 2008 4:43 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Царевица + Мед
Незнам колко ще се задържи но мога да те посаветвам да не я държиш за една седмица в кащи щтото ще мохляса. 

- Моряка
- кандидат преподавател
- Мнения: 2969
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 8:06 pm
- Местоположение: Иван Димитров-Варна
Re: Царевица + Мед
Някъде бях писал за Царевица и мед.Както знаете меда трайност няма и е един вид консервант.Млечна царевица държана в мед (в хладилника)попива меда и се втвърдява постепенно,същевременно се ароматизира с него и силата на аромата се задържа .Колкото повече се изсушава,толкова по-дълго ще мирише във воден разтвор.Обяснението няма да е точно ,но както сушените плодове концентрират аромат и витамини.Дългото попиване е равно на по-дълго излъчване,според мен.Неудобството е ,че тази година правиш,адругата ползваш.
А сега де? 
