Страница 1 от 1
каква захранка да закачам на прожината
Публикувано на: Чет Ное 03, 2005 11:10 pm
от doko
hora kagete kvo se slaga na prujinata kazaha mi da slagam hlqb nakisnat v voda i nekvi smeski ma ko po to4no. kagete nqkoi i drug 4alum za golemi 6arani

Публикувано на: Пет Ное 04, 2005 9:04 am
от Advokat
Веднага ще ти кажат някои форумци, че с пружина е стара, тъпа работа и т.н. Истината е, че върши работа - но не с хляб - защото ако не е добре омесен с вода (тип тесто), ще падне, ако е омесен - няма кой-знае колко да подмами рибата, ще си седи на пружината и толкоз. Трябва с нещо по-ароматно, например козунак, но най-добре е качамак, смесен с кюспе или купешка захранка - достатъчно жилаво, за да се задържи при замятането и същевременно достатъчно рехаво, за да се разкисне във водата и да подейства като захранка и да подмами рибата. На една от куките на пружината задължително сложи друга стръв - царевица, червей, топче "на косъм" или др. Само пружината рядко върши работа, целта й е да действа като "хранилка", а не като стръв.
Публикувано на: Пет Ное 04, 2005 2:09 pm
от indicator
Аве колега аз винаги като ходя на язовир си вземам "MAZSAT"N2!!
Винаги ми е вършил много добра работа.Освен за захранка е и много добър и за стръв.Пробваи ама ме послушаи,наи-добре си вземи втори номер защото номер 1 пада много бързо,а номер 3 няма падане и е много твърд.
___________________
Хвърляш вадиш,вадиш,вадиш,вадиш нямаш време да хвърлиш!!!.
Публикувано на: Пет Ное 04, 2005 2:17 pm
от indicator
А и адвоката е прав много се вади на качамак.Ако обичаш да готвиш си го направи сам става много лесно и наи добре ще стане ако хвърлиш малко за захранка.
____________________
Хвърляш вадиш,вадиш,вадиш,вадиш нямаш време да хвърлиш!!!.
Публикувано на: Пет Ное 04, 2005 8:38 pm
от Николай-Русе
indicator - MAZSAT"N2 да не е онова унгарското черното?
Публикувано на: Пет Ное 04, 2005 8:50 pm
от kalkan4o
Точно то е !
Но №2 е изчерпан от складовете неможе да се намери но си има лесно купува се една единица и една двойка и ги умесваш но трябва бая да се постараеш да не останат бучки !
Публикувано на: Съб Ное 05, 2005 2:59 pm
от Николай-Русе
Срахотно е, и няма падане от пружинката

Публикувано на: Съб Ное 05, 2005 3:03 pm
от Николай-Русе
Сеага погледнах моето е 2, незнаех че имат разлика в номерацията.
Публикувано на: Съб Ное 05, 2005 4:29 pm
от doko
А и адвоката е прав много се вади на качамак.Ако обичаш да готвиш си го направи сам става много лесно и наи добре ще стане ако хвърлиш малко за захранка.
А как се приготвя качамак защото незнам?
Публикувано на: Съб Ное 05, 2005 4:46 pm
от doko
А това "MAZSAT"N2!! нещо като смески за шаран ли са или какво по точно кажете защото сега го чувам за първи път.
Публикувано на: Съб Ное 05, 2005 7:43 pm
от kalkan4o
Да !
То прилича на мармалад доста има приятна миризма !
Ще имаш успехи с тос мармалад !
А качамака се приготвя като се вари царевично брашно също можеш да сложиш и примерно 100 грама кюспе на 1 кило брашно ще стане 6 точки !
Публикувано на: Пон Ное 07, 2005 10:27 am
от k.nikolov
Колега, може да пробваш и на смляна сварена царевица. Ако е добре смляна става като тесто и според мен е доста добра.
Публикувано на: Пон Фев 27, 2006 9:01 pm
от perka
Сега вече не ловя на пружина но когато ловях установих че храната трябва да е рехава.За тази цел слагах по малко пшенична трица в храната за да може водата да е разтвори топката бързо.Кължанетата са много по чести.Сега ако ловя на пружина бих използвал готова Западна храна с подходяща консистенция.
За пружината
Публикувано на: Пет Мар 02, 2007 2:13 pm
от HAZART
Риболова на пружина е най-резултатния начин за риболов,стига да умеем правилно да "заредим"хранилката.Много лепкавата консистенция е противопоказна(след малко ще разберете защо).Когато зареждаме пружината, слагаме малко количество захранка,която силно "пресоваме"с ръка в пружината.След това добавяме още захранка,която по-слабо пресоваме.Целта е:когато заредената пружина падне във водата, част от захранката да се "откърти" при удара.Останалото количество падайки на дъното започва да набъбва и да се разлага.Падналата на повърхността захранка пада бавно във вид на облак и оставя следа ,метри около пружината на дъното.Добрата захранка е лепкава ,колкото да задържи материала до падането му на дъното,след което да се разложи за 10-15 мин.и да образува купчина каша.Можете да тествате в кофа с вода и да наблюдавате процеса.НА СЛУКА.